gebe
  1. gurbet kuşu

    gurbet kuşu Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    13 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    1.087
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Ödül Puanları:
    0

    beşemel soslu sebzeli krep

    Konu, 'Sebze Yemekleri' kısmında gurbet kuşu tarafından paylaşıldı.

    MALZEMELER 2 adet orta boy patlıcan 2 adet orta boy kabak
    1 adet soğan
    1 adet havuç (haşlanmış)
    3 çorba kaşığı bezelye (haşlanmış yada konserve)
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    Tuz
    Karabiber
    Fesleğen yada kekik

    KREP İÇİN MALZEMELER
    1 su bardağı süt
    2 yumurta
    ½ su bardağı un


    BEŞAMEL SOS
    2 su bardağı süt
    2 çorba kaşığı un
    1 çorba kaşığı tereyağ
    1 su bardağı kaşar peynir rendesi

    HAZIRLANIŞI
    Patlıcan,kabak ve soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında kavurun.
    Üzerine haşlanmış, doğranmış havuç, bezelye ve baharatları ilave edin.
    2-3 dk pişirdikten sonra ocağın altını kapatın.
    Yağsız bir tavada altın rengini alana dek krepleri arkalı önlü pişirin.(dikkat yanmasınlar)
    Başka bir tencerede unu yağ ile kavurun,sütü ilave edip kısık ateşte koyulaşıncaya
    kadar pişirin.
    Kreplerin içerisine hazırladığınızdan harçtan koyup rulo şeklinde sarın.
    Fırına dayanıklı bir kap içerisine alın.Üzerine beşamel sos ve kaşar rendesi koyup
    önceden ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
    Sıcak olarak servis yapın.


     
  2. Monera

    Monera Forum Okuru

    Cevap: beşemel soslu sebzeli krep
    SaoL canım emeğine sağlık
     
beşemel soslu sebzeli krep konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. ıspanaklı krep

    ıspanaklı krep

    Krep hamuru için; 2 yumurta, 1 çay bardağı sıvıyağ, 3 çay bardağı süt, 6 çorba kaşığı un peynir 8-10 yaprak ıspanak tuz bütün malzemeler karıştırılır. ıspanak yaprakları robottan geçirilip karışıma ilave edilir. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya krep hamurlarından küçük birer kepçe dökülüp önlü arkalı pişirilir. Kreplerin üzerine iyice ezilmiş beyaz peynir sürülüp rulo şeklinde katlanır....
  2. bebe krep

    bebe krep

    1 çay bardağı süt 1 yumurta 1 su bardağı kepekli un yada tam buğday unu kuru kayısı ve kuru üzüm Yumurta, süt ve unu hiç pütür kalmayacak şekilde mikser yada çırpma teli ile iyice çırpın. Teflon tavaya çok az sıvı yağ sürüp ısıtın. Bir kepçe hazırladığınız hamurdan döküp tavanın tüm dibine yayın. Alt tarafı pişerken siz üst kısmına kayısıları kesip ağız, kuru üzümlerle göz yapın. Alt tarafı...
  3. Akıtma (Krep)

    Akıtma (Krep)

    akıtmanın yapılışı akıtmanın tarifi yapılışı video akıtma resimli Malzemesi: Malzemeler: 1 yumurta 1 litre süt 1 tatli kasigi tuz 1 paket kabartma tozu aldığı kadar un Tarifi: Yapılışı: Yumurta, süt, tuz çırpılır. Daha sonra un azar azar ilave edilir VE çırpılır (unutmayın koyu kıvamlı ve akışkan olacak). Teflon tavaya 1-2 yemek kasigi sıvıyağ konulur, kızınca sıvı hamur kepçe...
  4. Sucuklu krepler

    Sucuklu krepler

    sucuklu krep tarifi sucuklu krep Malzemeler: 1 su bardağı un 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 tutam tuz 2 sivri biber 1 kahve fincanı ayçiçeği yağı 10 ince dilimlenmiş sucuk 1 dolmalık ya da salçalık kırmızı biber Hazırlanışı: *Un, süt ve yumurtayı derin bir kasede iyice çırpın. Küçük bir teflon tavada bir çay kaşığı ayçiçeği yağını ısıtın. Yarım kepçe kadar krep hamurunu...
  5. Harika Beşamel Soslu Krep Hem de Sebzeli !

    Harika Beşamel Soslu Krep Hem de Sebzeli !

    beşamel soslu sebzeli krep beşamel soslu krep Sevgili melekler, Ramazan ayını yaşadığımız şu günlerde ister iftarda ara yemek olarak, ister sahurda tüketebileceğiniz harika bir krep tarifi ile karşınızdayız. Beşamel soslu sebzeli krep aynı zamanda et yemeyenler için de besleyici ve doyurucu bir tarif :tik: MALZEMELER 3 çorba kaşığı bezelye (haşlanmış yada konserve) 2 adet orta boy...

Sayfayı Paylaş