gebe
  1. BEYZA21

    BEYZA21 ♥ سن بنيم جننتيم نفسيمسين ♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    21 Aralık 2011
    Mesajlar:
    9.628
    Beğenilen Mesajlar:
    1.524
    Ödül Puanları:
    113

    Diyarbakır Usulü Lahmacun Harcı Tarifi

    Konu, 'Yemek Tarifleri' kısmında BEYZA21 tarafından paylaşıldı.

    lahmacun harcı nasıl yapılır lahmacun harç tarifi


    Merhaba melekler ,lahmacun severler.Bu gün yoğun bir koşuşturmanın ortasında canım lahmacun çekti.Dışardan sipariş vermeyi sevmediğimden (hazır lahmacunlarda aşırı kuyruk yağı olduğundan) kendi harcımı kendim hazırlıyayım dedim.Mis gibi bir lahmacun harcı hazırladım.Ellerime sağlık vallahi çok leziz olmuştu:D:D
    [​IMG]

    [​IMG]

    Lahmacun harcımın tarifi

    2 adet kuru soğan
    2 adet domates
    3 adet sivri yeşil biber
    2 adet kırmızı sivri biber
    yarım kilo yağsız kıyma
    yarım demet maydanoz
    1 yemek kaşığı biber salçası
    1 yemek kaşığı domates salçası
    1 çay bardağından az sıvı yağ
    yarım tatlı kaşığı karabiber
    yarım çay kaşığı 5 türlü
    1 tatlı kaşığıda tuz.Tüm harcı iyice harmanladıktan sonra yarım saat dinlendiriyoruz .Sonra da mahalle fırıncısına yolluyoruz :)afiyet olsun


     
    Son düzenleme: 16 Nisan 2014
    CeMoŞ ve BeyazMelek bunu beğendi.
  2. BeyazMelek

    BeyazMelek Super Moderator

    Kayıt:
    11 Aralık 2007
    Mesajlar:
    678
    Beğenilen Mesajlar:
    325
    Ödül Puanları:
    63
    ​Ellerine sağlık süper görünüyor geldiğimde isterim bak :D:D
     
    BEYZA21 bunu beğendi.
  3. BEYZA21

    BEYZA21 ♥ سن بنيم جننتيم نفسيمسين ♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    21 Aralık 2011
    Mesajlar:
    9.628
    Beğenilen Mesajlar:
    1.524
    Ödül Puanları:
    113
    Tabiki canım gelirsen lahmacun neki kaburgacıya götürecem :)
     
    BeyazMelek bunu beğendi.
  4. BeyazMelek

    BeyazMelek Super Moderator

    Kayıt:
    11 Aralık 2007
    Mesajlar:
    678
    Beğenilen Mesajlar:
    325
    Ödül Puanları:
    63
    Bak kaburgacıya gidersek eşim bayılır o ayrı mevzu :D:D
     
    BEYZA21 bunu beğendi.
  5. CeMoŞ

    CeMoŞ Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    7 Ocak 2011
    Mesajlar:
    1.861
    Beğenilen Mesajlar:
    1.110
    Ödül Puanları:
    113
    Şehir:
    hımmmm
    ayy alalhım acıktımmmm canım çekti gecenin körüüü :D:D çok güzeller yaa urfanınkine benziyorr beyzam elelrine sağlıkk ama ben 2 dişte sarımsak koyarım içine :D:D
     
    BEYZA21 bunu beğendi.
  6. BEYZA21

    BEYZA21 ♥ سن بنيم جننتيم نفسيمسين ♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    21 Aralık 2011
    Mesajlar:
    9.628
    Beğenilen Mesajlar:
    1.524
    Ödül Puanları:
    113
    Sarımsaklı denedim cemoşum oda ayrı bir lezzet :)
     
    Son düzenleme: 16 Nisan 2014
    CeMoŞ bunu beğendi.
  7. TİTAN

    TİTAN *Melekler Mekanı*

    Kayıt:
    21 Eylül 2012
    Mesajlar:
    14.192
    Beğenilen Mesajlar:
    2.685
    Ödül Puanları:
    113
    Siz topraksiniz da bizim canimiz yok mu ? :hıh: Biz de antep ve urfa mutfagini begeniriz. Lahmacun, kahvaltida katmer, kuru patlican dolmasi, kuyu kebabi, kaburga dolmasi, biber salcasi... Daha sayayim mi ? :hıh: Beyza bu arada lahmacunlar fena gorunuyor, ellerine saglik :D:D:
     
    CeMoŞ ve BEYZA21 bunu beğendi.
  8. BEYZA21

    BEYZA21 ♥ سن بنيم جننتيم نفسيمسين ♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    21 Aralık 2011
    Mesajlar:
    9.628
    Beğenilen Mesajlar:
    1.524
    Ödül Puanları:
    113
    haha Titan ülkenin her yeri bizim toprağımız canım:D:D Anteplimisin yoksam? Saydıklarını bizde yapıyoruz toprağım :D yolun düşerse yaparım sana da acılı lahmacunumdan.Teşekkür ederim titancım:kiss:
     
    TİTAN bunu beğendi.
  9. TİTAN

    TİTAN *Melekler Mekanı*

    Kayıt:
    21 Eylül 2012
    Mesajlar:
    14.192
    Beğenilen Mesajlar:
    2.685
    Ödül Puanları:
    113
    Biz bu guzel memleketin muhtesem lezzetleriyle sonderece ilgili bir aileyiz ve dedigim gibi Antep ve Urfa mutfagi da damak tadimiza cok hitabediyor. :D:D
    Cok tesekkur ederim Beyza, eger birgun yolum duserse emin ol kapini calarim :kiss:
     
    BEYZA21 bunu beğendi.
  10. SadmiN

    SadmiN ♥ Ölürüm Sana Mavimm ♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    29 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    15.409
    Beğenilen Mesajlar:
    970
    Ödül Puanları:
    113
    1-bu lahmacun nasıl bu kadar kırmızı
    2-Yeşillik diye gördüğümüz şey roka mı
    3-Orda gördüğüm üzerine sumak dökülmüş beyaz şey soğan mı :)

    4- Bu vijdan mı insanlık mı töremi :D:D düşman yapmaz yaptığını :puha:
     
    BEYZA21 ve CeMoŞ bunu beğendi.
  11. CeMoŞ

    CeMoŞ Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    7 Ocak 2011
    Mesajlar:
    1.861
    Beğenilen Mesajlar:
    1.110
    Ödül Puanları:
    113
    Şehir:
    hımmmm

    aynen katılıyorumm düşmanmısın bizee beyzaaa bide gece gece gösterdin banaa pöff oldum hahaha
    o roka değil maydanozz sadminim maydanozudamı bilmin lo hahaha
     
    BEYZA21 bunu beğendi.
  12. TİTAN

    TİTAN *Melekler Mekanı*

    Kayıt:
    21 Eylül 2012
    Mesajlar:
    14.192
    Beğenilen Mesajlar:
    2.685
    Ödül Puanları:
    113

    Peki Beyza lahmacun yapmayı nerden öğrenmiş hahahahahahahahahahahaha
     
    BEYZA21 bunu beğendi.
  13. BEYZA21

    BEYZA21 ♥ سن بنيم جننتيم نفسيمسين ♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    21 Aralık 2011
    Mesajlar:
    9.628
    Beğenilen Mesajlar:
    1.524
    Ödül Puanları:
    113
    Sadminim yeşillik olarak gördüğünüz şey semiz otu (hacı çok severde),roka,maydanoz.Soğan üzerinde sumak doğru bildin sadminim.Kırmızı olmasının nedeni salçadan hiç bir yemeği beyaz sevmemde:D:D Sadminim inşallah yakınlarınıza geliriz de ben ve Mawi admin mutfağa girer sana aynından yaparız.Titan ben güney doğuluyum ,yöresel yemeklerin çoğunu nerdeyse son yıllarda öğrendim diyebilirim :) Cemoş eminim bu gün yemek listende lahmacun vardır :D:D
     
    Son düzenleme: 16 Nisan 2014
    CeMoŞ ve TİTAN bunu beğendi.
  14. TİTAN

    TİTAN *Melekler Mekanı*

    Kayıt:
    21 Eylül 2012
    Mesajlar:
    14.192
    Beğenilen Mesajlar:
    2.685
    Ödül Puanları:
    113

    Beyza adminim ben biliyorum senin memleketi, gülmemde ki ve '' Beyza lahmacun yapmayı nerden öğrenmiş '' dememde ki maksat, Sayın Sadmin'in '' Bu lahmacun nasıl bu kadar kırmızı '' diyerek aklıma Dr.Oetker reklamını getirmiş olmasıdır. Hani bir kız çocuğunun babası pasta yapıyor da kız diyor ya reklamda '' Bu çilekler nasıl bu kadar kırmızı? Peki babam pasta yapmayı nerden öğrenmiş ?'' diye. :D:D
     
    CeMoŞ ve BEYZA21 bunu beğendi.
  15. BEYZA21

    BEYZA21 ♥ سن بنيم جننتيم نفسيمسين ♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    21 Aralık 2011
    Mesajlar:
    9.628
    Beğenilen Mesajlar:
    1.524
    Ödül Puanları:
    113
    Espiriyi anladım titancım yorum havada kalsın istemedim:D:D hatta biraz bunları biliyormusunuz gibisinden oldu :hhh:istakozun kanı neden mavidir.Beyzanın lahmacunu neden kırmızıdır:hhh:
     
    TİTAN bunu beğendi.
Diyarbakır Usulü Lahmacun Harcı Tarifi konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Avcı usulü biftek tarifi

    Avcı usulü biftek tarifi

    Avcı usulü biftek julyen usulü et jülyen et jülyen yemekleri Ayy çok güzel görünüyor:D kesinlikle en kısa zamanda denicem :) Malzemeler: 4 antrkot biftek 150 gr mantar 1 sarı biber 1 kırmızıbiber 1 yeşil biber 1 kuru soğan 2 domates 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri 2 diş sarımsak 4 çorba kaşığı ayçiçeğiyağı 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber 1 çay kaşığı karabiber Tuz...
  2. Ev Yapımı Lahmacun İçi Tarifi

    Ev Yapımı Lahmacun İçi Tarifi

    evde lahmacun içi nasıl hazırlanır evde lahmacun içi hazırlama lahmacun içi lahmacun içi hazırlama ile ilgili bilgiler burada melekler. Çocuklar başta olmak üzere hazır yemek içinde en çok tercih ettiğimiz lahmacun olur melekler :) Genelde dışarda yenen lahmacunu aslında evde de yapabiliriz. Ev yapımı lahmacun hem kendi elimizden çıktığı hem de hijyenik olduğu için daha çok tercih edilebilecek...
  3. Lahmacun harcı tarifi

    Lahmacun harcı tarifi

    lahmacun harcı nasıl hazırlanır lahmacun içi nasıl hazırlanır lahmacın nasıl yapılır Türk Mutfakları'nın vazgeçilmez tatlarındandır lahmacun. Yemekli misafirler için pratikliği ve tadından ötürü oldukça ideal bir lezzettir. Biz de bu yazımızda lezzetli lahmacun harcı tarifi sunuyor ve lahmacun içi nasıl hazırlanır diyenler için, lahmacun tarifi sunuyoruz Melek'ler. Lahmacun içi tarifi...
  4. Diyarbakır Kaburga Dolması Tarifi

    Diyarbakır Kaburga Dolması Tarifi

    bu konu;kaburga dolmasının yapılışı,kaburga dolmasının malzemeleri pişirme önerileri hakkında bilgiler vermektedir Diyarbakır yöresinin mutfak yelpazesi çok geniştir..Diyarbakır mutfağında,en çok et tüketilmektedir.Etsiz yemek yapılmaz.Diyarbakırın mutfak kültüründe etin önemi büyüktür..En meşhur yemeği Kaburga dolmasıdır.Diyarbakırda kaburga dolmasını yapmayan bayan yoktur,benim...
  5. Diyarbakır çöreği Tarifi

    Diyarbakır çöreği Tarifi

    bu konu;çörek nasıl yapılır,çörek malzemeleri nelerdir hakkında bilgiler vermektedir Diyarbakır da bayram arefesi her,apartmandan,her sokaktan,her mahalle fırıncısından buram buram çörek kokuları tüter..Çörek şekerli tarçınlı,yada tuzlu aromatik baharatlarla yapılır.Bayram sabahı,kuru fasulye,tavuk kızartması (sulu olur ),iç pilav,dolma ve hoşaf yapılır.Bayramda fırınlar kapalı olur ,çünkü...

Sayfayı Paylaş