gebe
  1. PaSikA

    PaSikA Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Kasım 2007
    Mesajlar:
    21.236
    Beğenilen Mesajlar:
    598
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanbul

    Diyet Çilekli Tart

    Konu, '* Diyet Özel Menü' kısmında PaSikA tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler: 2 su bardağı un

    Kreması için:
    1 su bardağı süt, 1.5 çorba kaşığı tatlandırıcı, 2 çorba kaşığı un ;

    Üzerine: 500 gr çilek, 1 su bardağı tatlandırıcı, 1 paket çilek jölesi
    1 çay bardağı pudraşekeri
    1 adet yumurtanın akı
    1 paket vanilya, margarin

    Hazırlanışı:

    Öncelikle, tartı hazırlayın. Bunun için, 2 su bardağı un, 1 çay bardağı pudra şekeri, 1 paket vanilya, yumurtanın akı ve margarini yoğurun. Yuvarlak bir tepsiye yağlı kağıt serip, hamuru yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından alıp, soğumaya bırakın. Bu arada kremayı hazırlayın. Bunun için, 1 su bardağı süt, tatlandırıcı ve çorba kaşığı unu kısık ateşte pişirin ve soğutun. Soğuyan tartı kalıptan alın. Üzerine kremayı sürün. Çilekleri dizin. Jöleyi, 1 su bardağı tatlandırıcı ile hazırlayın.Çileklerin üzerine gezdirin. Soğuk olarak servis yapın.

     
Diyet Çilekli Tart konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. çilekli tart!

    çilekli tart!

    200 gr un 150 gr margarin 1 limonun kabug?u 75 gr pudra s¸ekeri 1 adet yumurta sarısı Üst Malzemesi: 350 gr çilek 1 su bardag?ı süt 1 paket krem s¸anti HAZIRLANIS¸I: Unu eleyip bir kaba koyun. Ortasını havuz gibi açın. Ufak ufak dog?radıg?ınız margarin, yumurta sarısı, limon kabug?u ve pudra s¸ekerini ilave edin. Hamuru çabuk çabuk yog?urun sonra plastik bir folyoyla kaplayıp, buzdolabında...
  2. Şeftalİlİ Tart

    Şeftalİlİ Tart

    şeftalili tart Malzemeler §** 200 gr. margarin §** 1 fincan sıvı yağ §** 2 yumurta §** 1,5 su bardağı şeker §** Yarım paket kabartma tozu §** 3,5 bardak un §** 1 yemek kaşığı bal §** 1 yemek kaşığı nişasta §** 4 adet şeftali Yapılışı 2 yumurtadan birinin sarısı ayrılır. 1,5 bardağın şekeri bir bardağı ve un hariç diğer malzemeler karıştırılır. Daha sonra un yedire yedire katılır. Çok yumuşak...
  3. Frambuazlı Tart

    Frambuazlı Tart

    frambuazlı tatlılar - (20 Parça) Gerekli Malzemeler : 1 Paket Pandispanya Hamuru 250 gr. Un (1+2/3 Su Bardağı) 100 gr. Toz Şeker (1/2 Su Bardağı) Tuz 150 gr. Margarin 1 Adet Yumurta Sarısı 200 gr. Süt Kreması 2 Paket Vanilya 1 Adet Portakalın Kabuğu (Rendelenmiş) 500 gr Hazırlanışı: Fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın. Pandispanya hamurunu pakette belirtildiği şekilde hazırlayıp...
  4. Kivili Tart

    Kivili Tart

    kivili tart MALZEMELER :Hamuru için 100 gr. eritilmiş tereyağı 2 adet yumurta 1 tutam tuz 2 yemek kaşığı süt 2 kahve kaşığı kabartmatozu 1 paket vanilya 1 su bardağı kadar un yrım su bardağı toz şeker Kreması için: yarım litre süt 1 paket vanilya yarım su bardağı un 6 çorba kaşığı şeker 50 gr. margarin süslemek için meyve dilimleri. Yapılışı Bildiğiniz gibi tart...
  5. Ayvalı tart

    Ayvalı tart

    MALZEMELER 250 gr margarin 1 yumurta 1 çorba kaşığı yoğurt 1su bardağı şeker 1 kabartma tozu Aldığı kadar un İÇİ İÇİN 5 ayva Yarım su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı tarçın 1 çay bardağı dövülmüş ceviz HAZIRLANIŞI Ayvaları minik minik doğrayalım. İçine şekeri ilave edelim. Beş dakika kavrulduktan sonra içersine tarçını ilave edelim ve yumuşayıncaya kadar pişirelim. Ocaktan alırken cevizini de...

Sayfayı Paylaş