gebe
  1. nese355

    nese355 Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    11 Aralık 2010
    Mesajlar:
    452
    Beğenilen Mesajlar:
    183
    Ödül Puanları:
    43
    Şehir:
    izmir

    Ege yöresinde özel bir yemek..

    Konu, 'Yöresel Yemekler' kısmında nese355 tarafından paylaşıldı.

    [TABLE="class: icerik, align: center"] [TR] [TD]Keşkek ..

    Özellikle düğün ve bayram yemeği olarak bilinir. Taş dibeklerde döğülerek kabuğu çıkarılmış yumuşak buğdayın, koyun etiyle büyük kazanlarda ve bol odun ateşinde iyice pişirilmesiyle oluşan keşkek, düğünlerde misafirlere ikram edilir.Kalaylı bakır sahanlarda ikram edilen keşkeğin üstüne salçalı ve kırmızı biberli tereyağı dökmekte adettir.

    Malzemeler:
    2 bardak keşkeklik buğday
    1 kaşık tereyağı
    1 kaşık sıvı yağ
    orta boy soğan
    tuz

    Yapılışı:

    Buğdayı ılık su ile yıkayın. Bir tencereye yağları ve buğdayı koyup 6-7 dakika kadar kavurun. Soyduğunuz soğanı bütün olarak tencereye koyun.

    Buğday yüzeyini bir parmak aşacak miktarda soğuk suyu da ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakın.

    Su buharlaşıp buğday seviyesinin altına indikçe ilk baştaki miktara tamamlayacak kadar soğuk suyu ilave edin.

    Buğday, dördüncü defa eklediğiniz suyu da çektikten sonra altını kapatıp 10-12 saatliğine dinlenmeye bırakın.

    Dinlenme aşamasından sonra buğday yüzeyini kaplayacak kadar soğuk su ilave edip kısık ateşte pişirme işlemlerine devam edin. 4-5 defa daha su ilave edip kaynattıktan sonra (yeterince yumuşadığını düşündüğünüzde) ocağı kapatıp tenceredekileri mikser yardımıyla çırpın.

    Eğer seviyorsanız tereyağının içinde kuru kırmızı biber kızartıp keşkeğin üzerine dökerek servis yapabilirsiniz.

    Afiyet olsun.

    Notlar:
    1. Pişme aşamaları 5'er saatten yaklaşık 10 saat kadar sürüyor. Saatleri son pişirdiğimde edindiğim tecrübeye dayanarak veriyorum. Annemin orjinal tarifinde saatler belirtilmemişti.
    2. Dinlenme aşamasından sonra ilk eklediğiniz su yüzeyde uzun bir süre kalabilir. Karıştırmak yerine tencereyi hafif sallayarak buğdayların altına su gitmesini sağlayabilirsiniz.
    3. Pişme aşamasında, tencereye bir parça et ilave edip mikserle çırpmadan önce almanız lezzeti artıracaktır.

    [/TD]
    [/TR]
    [TR]
    [TD="align: right"]
    [/TD]
    [/TR]
    [/TABLE]

     
  2. RefRa

    RefRa Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    27 Eylül 2010
    Mesajlar:
    2.475
    Beğenilen Mesajlar:
    378
    Ödül Puanları:
    83
    Şehir:
    Bilinmezler Diyarı
    Tavsiye ederim çok güzel oluyo bu bizim burda nerdeyse sevmeyen yoktur genellikle düğünlerde yapılır.
     
    nese355 bunu beğendi.
  3. nese355

    nese355 Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    11 Aralık 2010
    Mesajlar:
    452
    Beğenilen Mesajlar:
    183
    Ödül Puanları:
    43
    Şehir:
    izmir
    evet Refra cım genelde düğünlerde bilhassa köylerde odun ateşinde pişiriliyor düğünlerde tadı dahada bir güzel oluo üzerine nohut fln süper.
     
Ege yöresinde özel bir yemek.. konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Ege - Delice Bir Sevda

    Ege - Delice Bir Sevda

    Delice bir sevda delice bir tutku bu İçimde sancısı yüreğimde korkusu Öylesi sardı ki bu hırçın sevda beni Kaçamam susamam kapalı kaçış yolu Kurudu dudaklar çorak çöle döndü Bekledim gelmedin bekledim gün döndü Haydi ara beni sor beni yorma beni sar beni yar Sevdan ellerimi kollarımı gözlerimi bağladı yar Kalbim sana doğru senin için deli gibi atıyor Beni bir koynuna alıversen ne olur yar Beni...
  2. Ege - Bir Nefeslik Rüya

    Ege - Bir Nefeslik Rüya

    şk bir nefeslik rüyaymış Yaşamaktan çok inandığım Çocuklar gibi kandığım Gün gün döndü rüya bitti Sessizlikte acıya uyandım İçin için ağladım Sen giderken Bir daha dönmem diyen Ben ağlarken Seni hala çok seven Söyle bana deli yürek Söyle sevda neye gerek Şu üç günlük dünyada Ayrılık ölüm demek Söz-Müzik: Ege
  3. yörenize göre yemek gellllllllllll.........

    yörenize göre yemek gellllllllllll.........

    bursanın meşhur yemekleri bursanın yemekleri corum cullama hınkal arkadaşlar herkes nereli olduğunu yazsın yöresine göre yemek ısmarlıcemm...hesaplar benden:):):haha::haha::haha::haha::haha::haha:
  4. Ege Bölgesi Yöresel Yemekleri

    Ege Bölgesi Yöresel Yemekleri

    ege bölgesi yöresel yemekleri ege bölgesinin yöresel yemekleri bölgesinin bölgesi Ege Bölgesi zeytinyağının anavatanı genelde hafif sağlıklı yemekleri vardır Ege Bölgesinin peki diğer yöresel yemekleri nelerdir merak ediyorsanız buyrun melekler :tik: Ege Bölgesinin melekleri eksik yemekler varsa lütfen sizlerde ekleyin :ehi: EGE PİLAVI 1 tavuk 4 su bardağı pirinç 1 kaşık yağ 10...
  5. Herkez yöresinin meşhur yemeklerini yazsın bakem

    Herkez yöresinin meşhur yemeklerini yazsın bakem

    Melişlerim şimdi herkez yöresine ait meşhur yemeklerini tarifleriyle yazsın bakalım.Değişik kültürlerin değişik yemeklerini bizde tanıyalım..Önce ben başlıyım İçli Köfte Malzemeler. 2 su bardağı ince bulgur 3 baş soğan 1 kilo kıyma (isteğe göre değişir) Yapılışı. 2 su bardağı bulguru suyla yıkayıp süzüyoruz ve biraz bekletiyoruz.Sonra unla yoğurup hamur haline getiriyoruz.soğanla kıyma...

Sayfayı Paylaş