gebe
  1. Lamazi

    Lamazi Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    22 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1.338
    Beğenilen Mesajlar:
    27
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    BURSA

    İç pilavlı taç kebabı

    Konu, 'Kebaplar' kısmında Lamazi tarafından paylaşıldı.

    taç kebabı











    [​IMG]




    Malzemeler:

    2 kg koyun kaburga
    2 diş sarımsak
    3 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
    3.5 su bardağı sıcak su
    1 tatlı kaşığı kekik
    Tuz
    Pilav için:

    2 su bardağı baldo pirinç
    1 soğan
    2 çorba kaşığı kuşüzümü
    2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
    100 gr tereyağı
    2.5 su bardağı su
    Tuz, karabiber
    Hazırlanışı:
    *Etleri cam tepsiye alıp uçlarını birleştirerek taç şekli verin. Etleri yer yer delip soyulmuş sarımsakları yerleştirin. Tuz, kekik ve ayçiçeği yağını bir kapta karıştırıp etin üzerine sürün. Tepsiyi fırının alt rafına yerleştirip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Fırın ısısını 170 dereceye düşürün. Sıcak suyu tepsinin kenarından ekleyip 30-35 dakika pişirin.

    *Pirinci sıcak tuzlu suda 20 dakika bekletip bol suyla yıkayıp süzün. Kuşüzümünü yumuşaması için ılık suda 10 dakika bekletip süzün. Soğanı temizleyip kıyın. Tereyağını tencerede eritip soğan ve fıstığı pembeleşene kadar kavurun. Pirinci ekleyip karıştırın.

    *Etin suyundan 1 bardak kadar alıp pirincin üzerine dökün. Sıcak su, kuşüzümü, tuz ve karabiberi ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp dinlendirin. Pilavı servis tabağına alıp ortasına etleri yerleştirin ve sıcak servis yapın.



     
İç pilavlı taç kebabı konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. İç Pilavlı Tavuk

    İç Pilavlı Tavuk

    fırında pilavlı tavuk iç pilavlı tavuk içli nasıl doldurulur fırında iç bütün Kullanılacak Malzemeler 1 adet soğan 1 yemek kaşığı yenibahar 100 gram dolmalık üzüm 100 gram dolmalık fıstık 1 bütün tavuk (irice) Yeterince tuz, karabiber 2 kaşık tereyağı 2 su bardağı pirinç 1 fırın poşeti Hazırlanma Şekli Bir tencereye yağ, fıstıklar, ince kıyılmış soğan konulup yağ ile beraber 1-2 dakika...
  2. İç Pilavlı Piliç Dolması

    İç Pilavlı Piliç Dolması

    Malzemeler 1 adet fırında kızarmış bütün tavuk 500 gr iyi kalite pirinç 125 gr tereyağı veya margarin 4 veya 5 bardak et suyu veya normal kaynamış su 80 gr dolma fıstığı 80 gr kuş üzümü 200 gr incef küp şeklinde doğranmış kuzu ciğeri Yarım bağ ince kıyılmış dereotu Yeteri kadar tuz Yeteri kadar karabiber Yeteri kadar yenibahar 2 adet ince, küp şeklinde doğranmış kuru soğan...
  3. geliklik için çok güzel taçlar

    geliklik için çok güzel taçlar

    Merhabalar degerli misafirimiz, sitemizde toplu bir temizlik yapmak zorunda kaldik. Su anda gormek istediginiz konuyu maalesef sizlere sunamiyoruz. ilgili sayfamizin google siralamalarindan dusmesi icin gerekli algoritmik degerleri sitemize verdik. Verdigimiz rahatsizlik icin sizlerden ozur dileriz. Dilerseniz yukaridan sitemizin logosuna tiklayarak anasayfamiza gidebilir, Ya da ust sag...
  4. İç pilavlı dalyan köfte

    İç pilavlı dalyan köfte

    dalyan köfte tarifi dalyan kofte tarifi köfte video videolu Gerekli Malzemeler : 1 kg kıyma 2 yumurta 3-4 dilim bayat ekmek içi 1 çay bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri 2 soğan Köfte baharı Tuz İç pilav için: 1 su bardağı baldo pirinç Yarım su bardağı sıcak et suyu 1 çay bardağı sıvıyağ 2 soğan 1 çay bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri 1 corba kaşığı dolmalık...
  5. İç pilavlı bonfile dolması

    İç pilavlı bonfile dolması

    Melişlerim mutlaka deneyin çok lezzetli bir tarif buyurun:) Malzemeler 1 bütün bonfile 2 havuç 1 soğan 3 defne yaprağı tuz karabiber PİLAVI İÇİN 2 ,5 su b. pirinç 1 soğan 1 çorba k. dolmalık fıstık 1 çorba k. kuş üzümü 1 tutam dereotu tuz karabiber yenibahar Hazırlanışı 1 bonfileyi fırın tepsisine alın.üzerine tuz ve tane karabiber sarpin üzerine toz karabiberde serpin.Havuçları...

Sayfayı Paylaş