İftar ve Sahurda Nasıl Beslenmeliyiz?

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
İftar ve Sahurda Nasıl Beslenmeliyiz?
ramazanda nasıl beslenmeli
oruç ayında beslenme önerileri
iftarda ve sahurda ne yemeli


Ramazan ayında oruç tutan kişilerin fazla kilo almamaları ve sağlıklarından olmamalı için mutlaka beslenme uzmanlarının önerilerine göre beslenmeli ve mutlaka iftar ve sahurda bu kurallara uymalıdır. Gün boyu aç kaldığınız için mideye birden yüklenmek sağlık açısından oldukça zararlı olmakla birlikte, sahur zamanı da gün boyu sizi tok ve zinde tutacak yiyecekleri tüketmelisiniz. Peki iftar ve sahurda neler yenmeli?

oruc-16d.jpg


İlk su içilmelidir iftarda,Su çok soğuk ya da çok sıcak olmamasına dikkat etmelisiniz.
İftar yemeğine çorbayla başlanmalıdır. Yemek çeşitleir arasında mutlaka bir çeşit sebze yemeği olmalıdır.Sebze yemek olabileceği gibi salata da olabilir.İftar sofranızda protein ağırlıklı olarak yoğurt bulundurabilirsiniz.Uzun süre aç kaldıktan sonra yoğurt sizi rahatlatacaktır.İftarda tatlı olarak sütlü tatlılar tercih etmeliisniz.İftar yemeklerinin ardından bol bol meyve tüketebilirsiniz.

Sahurda yenecek besinler;Protein içeriği fazla gıdalar yumurta ve yoğurt ayrıca süt midenin boşalma süresini uzatarak acıkmayı geciktirdikleri için tercih edilebilir. Aynı zamanda tokluk da sağlayan besinler Yumurta, yoğurt, süt ve peynir gibi gıdalar; sahur için ideal besinler arasında yer almaktadır.


Sahur sofranızda kahvaltı bir öğün olabilir. Hem sağlıklı hem doyurucu olur.Daha sonra devam edileceği için hem hafif, hem de tokluk sağlayacak mönüler seçilmesi öneriliyor.Yine bol bol sıvı alınmalıdır. Su içilmelidir. Unutulmamalıdır ki; gün içinde iftara kadar bir daha sıvı tüketiminin sağlanabileceği bir fırsat olmayacaktır.Mutlaka yenmelidir.Sahurda tuzlu besinler tüketilmemesine özen gösterilmelidir.
 
Geri
Üst