gebe
  1. Ariza

    Ariza Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Haziran 2009
    Mesajlar:
    1.432
    Beğenilen Mesajlar:
    85
    Ödül Puanları:
    0

    Ispanak soslu, mozarellali tavuk biftek

    Konu, 'Tavuk Yemekleri' kısmında Ariza tarafından paylaşıldı.

    Kizlar uzun bir caba sarf ettikten sonra dün yaptigim yemegin tercümesini bitirdim resmi ile birlikte sizlere sunuyorum... Etin icindeki Pirasa ve mozarella pek belli olmamis feslegenden dolayi, böyle idare edin :tik:
    [​IMG]



    Tavuk icin:

    4 parca Tavuk biftek ( kalin )
    160 g Pirasa
    80 g Mozarella
    Feslegen ( taze )


    250 g Makarna


    yarim demek taze yesil sogan
    cherry domatesleri


    Sos icin :

    400g Ispanak
    bir ufak dogranmis Sogan
    1 tatli kasigi seker
    1 yemek kasigi taze yag
    1 yemek kasigi un
    150ml sebze suyu
    150ml süt
    50ml krema/kaymak
    20 g rendelenmis peynir



    Hazirlanis:

    - Tavuk etlerini alip ortasindan hafif canta ici olacak sekilde bir aralik kesiyoruz
    - Pirasayi tamamen kesymeyecek sekilde ortasindan bir bicakla geciyoruz ve yapraklarini ayirip tuzlu kaynar suya koyyuoruz.
    - Yumusayan Pisrasa yapraklarini cikarip soguk su altina tutukdan sorna teker teker sudan alip kurutuyoruz
    - tep tek pirasa yapraklarini calisma alanina serip üstüne ince yuvarlak halkalara kestigimiz Mozarellalari koyuyoruz
    - Pirasali Mozarellanin üstünden az bi tuz ve kara biber ekliyoruz, ardindan Feslegenle kapayip rulo gibi ceviriyoruz
    - Bitmis rulomuzu etimizin icine koyup azgini kürtdanla kapiyoruz
    - Tavuk biftegimiz kizartilmaya hazir ;)

    Dipnot : Tavugumuzun kizartma islemi bitince tencerede kalan ya ve suyu dömüyoruz


    - Makarnanin yapilisinda bir özellik yok, herzaman nasil yapiyorssaniz buseferde öyle yapin

    - Yarim demet sogani 3 cm uzunlugunda dogruyoruz ardindan sivi yag icinde kizartiyoruz, kizartma islemi bitmeden bir 5 dk önce 4e böldügümüz cherry domateslerini ekleyip beraber kizartip icine tuz ve kara biber ekliyorz

    - Taze yagi tencerede eritip icine ispanaklarimizi ve dogranmis doganimizi ve sekeri ekliyoruz, ispanaklar solana kadar arada karistirarak tencerenin icinde birakiyoruz
    - arta kalan tavuk suyunun icine bir yemek kasigi unu katip ispanaklarin icine ilave ediyoruz
    - rendelenmis peynir harici kalan diger malzemeleri de ispanaklarin bulundugu tencereye ekliyoruz ve blanderden/mixerden geciriyoruz
    - püre haline gelen ispanak karisimin icine peynirimiz, tuz, kara biber ve bunu ben yaptim yapilmasi gerekmiyor rendelenmis kücük hindistan cevisi ekledim
    - tekrardan tüm bunalri karisitirip bitmis olan yemegimizi servis tabagina alip afiyetle yiyebilirz


     
    MaWiM, tavuk_kavurma ve Young bride bunu beğendi.
  2. Misafir

    Misafir Forum Okuru

    Off harika görünüyor, eminim ki tadıda çok lezzetlidir :) Ellerine sağlık Ariza'm:)
     
  3. Ariza

    Ariza Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Haziran 2009
    Mesajlar:
    1.432
    Beğenilen Mesajlar:
    85
    Ödül Puanları:
    0
    Afiyet olsun ***** :) ilk defa yapmis olmama ragmen, evet güzel oldu :D:D
     
  4. Young bride

    Young bride Banned

    Kayıt:
    30 Kasım 2010
    Mesajlar:
    2.295
    Beğenilen Mesajlar:
    581
    Ödül Puanları:
    0
    Süper görünüyo canım emeğine sağlık :)
     
  5. Ariza

    Ariza Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Haziran 2009
    Mesajlar:
    1.432
    Beğenilen Mesajlar:
    85
    Ödül Puanları:
    0
    :D:D kendimi övmüs gibi olmayim ama tadida güzeldi (=
    Begenmene sevindim tatlim...
     
  6. tavuk_kavurma

    tavuk_kavurma Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    21 Eylül 2008
    Mesajlar:
    964
    Beğenilen Mesajlar:
    125
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanbul
    makarnaya da fesleğenli sos çok yakışıyor.. öle de denenebilir..
    Yemeğin tadı kadar sunumu da çok önemli kendi açımdan söylüyorum :D:D ve çok leziz gözüküyor ellerine sağlık canım
     
    Ariza bunu beğendi.
  7. Ariza

    Ariza Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Haziran 2009
    Mesajlar:
    1.432
    Beğenilen Mesajlar:
    85
    Ödül Puanları:
    0
    Hazir feslegen sosu almisti pek hosuma gitmemisti ama taze feslegenle denemedim.
     
  8. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.167
    Beğenilen Mesajlar:
    2.217
    Ödül Puanları:
    113
    Tavuk deyince bende bu akşam çıtır tavuk yapacam senin bu tarifte oldukça nefis görünüyor eminimki lezzetide bir o kadar öyledir canım :)
     
    Ariza bunu beğendi.
  9. Ariza

    Ariza Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Haziran 2009
    Mesajlar:
    1.432
    Beğenilen Mesajlar:
    85
    Ödül Puanları:
    0
    Severim tavuklu yemekleri, zaten yaptigim cogu yemek tavuklu :D:D kirmizi et´e HAYIR :tik:
     
  10. tavuk_kavurma

    tavuk_kavurma Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    21 Eylül 2008
    Mesajlar:
    964
    Beğenilen Mesajlar:
    125
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanbul
  11. Ariza

    Ariza Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Haziran 2009
    Mesajlar:
    1.432
    Beğenilen Mesajlar:
    85
    Ödül Puanları:
    0
    Dikkatli ol gözüm dönerse seni de yirimmmm
     
Ispanak soslu, mozarellali tavuk biftek konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Barbekü Soslu Tavuk

    Barbekü Soslu Tavuk

    MALZEMELER 1 kg tavuk kanadı McCormick Tavuk sosu 2 yemek kaşığı domates salçası, 3/4 su bardağı soğuk su HAZIRLANIŞI Sosu, salçayı ve suyu küçük bir kapta karıştırın. Karışımı çiğ kanatlara sürünüz. 200 C'ye ısıtılmış fırında tavuk tamamen pişinceye kadar tutun.
  2. Ispanak Soslu Makarna

    Ispanak Soslu Makarna

    Ispanak Soslu Makarna Malzemeler: - 1 paket ıspanaklı burgu makarna, - 2 yemek kaşığı un, - 3 yemek kaşığı tereyağ, - 250 gr ıspanak, - 15 adet dilimlenmiş yeşil zeytin, - 1 kase rende kaşar peynir, - 1 su bardağı süt, - 1 yemek kaşığı tuzot, - 1 çay kaşığı karabiber. Yapılışı: Ispanaklı makarnayı kaynar tuzlu suda 10 dakika haşlayıp süzün. Tereyağını kızdırıp unu pembe...
  3. fırında başemel soslu tavuk

    fırında başemel soslu tavuk

    basemel soslu tavuk başemel soslu tavuk başemal fırında başemal fırında başemel Malzemeler 750 gr tavuk eti (göğüs) 750 gr havuç 750 gr patates 750 gr bezelye beşamel sos için malzeme : 1 litre süt 1,5 çorba kaşığı köri (baharat) 1 su bardağı un 150 gr margarin karabiber tuz 200 gr kaşar peynir Yapılışı Patatesleri ve havucu küp küp doğrayıp haşlayın. Tavuğu haşlayıp didikleyin,...
  4. çikolata soslu tavuk gögsü

    çikolata soslu tavuk gögsü

    çikolata soslu tavuk göğsü tatlısı çikolata soslu tavuk göğsü çikolatalı tatlısı tarifi tarifi Malzemeler 1 lt. süt 1 su bardağı un 1 su bardağı şeker 1 paket damla sakızı 1 yemek kaşığı margarin 1 paket vanilya Sosu İçin 1 paket Çikolata Sosu 2,5 su bardağı süt 1 portakalın kabuğunun rendesi 1 çay kaşığı tarçın Yapılışı Un ve şekeri koyduğunuz tencereye, 1 lt. sütü karıştırarak ekleyin....
  5. Patatesli Soslu Biftek

    Patatesli Soslu Biftek

    bıftek yemeklerı Malzemeler : * 300 gr.biftek * 5 soğan * 3 diş sarımsak * 2 defne yaprağı * 1 çorba k.domates salçası * 2 patates * 4 biber * tane karabiber * tuz * sıvıyağ * su Hazırlanışı : Etleri yüksek ateşte pişirin. Soğanları da piyaz doğrayıp soteleyin. Üzerine salça, defne yaprağı, sarımsağı ve baharatlarını ekleyip biraz daha kavurun. Kavrulduktan sonra üzerine suyu ekleyip...

Sayfayı Paylaş