gebe
  1. *GüMüŞ*

    *GüMüŞ* Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    19 Şubat 2008
    Mesajlar:
    3.733
    Beğenilen Mesajlar:
    2
    Ödül Puanları:
    0

    Kabak Tatlısı

    Konu, 'Tatlılar' kısmında *GüMüŞ* tarafından paylaşıldı.

    muhallebili kabak tatlısı Malzemeler 2 kilo kadar doğranmış, ayıklanmış tatlı kabağı
    Yarım kilo toz şeker
    200 gram çekilmiş ceviz



    Yapılışı
    Kabaklar yıkanıp iri parçalar halinde doğranır ve altı düz bir tencereye dizilir. Üzerine şekerin tamamı ilave edilir, tencerenin kapağı kapanır. Yaklaşık 4-5 saat kadar bu şekilde bırakılır. Bu sürenin sonunda kabak hafifçe sulanır. Bu şekilde kısık ateşe konur. 1 saat kadar ağır ateşte pişirilir. Ilındıktan sonra üzerine çekilmiş ceviz serpilir. Not: Kabaklar akşamdan ıslatılarak sabahleyin pişirilirse daha lezzetli olur. Zamanı kıymetli olanlar için bekletmeye gerek yoktur. Şekerin üzerine 3 bardak kadar su ilave edilip pişirilebilir.

     
  2. mislinay

    mislinay Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    27 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.130
    Beğenilen Mesajlar:
    39
    Ödül Puanları:
    0
    Cevap: Kabak Tatlısı
    kabak tatlısını eşim seviyor bende arada yapıyorum emeğine sağlık canım
     
Kabak Tatlısı konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. kabak tatlısı ve pastası

    kabak tatlısı ve pastası

    kabak tatlısı pastası kabak pastası pastasi pastaları MALZEMELER: Kabak tatlısı için:KabakToz şeker Kabak pastası için:Kabak tatlısı1 paket eti burçak bisküvisiFındık veya ceviz içi(dövülmüş) Kakao kreması için:1 bardak sütYarım kaşık nişasta3 yemek kaşığı şeker1.5 yemek kaşığı kakao YAPILIŞI: Kabaklar soyulup yıkanır.Parçalara ayrılır.Bir tencereye yerleştirilir.Üzerine şeker...
  2. Cevizli kabak tatlısı...

    Cevizli kabak tatlısı...

    cevizli kabak tatlısı cevizli kabak tatlisi ceviz tatlısı Malzemeler 2 kilo balkabağı 3 bardak toz şeker 1 bardak dövülmüş ceviz Kabağı dilimleyip, kabuğunu bıçakla soyun. Çekirdeklerini çıkarın. Çelik veya kalın dipli bakır bir tepsiye düzgünce dizin. Kabakların üstüne toz şekeri serpin. Kabak pişerken suyunu salacağı için fazla suya gerek yoktur. Bir bardak su yeterlidir. Suyunu kattıktan...
  3. Tahinli Kabak tatlısı

    Tahinli Kabak tatlısı

    tahinli cevizli kabak tatlısı tahinli kabak tatlısı fırında fırında tarifi Tahin seviyorsanız mutlaka deneyin. Süper ötesi bir tat.. Yemede yanında yat değil. Ye öyle yat:D Malzemeler: 2 kg balkabağı 2,5 su bardağı toz şeker 1 su bardağı dövülmüş ceviz Üzerine dökmek için Tahin Hazırlanışı: Kabağı ince ince dilimledikten sonra soyup çekirdeklerini çıkartıyoruz. Yıkadıktan sonra 2-3...
  4. Esennruzgar'dan kabak tatlısı ( resimli)

    Esennruzgar'dan kabak tatlısı ( resimli)

    kabak tatlısı tarifi kabak tatlısı nasıl yapılır ne zamandır kabak tatlısı yapmak istiyordum en sevdiğim tatlılar arasında da yerini alır zaten pek şerbetli tatlıları sevmediğim için hafif tatlıları tercih ediyorum. kabak tatlısını yapmak için aldığınız kabak çok önemli biraz sarımsı bir kabak tercih ettim bu arada büyük kabah almadım onu itiraf edeyim soyulmuştu aldığım kabaklar çünkü benim...
  5. Yılbaşı gecesinin vazgeçilmezi kabak tatlısı tarifi

    Yılbaşı gecesinin vazgeçilmezi kabak tatlısı tarifi

    kabak tatlısı,kabak tatlısı nasıl yapılır,kabak tatlısı tarifi,kabak tatlısı malzemeleri,kabak tatlısı yapılışı Malzemeler: 1 kilo bal kabağı 3 bardak şeker 2 karanfil Üzerine kaymak ve ceviz Yapılışı: Kabakları küp küp doğrayın. Şekeri üzerine döküp karanfili de tencereye atıp kapağını kapatarak 1 gece bekletin. Sabaha kadar suyunu bırakan kabak tatlısını ertesi gün kendi suyuyla...

Sayfayı Paylaş