gebe
  1. TaMaRa

    TaMaRa Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    21 Ocak 2008
    Mesajlar:
    420
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0

    Kalbinizin dostu gıdalar

    Konu, 'Diyet - Sağlıklı Beslenme' kısmında TaMaRa tarafından paylaşıldı.

    [​IMG] AMERİKAN NATURAL HEALTH DERGISI, FARKLI ÜNIVERSITELERIN ARAŞTIRMALARINI DERLEYEREK KALP SAĞLIĞINI KORUMAYA YARDIMCI OLAN GIDALARIN BIR LISTESINI YAYINLADI. [​IMG]
    ÇIKOLATA VE YEŞIL ÇAY GIBI BILINEN GIDALARIN YANI SIRA PORTAKAL VE CEVIZIN DE ÇOK FAYDALI OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI.

    [​IMG]
    İŞTE DERGININ TAVSIYE ETTIĞI YIYECEKLER:





    [​IMG]
    1. ÇİKOLATA: GÜNDE 3 PARÇA BITTER ÇIKOLATA YEMEK, KOLESTEROLÜ YÜZDE 36, KALP KRIZI RISKINI ISE YÜZDE 50 DÜŞÜRÜYOR.
    [​IMG]
    2. YEŞİL ÇAY: YÜKSEK ORANDA ANTIOKSIDAN, A, C VE E VITAMINLERI IÇERIYOR.

    [​IMG]
    3. SOMON: KALP SAĞLIĞI IÇIN GEREKLI OLAN OMEGA 3 ASIDI, SOMON BALIĞINDA YÜKSEK ORANDA BULUNUYOR. DOKTORLAR HERKESE HAFTADA BIR KEZ, BIR AVUÇ BÜYÜKLÜĞÜNDE SOMON BALIĞI YENMESINI TAVSIYE EDIYOR.

    [​IMG]
    4. CEVİZ: GÜNDE BIRKAÇ AVUÇ CEVIZ YEMEK KALBE GIDEN KAN DOLAŞMINI DÜZENLIYOR, DAMAR SERTLEŞMESINI ÖNLÜYOR VE KALP HASTALIĞI RISKINI YÜZDE 30 AZALTIYOR.

    [​IMG]
    5. YULAF EZMESİ: İÇERDIĞI LIFLER SAYESINDE KALP SAĞLIĞINI KORUYOR. AYRICA PROTEIN, KALSIYUM, DEMIR, ÇINKO, BAKIR, MAGNEZYUM VE E VITAMINI IÇERIYOR.

    [​IMG]
    6.KUŞKONMAZ: VÜCUTTAKI ZARARLI YAĞ HÜCRELERININ ATILMASINA VE KOLESTEROLUN DÜŞMESINE YARDIMCI OLARAK KALBE IYI GELIYOR.

    [​IMG]
    7. PORTAKAL: PORTAKAL, GREYFURT VE LIMON GIBI TURUNÇGILLER KÖTÜ KOLESTEROL SEVIYESINI DÜŞÜRMEYE YARDIMCI OLUYOR.

    [​IMG]
    8. KURU ERİK: ANTIOKSIDAN ORANI EN YÜKSEK BESINLERDEN BIRI... LIF IÇERIĞI SAYESINDE KALP HASTALIKLARI RISKINI AZALTIYOR. 16 ADET KURU ERIK GÜNLÜK LIF IHTIYACININ YÜZDE 25’INI KARŞILIYOR.

    [​IMG]
    9. YER ELMASI: BIRÇOK ANTIOKSIDAN IÇEREN YER ELMASI, SERBEST RADIKALLERI VÜCUTTAN ATARAK KALP SAĞLIĞINI KORUYOR.

    [​IMG]
    10. PAPAYA: EGZOTIK BIR MEYVE OLAN PAPAYANIN IÇINDEKI SINDIRIM SISTEMINI DÜZENE SOKAN ENZIMLER KALP KASLARINI KORUYOR, POTASYUM ISE KALBI BESLIYOR.


    alintidir...

     
    Son düzenleme: 3 Mart 2008
Kalbinizin dostu gıdalar konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. kalbin dostu =>balık

    kalbin dostu =>balık

    Araştırmalar, balık yağındaki omega 3 yağ asidinin kalbi ve kalp damarlarını koruduğunu gösteriyor. Somon ve ton balığında bulunan Omega 3 yağ asitlerinin insan sağlığı üzerindeki etkileri ile ilgili sonuçlar, son zamanlarda tıp dünyasının gündeminde. Konuyla ilgili dünya çapındaki 1000'in üzerinde bilimsel araştırma, bu asidin kalp ve kalp damarları üzerindeki olumlu etkilerini işliyor. Tıp...
  2. kalbin dostu 10 gıda

    kalbin dostu 10 gıda

    Amerikan Natural Health dergisi, farklı üniversitelerin araştırmalarını derleyerek kalp sağlığını korumaya yardımcı olan gıdaların bir listesini yayınladı. Çikolata ve yeşil çay gibi bilinen gıdaların yanı sıra portakal ve cevizin de çok faydalı olduğu ortaya çıktı. İşte derginin tavsiye ettiği yiyecekler 1. ÇİKOLATA: Günde 3 parça bitter çikolata yemek, kolesterolü yüzde 36, kalp krizi...
  3. Kalbinizin dostu Süt

    Kalbinizin dostu Süt

    Kalsiyum deposu olarak bilinen süt, kalp ve kemiklerinizi hastalıktan koruyor. Kalsiyum azlığında kaslar düzgün olarak kasılamaz, kan pıhtılaşamaz, sinir iletimi düzgün yapılamaz. Kemiklerimizin oluşumunu ve sağlamlığını sağlayan vücudumuz için zorunlu minerallerden biri olan kalsiyum, tüm vücut ağırlığımızın yüzde 1.5- 2′ sini oluşturur. Bu kalsiyumun yüzde 98′i kemiklerimizde, yüzde 1′i...
  4. Kalbin gerçek dostu hurma

    Kalbin gerçek dostu hurma

    Ramazan ayının vazgeçilmez meyvesi olan hurmanın kalp ve damar hastalıklarından korunma ve kansere karşı koruyucu olma gibi bir çok faydalı özelliği bulunuyor. İftar sofralarının aranılan meyvesi olan ve Arap ülkelerinden getirilen hurmanın özellikle kalp ve damar hastalıklarına iyi geldiği bildirildi. Uzmanlar hurmanın lif, mineral ve fenol açısından zengin bir meyve olduğunu ve...
  5. Siyah çikolata kalp dostu

    Siyah çikolata kalp dostu

    KALP VE BEYİN SAĞLIĞI İÇİN HERGÜNBİRAZ YENMELİ İtalya’da yapılan bir araştırma haftada 2-3 kez siyah çikolata yiyenlerin kalp krizi ve beyin kanamalarına daha az yakalandığını ortaya koyuyor. Katılımcıların kanındaki CRP seviyesini ölçen uzmanlar siyah çikolata yiyenlerde oranın yüzde 17 kadar düştüğünü belirledi. CRP yani C-Reaktif Protein, kalp ve damar hastalıklarına neden olan bir...

Sayfayı Paylaş