Karnıbahar Turşusu tarifi

Konu, 'Turşular' kısmında handanca tarafından paylaşıldı.

  1. handanca

    handanca Daimi Üye

    turşu tarifleri karnıbahar turşusu tarifi karnibahar tursusu karnıbahar turşusu nasıl yapılır [​IMG]

    Dileyene sade dileğene kırmızı lahana katarak oluşturacağınız bu turşumuz her şekli ile süper ötesiii..

    Ben Kırmızı lahana, karnıbahar, taze kırmızı biberle karışık yapıyorumm..


    MALZEMELER
    1 adet karnabahar
    1/2 çay bardağı iri turşuluk tuz (küçük çay bardağı) 1/2 çay bardağı sirke
    1/2 limon veya nohut kadar limon tuzu
    1 baş sarımsak
    4 adet havuç
    2-3 yaprak mor lahana
    1 litre kaynayıp soğutulmuş su (tuz ile birlikte kaynayacak )
    suyu az gelirse tekrar aynı ölçüde kaynatılıp soğutulacak.

    YAPILIŞI
    Karnabaharlar kaynayan tuzlu suda çok az haşlanır, soğutulur. Kaynayıp soğutulan tuzlu su bir kavanoza doldurulur, içine karnabaharlar , soyulup verev kesilen havuçlar , sarımsaklar eklenir
    üzerine sirke ,limon, ve mor lahana eklenip kavanozun kapağı sıkı bir şekilde kapatılır. Sıcak bir ortamda 10 gün sonra yemeye hazır olur .

    [​IMG]




     
  2. Misafir

    Misafir Forum Okuru

    Handan ablaaa, annem dedi ki eğer varsa akşama bir tabak turşu verecekmişsin bana :D:D
    Turşuyu çok severim ben, karnıbahar turşusu henüz hiç yemedim:) Ama eminim ki senin dediğin gibi, çok lezzetlidir :)

    Tarifini paylaştığın için tşkler canım handanım :)

     
  3. handanca

    handanca Daimi Üye

    Karnıbaharı annem kızartır genellikle.. Bende artanları haşlamaya bile gerek duymadan, hemen bir kavanoza turşu yaparım... Annenize feda olsun adminim... :)
     
Karnıbahar Turşusu tarifi konusuna benzer içeriklerimiz
  1. Enginar turşusu Tarifi

    enginar turşusu Malzemeler 10 adet orta boy enginar 7 adet limon 50 gr. deniz tuzu 1 lt. Zeytinyağı Yapılışı Derin bir kaba, 15 bardak su koyup deniz tuzunu ekleyin. Bolca karıştırarak tuzu eritin. Hazırladığınız bu suya, 2 limonun suyunu, kabuklarını ve ayıklayıp temizlediğiniz enginarları ekleyin. Hemen üzerlerine temiz bir ağırlık koyun ki,Enginarlar suyun altında kalsın. Aradan tam...
  2. Çabuk Lahana Turşusu Tarifi

    lahana tursusu tarifi lahana turşusu tarifi turşusu yapımı nasıl yapılır tursusu nasil yapilir Malzemeler 1 adet lahana 1 şişe sirke 1 baş sarımsak 1 kaşık zeytinyağı tuz Yapılışı Lahana yaprak yaprak ayrılır, yıkanır. Çok küçülen göbek kısmı da dört parçaya kesilir. Bu sırada ateşe oturtulan tencerede su kaynatılır. Lahana yaprakları bu suya batırılıp çıkarılır. Soğuk suya atılır. Hepsi...
  3. Havuçlu Lahana Turşusu tarifi

    Havuçlu Lahana Turşusu ev yapımı lahana turşusu Malzemeler: 1 adet orta boy lahana 1 kg sirke 10 dis sarimsak 7 kg havuç tuz, su limon 1 bag maydanoz Yapilisi: 1) Lahanin dis yapraklarini temizleyin. Iri parçalar halinde dograyin. 2) Sarimsaklari temizleyin. 3) Havuçlari temizleyin, 2 cm kalinliginda dograyin. 4) Lahanalari havuçlari kavanoza yerlestirin, aralarina sarimsaklari koyun. 5)...
  4. Kahvaltı İçin Biber Turşusu tarifi

    Kahvaltılık Biber Turşusu Kahvaltı İçin Biber Turşusu Şimdi diyeceksiniz ki kahvaltıda turşu yenir mi , bu turşu yenir Melek'lerim :) Çünkü bu kahvaltılık biber turşusu :) Kahvaltılık Biber Turşusu Malzemeleri: 2 kg kırmızı biber 1 çay bardağı sirke 1 çay bardağı zeytinyağı 3 diş sarmısak 1.5 tatlı kaşığı kaya tuzu 1 çay kaşığı şeker 8-10 dal maydanoz Kahvaltılık Biber Turşusunun...
  5. Kırmızı Biber Turşusu Tarifi

    Malzemeler 2 Kg Kırmızı Biber 2 Baş Sarmısak 2 Demet Maydanoz 1 Su Bardağı Sirke 1 Çay Bardağı Limon Suyu 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ Yeterince Turşu Tuzu Yemeğin Tarifi Kırmızı biberleri bol suda yıkayarak kurulayalım. Fırın tepsisine dizelim. Fırında kabukları soyulup, yumuşayana dek fırında tutalım. Biberleri boyuna iki eşit parçaya bölüp, çekirdek yataklarını çıkaralım. Biberleri iri iri...

Sayfayı Paylaş

Meleklermekani.Com misafirleri bu sayfayı şunları arayarak geldiler :

  1. karnibahar tursusu u nasıl yapılır

    ,
  2. karnabahar turşusu tarifi oktay usta

    ,
  3. karnıbahar turşusu yapılışı

    ,
  4. oktay usta lahana turşu tariflerikarnıbahar