Karnıbahar Turşusu tarifi

Konu, 'Turşular' kısmında handanca tarafından paylaşıldı.

  1. turşu tarifleri karnıbahar turşusu tarifi karnibahar tursusu karnıbahar turşusu nasıl yapılır
    [​IMG]

    Dileyene sade dileğene kırmızı lahana katarak oluşturacağınız bu turşumuz her şekli ile süper ötesiii..

    Ben Kırmızı lahana, karnıbahar, taze kırmızı biberle karışık yapıyorumm..


    MALZEMELER
    1 adet karnabahar
    1/2 çay bardağı iri turşuluk tuz (küçük çay bardağı)
    1/2 çay bardağı sirke
    1/2 limon veya nohut kadar limon tuzu
    1 baş sarımsak
    4 adet havuç
    2-3 yaprak mor lahana
    1 litre kaynayıp soğutulmuş su (tuz ile birlikte kaynayacak )
    suyu az gelirse tekrar aynı ölçüde kaynatılıp soğutulacak.

    YAPILIŞI
    Karnabaharlar kaynayan tuzlu suda çok az haşlanır, soğutulur. Kaynayıp soğutulan tuzlu su bir kavanoza doldurulur, içine karnabaharlar , soyulup verev kesilen havuçlar , sarımsaklar eklenir
    üzerine sirke ,limon, ve mor lahana eklenip kavanozun kapağı sıkı bir şekilde kapatılır. Sıcak bir ortamda 10 gün sonra yemeye hazır olur .

    [​IMG]


  2. Handan ablaaa, annem dedi ki eğer varsa akşama bir tabak turşu verecekmişsin bana :D:D

    Turşuyu çok severim ben, karnıbahar turşusu henüz hiç yemedim:) Ama eminim ki senin dediğin gibi, çok lezzetlidir :)

    Tarifini paylaştığın için tşkler canım handanım :)
  3. Karnıbaharı annem kızartır genellikle.. Bende artanları haşlamaya bile gerek duymadan, hemen bir kavanoza turşu yaparım... Annenize feda olsun adminim... :)

Sayfayı Paylaş

Meleklermekani.Com misafirleri bu sayfayı şunları arayarak geldiler :

  1. karnibahar tursusu nasil yapilir

    ,
  2. karnıbahar turşusu yapılışı