gebe
  1. Misafir

    Misafir Forum Okuru

    kayseri mutfağı

    Konu, 'Yöresel Yemekler' kısmında Misafir tarafından paylaşıldı.

    kayseri mutfağı kayseri mutfağı yemek tarifleri fırın ağzı yemeği fırın ağzı nasıl yapılır Kağıtta pastırma
    Malzemeler:

    100 gr ince dilimlenmiş pastırma

    2 adet domates

    3 adet sivri biber

    1 yemek kaşığı tereyağı

    4 sap maydanoz

    6 dilim limon

    6 alüminyum folyo (15x15 cm)

    Hazırlanışı: 15x15 cm ebadında kesilmiş 6 alüminyum folyonun içi tereyağı ile yağlanır. Folyoların içine ikişer dilim pastırma yerleştirilir. Pastırmaların üzerine sırasıyla domates dilimleri, sivri biber, maydanoz ve limon dilimleri yerleştirilir ve fındık büyüklüğünde tereyağı eklenerek kapatılır. Orta hararetli fırında 20-25 dakika pişirin.

    Havleter

    Malzemeler:

    1/2 çay bardağı su

    1 fincandan bir parmak eksik buğday nişastası

    1 fincan pekmez

    3 yemek kaşığı sıvı yağ

    Hazırlanışı: Tüm malzeme karıştırılır. Teflon tencerede 3 yemek kaşığı sıvı yağ kızdırılır, karışım dökülür. Karıştırarak pişirilir. Kaşığı tutunca ateş kısılır, tencerenin ağzı kapatılır. Sık sık ezerek karıştırılır. Sünger parçaları gibi ayrılınca karıştırma bırakılır. Servis tabağına alınarak servis edilir.

     
kayseri mutfağı konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Kayseri yağlaması

    Kayseri yağlaması

    kayseri yaglamasi kayseri yağlaması yağlaması video yemekleri yağlama Hamur İçin : maya un tuz ılık su Sos İçin: 500gr kıyma 4 baş soğan 5adet sivri biber 4adet domates kara biber kırmızı biber tuz salça Yapılışı: Kıyma bir tencerede suyu çekilinceye kadar kısık ateşte pişirilir.Yağ ,soğan,biber,domates,baharatlar sırasıyla konulur.Salça katılır ve 20 dakika kendi suyu ile kısık ateşte...
  2. kayseri köftesi

    kayseri köftesi

    Malzemesi:Ekmek (2 dilim bayat), yarım çay bardağı süt, 1 orta boy soğan, 1 demet maydanoz, 500 gram kıyma, 1 adet yumurta, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kimyon, yarım tatlı kaşığı yenibahar, 5 orta boy patates (500 gr) 4 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 orta boy domates, 1 su bardağı su (sıcak). Yapılışı: Sebzeleri yıka. Ekmeğin kenarlarını çıkart, içini...
  3. Kayserİ yüzölçümü tarihi önemli yerleri bilgiler burada

    Kayserİ yüzölçümü tarihi önemli yerleri bilgiler burada

    KAYSERİ HAKKINDA GENEL BİLGİLER Yüzölçümü: 16.917 km² Nüfus: 943.484 (1990) İl Trafik No: 38 Kayseri tarih boyunca Anadolu'nun önemli ticaret merkezlerinden biri olmuştur. Ticaretin yanı sıra, görkemli Erciyes Dağı ve gelişen kış turizmi potansiyeli ve lezzetli yemekleriyle görülmeye değer bir orta Anadolu şehridir. İLÇELER: Kayseri (merkez), Akkışla, Bünyan, Develi, Felahiye, Hacılar,...
  4. Kayseri Avanos

    Kayseri Avanos

    acılmış kral mezarları kayseri avanos kayseri avanos kaç km arası kaç km arası Kızılırmak nehrinin her iki yakasında kurulmuş olan Avanos bölgenin turizm merkezlerinden biridir. İlçeye Kızılırmak hayat veriyor. Burası seramik atölyelerinin bulunduğu, toprağın şekillendirilip pişirilerek kaba kacağa dönüştüğü yerdir. Bu el yapımı parçaların hiç bir yerde bu kadar güzelini bu kadar ucuza...
  5. Kayseri melekleri

    Kayseri melekleri

    Kayseri melekleri yok mu?hani nerdesiniz kızlar.....!!!!

Sayfayı Paylaş