gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.164
    Beğenilen Mesajlar:
    2.213
    Ödül Puanları:
    113

    Balık Graten Sebzeli

    Konu, 'Deniz Ürünleri' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler 4 Beyaz Etli Balık 2 Dilim Ekmek
    1 Çorba Kaşığı Tereyağı
    50 gr Kaşar Rendesi
    1 Çay Kaşığı Hardal
    2 Havuç
    4 Küçük Patates
    1 Çarliston Biber
    Tuz, Karabiber


    Yemeğin Tarifi
    Balıkları temizleyip yıkayın. Süzüp üzerine tuz ve karabiber serptikten sonra 5-10 dakika marine edin. Balıkların her iki yüzüne tereyağı sürüp alüminyum folyoya sarın. Orta ısılı fırında 8-10 dakika pişirin.
    Ekmek içini ufalayıp alüminyum folyoya serin ve kızgın fırına verip kızartın. Fırından alıp kaşar peyniri ve hardalla karıştırın. Balıkları fırın tepsisine dizin. Hazırladığınız ekmekli karışımı balıkların üzerine yayın. Orta ısılı fırında 8-10 dakika daha pişirin.
    Havuç ve patatesleri soyun. Havuç ve biberi uzun şeritler halinde doğrayın. Patatesleri ikiye bölün. Hepsini tuzlu suda 10 dakika kadar haşlayıp süzün. Balıkları fırından çıkarıp servis tabağına alın. Patates, havuç ve biber eşliğinde sıcak olarak servis yapın.

     
Balık Graten Sebzeli konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. fırında tavuk graten

    fırında tavuk graten

    tavuk graten Malzemeler -1 tavuk -2 kaşık yağ (margarin) -2 kaşık un -Yarım litre süt -3- 4 çorba kaşığı rende kaşar -2 yumurta -Tuz ve karabiber Pişirme Tarifi 1- Tavuk temizlenir, ocak alevinde alazlanır, yıkanır ve haşlanır. 2- Soğuyunca küçük parçalara ayrılır. 3- Yağ ile un hafif pembe kavrulur. Süt ilave edilip muhallebi gibi pişirilir. Ilınınca yumurta ve 2 kaşık rende kaşar...
  2. Enginarlı Tavuk Graten

    Enginarlı Tavuk Graten

    malzemeler • 5 Adet Kalça Şiş • 1 Adet konserve ya da bütün enginar • 2 Çorba kaşığı un • 150 gr tereyağ • 2 ½ Su bardağı süt • 200 gr kaşar rendesi Hazırlanışı : Bir tencerede kalça şişleri haşlayın. Tavuk etlerini haşlandıktan sonra küçük parçalara bölün. Teflon bir tavada unu tereyağı ile biraz kavrun. 2 ½ su bardağı sütü karışımın içine yavaş yavaş dökerek karıştırın. Kaynamaya...
  3. Krep graten

    Krep graten

    MALZEMELER 150 gr un 250 gr süt 2 adet yumurta az tereyağı zeytinyağı tuz harcı için: 2 kaşık un 1/2 lt süt 100 gr tereyağı 3 dilim pişmiş salam 2 adet yumurtanın sarısı 125 gr taze kaşar 1 kaşık çiğ krema pul biber HAZIRLANIŞI Unu çukur bir kaba boşaltın, yarım çay kaşığı tuz ekin. Tahta kaşıkla sürekli karıştırarak sütün tamamını ve yumurtaları ekleyin. 2 kaşık zeytinyağı ve 30 gr...
  4. kağıtta sebzeli balık

    kağıtta sebzeli balık

    Malzemeler : 1 kilo balık (palamut ,istavrit ,ton)1 fincan sıvıyağ1 adet kağıt veya folyo 3 adet patates2 adet soğan2 adet domates5 adet sivribiber2 adet havuç5 adet defne yaprağıyarım baş sarımsaktuzYapılışı :balıklar ayıklanıp yıkanır. 2 santim genişliğinde parçalara ayrılır. kağıt küçük kare parçalara ayrılır.kağıdın bir parçasına tek kişilik balık yerleştirilir ve balıklar diğer...
  5. Sebzeli omlet

    Sebzeli omlet

    sebzeli omlet Malzemeler: 5 yumurta 1 çay bardağı bezelye 250 gr ıspanak 3 taze soğan 2 patates 1 sivri biber 1 kırmızı biber 1 yemek kaşığı un 1 çaykaşığı kabartma tozu 2 yemek kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı: *Patateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Kızgın yağda kızartın. Ispanak, kırmızı biber, yeşil biber ve taze soğanları ince...

Sayfayı Paylaş