gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.164
    Beğenilen Mesajlar:
    2.213
    Ödül Puanları:
    113

    Kiev Usulü Tavuk

    Konu, 'Tavuk Yemekleri' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    tavuk kiev Malzemeler 8 Adet tavuk gögsü ( derisi ve kemikleri çikarilip hafifçe yassiltilmis)
    1/ 2 bardak tereyagi
    1 yemek kasigi kiyilmis
    maydanoz
    1 adet dövülmüs
    karanfil
    1 yemek kasigi kiyilmis sarmisak
    Biraz
    tuz ve
    karabiber
    1/ 2 bardak un
    2
    yumurta ( çirpilmis)
    Galeta unu
    Kizartmak için yeteri kadar siviyag



    Yapilis Tarifi


    Tavuk gögüslerini yagli kagit arasinda döverek inceltin.
    Tereyagini bir kasede karistirarak yumusatin. Kiyilmis maydanoz, karanfil, sarmisak, tuz ve karabiber katin ve sekiz esit kisma bölün.
    Tavuk gögüslerinin içine resimde görüldügü gibi bu içten koyup rulo biçiminde sarin; buzdolabinda bekletin.
    Tavuk sarmalarini önce una sonra yumurtaya sonra da galeta ununa bulayin. Varsa, derin kizartma kabinin süzgecine yerlestirip kizgin yaga sokarak ya da kizartma tavasinda kizartin. Kizartilan tavuklari kagit üzerine çikartin. Servis zamanina kadar sicak firinda bekletin.

     
Kiev Usulü Tavuk konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Rus mutfağından Kiev Tavuğu

    Rus mutfağından Kiev Tavuğu

    Malzemeler : 4 parça tavuk göğsü 3 çorba kaşığı tereyağı 1 su bardağı galeta unu 1 çay bardağı un 1 demet maydanoz 2 yumurta 1 limon Sıvı yağ Tuz, karabiber Hazırlanışı : Piliç göğüslerini bir bıçak yardımıyla açtıktan sonra inceltmek için dövün ve üzerine tuz, karabiber serpin. Bir kapta çırparak hazırladığınız tereyağı, maydanoz, limon suyu karışımını tavuk parçalarının arasına yarım...
  2. Hint Usulü Tavuk Sote

    Hint Usulü Tavuk Sote

    MALZEMELER 500 gr kuşbaşı tavuk 1 adet soğan 2 veya 3 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı köri 1 tatlı kaşığı kişniş 4 çorba kaşığı yoğurt tuz karabiber HAZIRLANIŞI Soğan ve sarımsakları tencereye doğradıktan sonra yağda çevirin. Daha sonra tavukları katın ve 5 dakika kadar pişirin. Kimyon, köri kişniş, tuz, karabiberi ekleyip 2 dakika karıştırın. En son yoğurdu ekleyip 30...
  3. Çin Usulü Sebzeli Tavuk

    Çin Usulü Sebzeli Tavuk

    çin usulü sebzeli tavuk çin usulü sebzeli tavuk sote soya soslu sote noodle MALZEMELER 2 adet kabak 1 adet havuç 2-3 adet biber 2 adet kırmızı biber 250 gr kuşbaşı doğranmış tavuk soya sosu 1 diş sarımsak çeşitli baharatlar. HAZIRLANIŞI Kabak, havuç ve biberleri iri iri doğradıktan sonra yağda iyice kavurun. Daha sonra sarımsağı ve tavuğu katarak biraz da onlarla kavurun. Daha sonra soya...
  4. Saray Usulü Çerkez Tavuğu

    Saray Usulü Çerkez Tavuğu

    çerkez tavuğu Kullanılacak Malzemeler 1,5 kg.lık bütün tavuk 1 adet küçük boy kuru soğan 1,5 tatlı kaşığı tuz 6 su bardağı su Cevizli harç: 2 su bardağı ceviz içi 2 dilim bayat beyaz ekmek içi 2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber 2 diş sarmısak 1 su bardağı tavuk suyu 1 çay kaşığı tuz Hazırlanma Şekli Temizlenmiş ve yıkanmış tavuğu bir tencereye koyun. 6 su bardağı su ve soğanı ilave edip,...
  5. Çin mutfağı / Szechuan Usulü Tavuk

    Çin mutfağı / Szechuan Usulü Tavuk

    wok tavuk szechuan tavuk wokta Malzemeler: - 350 gr tavuk göğsü - 1 adet yumurta beyazı (çırpılmış) - 1 yemek kaşığı mısır nişastası - 2 adet taze soğan - 1 tatlı kaşığı zencefil - 1 tatlı kaşığı hoisin sos - 1 tatlı kaşığı chili püresi( acı kırmızı pul biberi az bir zeytinyağ içinde püre yapın) - 1 yemek kaşığı dry sherry - 115 gr cashew fıstığı - 1 çay kaşığı susam yağı - 1 adet yeşil...

Sayfayı Paylaş