gebe
  1. BrAtZ

    BrAtZ Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Eylül 2007
    Mesajlar:
    97
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    balıkesir

    lavaş

    Konu, 'Hamur İşleri' kısmında BrAtZ tarafından paylaşıldı.

    Yarım adet kuru ekmek buğday unu , tuz, su

    Kuru ekmeği rondodan geçirerek un haline getiriniz. üzerine 1 su bardağı su ilave ediniz.hamurunuz kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar unu ilave ediniz. hamuru 1 saat oda sıcaklığında dinlendiriniz.böylece kuru ekmek hamurunuzun hemencecik mayalanmasına yardımcı olacaktır. hamurunuzu temiz ve kuru bir tezgah üzerinde un yardımıyla yemek tabağı büyüklüğünde açınız ve teflon tavada arkalı önlü pişiriniz. tavadan aldığınız lavaşların bir yüzünü margarinle yağlayınız ve buraya hazırlamış olduğunuz içi koyarak rula şeklinde sarınız. ayran yada domates söğüşle ikram ediniz..

    Afiyet Olsun

     
lavaş konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Lavaş Ekmeği

    Lavaş Ekmeği

    lavaş ekmeği lavas ekmek tarifi lavas ekmegi tarifi lavaş ekmeği nasıl yapılır nasıl yapılır Malzemeler 1 tatlı kaşığı tuz 15 g. yaş maya 3,5 su bardağı özlü un 1 su bardağı buğday unu Yeterince su 1çay kaşığı şeker Hazırlanma Şekli Un ile tuzu bir kapta karıştırın. Kapta suyun yarısıyla mayayı karıştırın. Un ortasını açın mayalı suyu koyup içine 1 çay kaşığı şeker atın üzerini un ile...
  2. Lavaş Ekmekli Yayla Kebabı (6 Kişilik)

    Lavaş Ekmekli Yayla Kebabı (6 Kişilik)

    kışlık soslar Malzemeler 150 gram bonfile 150 gram baharatlı acılı köfte (İncecik hazırlanmış) 150 gram piliç eti 2 çorba kaşığı tereyağı 100 gram domates sosu 2 diş sarımsak 1 adet domates 3 adet biber Tuz, karabiber, kırmızıbiber Yemeğin Tarifi Bonfile, köfte ve piliç etlerini ızgarada pişirin. Lavaş ekmekleri rulo yapın, 1 çorba kaşığı tereyağını eritin. Lavaş ekmekleri yağda çevirerek...
  3. Lavaş Ekmekli Yayla Kebabı

    Lavaş Ekmekli Yayla Kebabı

    yayla kebabı Kebap yemek için lokantaya gitmeye gerek yok... İşte ev yapımı kebap tarifimiz:) MALZEMELER 150 gram bonfile 150 gram baharatlı acılı köfte (İncecik hazırlanmış) 150 gram piliç eti 2 çorba kaşığı tereyağı 100 gram domates sosu 2 diş sarımsak 1 adet domates 3 adet biber Tuz, karabiber, kırmızıbiber HAZIRLANIŞI Bonfile, köfte ve piliç etlerini ızgarada pişirin. Lavaş...

Sayfayı Paylaş