gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.171
    Beğenilen Mesajlar:
    2.223
    Ödül Puanları:
    113

    Lavaş Ekmeği

    Konu, 'Ekmekler&Pideler' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    lavaş ekmeği lavas ekmek tarifi lavas ekmegi tarifi lavaş ekmeği nasıl yapılır nasıl yapılır Malzemeler 1 tatlı kaşığı tuz
    15 g. yaş maya
    3,5 su bardağı özlü un
    1 su bardağı buğday unu
    Yeterince su
    1çay kaşığı şeker



    Hazırlanma Şekli


    Un ile tuzu bir kapta karıştırın. Kapta suyun yarısıyla mayayı karıştırın. Un ortasını açın mayalı suyu koyup içine 1 çay kaşığı şeker atın üzerini un ile örtün. 10 dakika ılık bir yerde mayalandırın. Geri kalan unu ve suyu katarak elinize yapışmayan elastik bir hamur oluncaya kadar yoğurun. 1 saat kadar hacmi iki katı oluncaya kadar hamuru ılık bir yerde dinlenmeye bırakın. Hamuru yumurta büyüklüğünde parçalara ayırın. Hamuru top haline getirin. Yarım saat dinlenmeye bırakın. Teflon tavayı ateşte ısıtın. Hamur toplarını açabildiğiniz kadar ince açın, fazla unu silkeleyerek tavada pişirin. Bir yüzünü 1 dakika kadar diğer yüzünü 30 sn. kadar pişirmeniz (hafif kızarmış) yeterli olacaktır.

     
Lavaş Ekmeği konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Lavaş Ekmekli Yayla Kebabı (6 Kişilik)

    Lavaş Ekmekli Yayla Kebabı (6 Kişilik)

    kışlık soslar Malzemeler 150 gram bonfile 150 gram baharatlı acılı köfte (İncecik hazırlanmış) 150 gram piliç eti 2 çorba kaşığı tereyağı 100 gram domates sosu 2 diş sarımsak 1 adet domates 3 adet biber Tuz, karabiber, kırmızıbiber Yemeğin Tarifi Bonfile, köfte ve piliç etlerini ızgarada pişirin. Lavaş ekmekleri rulo yapın, 1 çorba kaşığı tereyağını eritin. Lavaş ekmekleri yağda çevirerek...
  2. lavaş

    lavaş

    Yarım adet kuru ekmek buğday unu , tuz, su Kuru ekmeği rondodan geçirerek un haline getiriniz. üzerine 1 su bardağı su ilave ediniz.hamurunuz kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar unu ilave ediniz. hamuru 1 saat oda sıcaklığında dinlendiriniz.böylece kuru ekmek hamurunuzun hemencecik mayalanmasına yardımcı olacaktır. hamurunuzu temiz ve kuru bir tezgah üzerinde un yardımıyla yemek...
  3. Ekmek...

    Ekmek...

    rüyada birine su vermek rüyada bayat ekmek görmek ölüye su vermek ölüye yemek para Taze, yuşak yahut sıcak ekmek zahmetsiz helal kazanca ve bol nimete, Katıksız ekmek yemek garip yaşamaya ve yalnız ölmeye, Aşırı sıcak ekmek yemek gam ve kedere, Esmer ekmek yahut mısır ekmeği geçim sıkıntısıyla beraber dinde kurtuluşa, Pide ve yufka yemmek bol rızka yahut kısa ömre, Arpa ekmeği takva ve...
  4. Lavaş Ekmekli Yayla Kebabı

    Lavaş Ekmekli Yayla Kebabı

    yayla kebabı Kebap yemek için lokantaya gitmeye gerek yok... İşte ev yapımı kebap tarifimiz:) MALZEMELER 150 gram bonfile 150 gram baharatlı acılı köfte (İncecik hazırlanmış) 150 gram piliç eti 2 çorba kaşığı tereyağı 100 gram domates sosu 2 diş sarımsak 1 adet domates 3 adet biber Tuz, karabiber, kırmızıbiber HAZIRLANIŞI Bonfile, köfte ve piliç etlerini ızgarada pişirin. Lavaş...
  5. Ekmeğinize sürün

    Ekmeğinize sürün

    Sabahları ekmeğinize tereyağınızı böyle sürmek istermisiniz meleklerim?

Sayfayı Paylaş