Lor dolaması

Lamazi

Yeni Üye
Üye
Lor dolaması

















lor-9115.jpg






Malzemeler:

250 gr tatlı lor
2 yumurta
Yarım çay bardağı su
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 su bardağı un
Kızartmak için

Ayçiçeği yağı
Şerbet için


3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Hazırlanışı:
*Hamuru için, yumurta, zeytinyağı, kabartma tozu, un ve suyu iyice karıştırıp yoğurun. Hamuru mutfak tezgahında açıp 20 cm boyunda 5'er cm genişliğinde şeritler kesin.

*Her hamura uzunlamasına lor peyniri paylaştırın. Hamurun kenarlarını yukarıya kaldırarak üzerini kapatın. İki ucunu da birleştirip salyangoz şeklinde içe doğru sarın.

*Şerbeti için, şeker ile suyu kaynatıp soğumaya bırakın.

*Ayçiçeği yağını tavada iyice ısıtın. Hazırladığınız lorlu hamurları renkleri pembeleşinceye kadar kızartıp servis tabağına alın. Sıcak hamurların üzerine soğuyan şerbeti döküp ılınınca servis yapın.
 
Geri
Üst