Lor dolaması
Malzemeler:
250 gr tatlı lor
2 yumurta
Yarım çay bardağı su
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 su bardağı un
Kızartmak için
Ayçiçeği yağı
Şerbet için
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Hazırlanışı:
*Hamuru için, yumurta, zeytinyağı, kabartma tozu, un ve suyu iyice karıştırıp yoğurun. Hamuru mutfak tezgahında açıp 20 cm boyunda 5'er cm genişliğinde şeritler kesin.
*Her hamura uzunlamasına lor peyniri paylaştırın. Hamurun kenarlarını yukarıya kaldırarak üzerini kapatın. İki ucunu da birleştirip salyangoz şeklinde içe doğru sarın.
*Şerbeti için, şeker ile suyu kaynatıp soğumaya bırakın.
*Ayçiçeği yağını tavada iyice ısıtın. Hazırladığınız lorlu hamurları renkleri pembeleşinceye kadar kızartıp servis tabağına alın. Sıcak hamurların üzerine soğuyan şerbeti döküp ılınınca servis yapın.
Malzemeler:
250 gr tatlı lor
2 yumurta
Yarım çay bardağı su
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 su bardağı un
Kızartmak için
Ayçiçeği yağı
Şerbet için
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Hazırlanışı:
*Hamuru için, yumurta, zeytinyağı, kabartma tozu, un ve suyu iyice karıştırıp yoğurun. Hamuru mutfak tezgahında açıp 20 cm boyunda 5'er cm genişliğinde şeritler kesin.
*Her hamura uzunlamasına lor peyniri paylaştırın. Hamurun kenarlarını yukarıya kaldırarak üzerini kapatın. İki ucunu da birleştirip salyangoz şeklinde içe doğru sarın.
*Şerbeti için, şeker ile suyu kaynatıp soğumaya bırakın.
*Ayçiçeği yağını tavada iyice ısıtın. Hazırladığınız lorlu hamurları renkleri pembeleşinceye kadar kızartıp servis tabağına alın. Sıcak hamurların üzerine soğuyan şerbeti döküp ılınınca servis yapın.