gebe
  1. LaViNYaM

    LaViNYaM >>>ιкιz αηηєѕι<<< Yetkili Kişi

    Kayıt:
    23 Kasım 2010
    Mesajlar:
    6.142
    Beğenilen Mesajlar:
    697
    Ödül Puanları:
    113
    Şehir:
    Antalya

    Oktay Usta'dan Limonlu Lokma Tatlısı Tarifi.....

    Konu, 'Tatlılar' kısmında LaViNYaM tarafından paylaşıldı.

    Limonlu Lokma Tatlısı Tarifi Limonlu Lokma Tatlısı Nasıl Yapılır



    Limonlu lokma




    Lokma Türk mutfağının en lezzetli ve en şerbetli tatlılarından! Peki limonlusunu denediniz mi?İşte Oktay Usta'dan nefis bir limonlu lokma tatlısı tarifi yemeyin de yanında yatın en iyisi :D:D



    [​IMG]


    LİMONLU LOKMA

    Malzemeler

    2,5 su bardağı un
    1/2 paket yaş maya
    1 yumurta
    2 çorba kaşığı toz şeker
    1 limon
    Su

    KIZARTMAK İÇİN

    Sıvıyağ

    ÜZERİ İÇİN

    Pudra şekeri

    HAZIRLANIŞI

    Unu karıştırma kabına koyuyoruz ve ortasını havuz gibi açıyoruz. Havuzun içine mayayı koyuyoruz. Mayanın üzerine ılık su döküyoruz. Unun üzerine şekeri döküyoruz. Mayayı elimizle eritiyoruz. Ortada bir bulamaç elde ediyoruz. Kenardaki unlarla bulamacın üzerini kapatıyoruz.Streç filmle üzerini kapatıp bekletiyoruz. Maya unun üzerine çıkana kadar bekletiyoruz. Sonra üzerini açıyoruz ve yumurtayı kırıyoruz.

    Limon kabuğunu rendeliyoruz. Limonun suyunu da sıkıyoruz ve hamuru yoğurmaya başlıyoruz. Lokma hamurunu normal hamur gibi yoğurmuyoruz, parmaklarımızla çırpar gibi hamurumuzu hazırlıyoruz. Tencerede sıvıyağı ısıtıyoruz. Bir kaseye sıvıyağ ve tatlı kaşığı koyuyoruz. Kaşığı kasedeki yağa batırıyoruz ve bir avucumuza aldığımız lokma hamurundan kaşıkla parçalar koparıyoruz. Hamur toplarını kızartma yağına atarak kızarınca kevgirle tabağa alıyoruz.Servis tabağına koyduğumuz tatlıların üzerine pudra şekeri serperek servis ediyoruz.

    Oktay Usta

     
Oktay Usta'dan Limonlu Lokma Tatlısı Tarifi..... konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Oktay Usta'dan Karidesli Pilav Tarifi

    Oktay Usta'dan Karidesli Pilav Tarifi

    karidesli pilav tarifi oktay ustadan karidesli pilav karidesli pilav nasıl yapılır Özellikle deniz ürünleri sevenler için çok güzel bir pilav tarifi vermek istiyoruz sizlere melekelr :) Karidesli pilav. Karides bir çeşit deniz böceği biliyorsunuz. Genellikle de özellikle bayanlar tarafından pek hazedilmeyen bir deniz canlısıdır. Gerçekten de canlı haliyle pek iştah açıcı görünmez. Ancak...
  2. Arkadaşlar Kolay Lokma Tatlısı Tarifi istiyorum

    Arkadaşlar Kolay Lokma Tatlısı Tarifi istiyorum

    Kolay Lokma Tatlısı Tarifi yazar mısınız rica etsem acaba:? Eşim çok seviyor lokma tatlısını bende biraz acemiyim o yüzden kolay bir tarifi varsa yapabilirim.
  3. Oktay Usta'dan Muhallebi Tarifi Siz Meleklerimize Özel...

    Oktay Usta'dan Muhallebi Tarifi Siz Meleklerimize Özel...

    Muhallebi Tarifi Muhallebi Nasıl Yapılır Muhallebiye kim bayılmaz ki ama değilmi...İşte size Oktay Usta'dan muhteşem muhallebi tarifi veriyoruz....Denemesi bedava...İşte bu da kadayıflı muhallebi tarifi... Muhallebi Ölçüler (6 porsiyon için) Süt: 1 litre Şeker: 250 g Pirinç unu: 80 g Pirinç: 100 g Vanilya: yeteri kadar Tarçın: süslemekiçin yeteri kadar Yapılışı: 1. Pirinçle...
  4. Oktay Usta'dan Nefis Reyhan Şerbeti Tarifi....

    Oktay Usta'dan Nefis Reyhan Şerbeti Tarifi....

    Reyhan Şerbeti Nasıl Yapılır Oktay Usta'dan Reyhan Şerbeti Farklı tatlar ve kolay tarifler denemek isteyenler için; reyhan şerbeti...Oktay Usta'dan yine sıradışı ve farklı bir tad ortaya çıkıyor meleklerim...İşte sizlerde değişik bir içecek denemek isterseniz buyrun tarifi... REYHAN ŞERBETİ MALZEMELER 1 tutam reyhan 6 su bardağı sıcak su 6 çorba kaşığı toz şeker 3 parça limon...
  5. Oktay Usta'dan Şekerpare Tarifi

    Oktay Usta'dan Şekerpare Tarifi

    şekerpare tatlısı tarifi şekerpare nasıl yapılır şekerpare malzemeleri Biz müslümanların iki dini bayramı vardır ve bu bayramlar da eskiden kalma bir alışkanlık olarak bayramlaşmaya gelen misafirlerimiz için tatlılar ikram edilir. Malum önümüz Ramazan bayramı ve bayram da eş, dost ve akrabalarınız için Oktay ustadan şekerpare tatlısı tarifini paylaşıyoruz. Şimdiden ellerine sağlık ve afiyet...

Sayfayı Paylaş