LaViNYaM
>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Oktay Usta'dan Limonlu Lokma Tatlısı Tarifi.....
Limonlu Lokma Tatlısı Tarifi
Limonlu Lokma Tatlısı Nasıl Yapılır
Limonlu lokma
Lokma Türk mutfağının en lezzetli ve en şerbetli tatlılarından! Peki limonlusunu denediniz mi?İşte Oktay Usta'dan nefis bir limonlu lokma tatlısı tarifi yemeyin de yanında yatın en iyisi
LİMONLU LOKMA
Malzemeler
2,5 su bardağı un
1/2 paket yaş maya
1 yumurta
2 çorba kaşığı toz şeker
1 limon
Su
KIZARTMAK İÇİN
Sıvıyağ
ÜZERİ İÇİN
Pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
Unu karıştırma kabına koyuyoruz ve ortasını havuz gibi açıyoruz. Havuzun içine mayayı koyuyoruz. Mayanın üzerine ılık su döküyoruz. Unun üzerine şekeri döküyoruz. Mayayı elimizle eritiyoruz. Ortada bir bulamaç elde ediyoruz. Kenardaki unlarla bulamacın üzerini kapatıyoruz.Streç filmle üzerini kapatıp bekletiyoruz. Maya unun üzerine çıkana kadar bekletiyoruz. Sonra üzerini açıyoruz ve yumurtayı kırıyoruz.
Limon kabuğunu rendeliyoruz. Limonun suyunu da sıkıyoruz ve hamuru yoğurmaya başlıyoruz. Lokma hamurunu normal hamur gibi yoğurmuyoruz, parmaklarımızla çırpar gibi hamurumuzu hazırlıyoruz. Tencerede sıvıyağı ısıtıyoruz. Bir kaseye sıvıyağ ve tatlı kaşığı koyuyoruz. Kaşığı kasedeki yağa batırıyoruz ve bir avucumuza aldığımız lokma hamurundan kaşıkla parçalar koparıyoruz. Hamur toplarını kızartma yağına atarak kızarınca kevgirle tabağa alıyoruz.Servis tabağına koyduğumuz tatlıların üzerine pudra şekeri serperek servis ediyoruz.
Oktay Usta
Limonlu Lokma Tatlısı Nasıl Yapılır
Limonlu lokma
Lokma Türk mutfağının en lezzetli ve en şerbetli tatlılarından! Peki limonlusunu denediniz mi?İşte Oktay Usta'dan nefis bir limonlu lokma tatlısı tarifi yemeyin de yanında yatın en iyisi
LİMONLU LOKMA
Malzemeler
2,5 su bardağı un
1/2 paket yaş maya
1 yumurta
2 çorba kaşığı toz şeker
1 limon
Su
KIZARTMAK İÇİN
Sıvıyağ
ÜZERİ İÇİN
Pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
Unu karıştırma kabına koyuyoruz ve ortasını havuz gibi açıyoruz. Havuzun içine mayayı koyuyoruz. Mayanın üzerine ılık su döküyoruz. Unun üzerine şekeri döküyoruz. Mayayı elimizle eritiyoruz. Ortada bir bulamaç elde ediyoruz. Kenardaki unlarla bulamacın üzerini kapatıyoruz.Streç filmle üzerini kapatıp bekletiyoruz. Maya unun üzerine çıkana kadar bekletiyoruz. Sonra üzerini açıyoruz ve yumurtayı kırıyoruz.
Limon kabuğunu rendeliyoruz. Limonun suyunu da sıkıyoruz ve hamuru yoğurmaya başlıyoruz. Lokma hamurunu normal hamur gibi yoğurmuyoruz, parmaklarımızla çırpar gibi hamurumuzu hazırlıyoruz. Tencerede sıvıyağı ısıtıyoruz. Bir kaseye sıvıyağ ve tatlı kaşığı koyuyoruz. Kaşığı kasedeki yağa batırıyoruz ve bir avucumuza aldığımız lokma hamurundan kaşıkla parçalar koparıyoruz. Hamur toplarını kızartma yağına atarak kızarınca kevgirle tabağa alıyoruz.Servis tabağına koyduğumuz tatlıların üzerine pudra şekeri serperek servis ediyoruz.
Oktay Usta