gebe
  1. suskun_gız

    suskun_gız Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Eylül 2007
    Mesajlar:
    1.704
    Beğenilen Mesajlar:
    14
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    izmir

    Peynirli kabak dolmasi

    Konu, 'Dolmalar' kısmında suskun_gız tarafından paylaşıldı.

    peynirli kabak dolması MALZEMELER (6 kişilik)
    6 dolmalık kabak
    250 gr peynir rendesi (tercihen tulum)
    1/2 bardak süt
    isteğe göre haşlanmış kuşbaşı et, salam ya da sosis
    dereotu
    tuz
    karabiber

    HAZIRLANIŞI
    Kabakların iki başı kesilir. İçi çıkarılır. Tuzlu suda yenecek kıvama gelene kadar haşlanır. Pişince fırına dayanıklı kaba yerleştirilir. Peynir rendesi, süt, dereotu, istenilen tür eti karıştırıp kabakların içini doldurun. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpip üstü yukarı gelecek biçimde fırına verin. Peynir eriyince sıcak servis yapın...


     
  2. melegimeren

    melegimeren Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    22 Şubat 2008
    Mesajlar:
    933
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: Peynirli kabak dolmasi
    emeğine sağlık canım ellerine sağlık
     
  3. tuqqce

    tuqqce Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    19 Mart 2008
    Mesajlar:
    6.382
    Beğenilen Mesajlar:
    394
    Ödül Puanları:
    83
    Şehir:
    Wuppertal-Germany
    Cevap: Peynirli kabak dolmasi

    emeğine sağlıkk
     
Peynirli kabak dolmasi konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Peynirli kabak püresi

    Peynirli kabak püresi

    kabak püresi kabak püre püresi tarifi puresi Hazırlanışı: Kabakları yıkayıp üzerlerini kazıyın. Halka halka dilimleyip buharda haşlayın ve blenderle ezerek püre haline getirin. Kabak püresini bir kaba alıp orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Peynir ve zeytinyağını ekleyip tekrar blenderle karıştırın. Vakumlayarak saklayıp bebeğinizin beslenme saatinde açarak yedirin. Püf noktaları:...
  2. Etli Kabak Dolmasi

    Etli Kabak Dolmasi

    Malzemeler: 10 adet kabak (kıbrıs/girit/yayla kabağı) iç malzeme: 1 çay bardağı pirinç 2 adet iri kuru soğan yarım demet maydanoz 2 tatlı kaşığı nane 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz yarım çay bardağı sızma zeytinyağı 1 yemek kaşığı domates veya biber salçası 150-200gr kıyma Hazırlanması: Pirinçleri yıkayın. Kuru soğanları yemeklik doğrayın. Maydanozları doğrayın. Tüm...
  3. Peynirli kabak dolması(6 kişilik)

    Peynirli kabak dolması(6 kişilik)

    MALZEMELER (6 kişilik) 6 dolmalık kabak 250 gr peynir rendesi (tercihen tulum) 1/2 bardak süt isteğe göre haşlanmış kuşbaşı et, salam ya da sosis dereotu tuz karabiber HAZIRLANIŞI Kabakların iki başı kesilir. İçi çıkarılır. Tuzlu suda yenecek kıvama gelene kadar haşlanır. Pişince fırına dayanıklı kaba yerleştirilir. Peynir rendesi, süt, dereotu, istenilen tür eti karıştırıp kabakların içini...
  4. peynirli kabak püresi

    peynirli kabak püresi

    Hazırlanışı: Kabakları yıkayıp üzerlerini kazıyın. Halka halka dilimleyip buharda haşlayın ve blenderle ezerek püre haline getirin. Kabak püresini bir kaba alıp orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Peynir ve zeytinyağını ekleyip tekrar blenderle karıştırın. Vakumlayarak saklayıp bebeğinizin beslenme saatinde açarak yedirin. Püf noktaları: " Ek mamalara başladığınızda meyve-sebze...
  5. peynirli kabak tarifi

    peynirli kabak tarifi

    peynirli kabak tarifi kabak tarifleri Malzemeler: 5 adet kabak 10 adet parmak şeklinde kesilmiş kaşar peyniri 2 adet küçük domates 1 çay kaşıgı tuz üstünü süsülemek için yarım demet maydonoz Hazırlanışı: kabakları soyup tuzlu suda haşlayın daha sonra ortadan ikiye kesin üzerine ince kesmiş oldugunuz peynir ve dilimlediginiz domatesleri dizin 200 derece fırında 10 dakika pişirin fırından...

Sayfayı Paylaş