gebe
  1. melisanur

    melisanur Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    23 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    143
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0

    Peynirli kabak dolması(6 kişilik)

    Konu, 'Dolmalar' kısmında melisanur tarafından paylaşıldı.

    MALZEMELER (6 kişilik) 6 dolmalık kabak
    250 gr peynir rendesi (tercihen tulum)
    1/2 bardak süt
    isteğe göre haşlanmış kuşbaşı et, salam ya da sosis
    dereotu
    tuz
    karabiber

    HAZIRLANIŞI
    Kabakların iki başı kesilir. İçi çıkarılır. Tuzlu suda yenecek kıvama gelene kadar haşlanır. Pişince fırına dayanıklı kaba yerleştirilir. Peynir rendesi, süt, dereotu, istenilen tür eti karıştırıp kabakların içini doldurun. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpip üstü yukarı gelecek biçimde fırına verin. Peynir eriyince sıcak servis yapın...


     
Peynirli kabak dolması(6 kişilik) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Ekşili Patlıcan Dolması (6 Kişilik)

    Ekşili Patlıcan Dolması (6 Kişilik)

    Malzemeler: 1 Kg Dolmalık Patlıcan 1.5 Su Bardağı Dolmalık Pirinç 3 Domates 3 Acı Sivribiber 1 Soğan 1 Demet Maydanoz 1/2 Su Bardağı Zeytinyağı 2 Su Bardağı Su Karabiber, Nane, Tuz Sos malzemesi: 4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 2 Limonun Suyu 1 Tatlı Kaşığı Nane 10-12 Diş Sarmısak 1 Çay Bardağı Su HAZIRLANIŞI : Patlıcanları oyup tuzlu suda 10-15 dakika bekletin. Pirinci yıkayıp suyunu...
  2. Lor Peynirli Meze (6 Kişilik)

    Lor Peynirli Meze (6 Kişilik)

    Malzemeler 1 Su Bardağı Lor Peynir 2 Adet Rendelenmiş Salatalık 1 Demet Dereotu Yarım Limonun Suyu Tuz Süslemek İçin: Kırmızı Biber Yemeğin Tarifi 1 su bardağı lor peynirini,2 adet rendelenmiş salatalık,1 demet ince kıyılmış dereotu,yarım limonun suyunu ve yeterince tuzu karıştırın. Çukur bir kaseye sıkıştırarak,doldurun.Kaseyi servis tabağına ters çevirerek,lor peynirli kaışımı...
  3. KOfik dolması(6 kişilik)

    KOfik dolması(6 kişilik)

    MALZEMELER 1/2 kg kurutulmuş dolmalık biber (kofik) 2 su bardağı pirinç 1 yemek kaşığı kuşüzümü 1 yemek kaşığı fıstık 1 yemek kaşığı nane 1 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu 1 tatlı kaşığı toz şeker 1.5 su bardağı sıvıyağ 4 kuru soğan 1 tatlı kaşığı tarçın 1 yemek kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Kofikleri sıcak suda ıslatıp çıkarın. Bir kapta suyunu süzüp bekletin. Soğanları ince kıyın. Tavaya...
  4. Kış Kabağı Dolması (2 Kişilik)

    Kış Kabağı Dolması (2 Kişilik)

    MALZEMELER 1 Kg Kabuğu Soyulmuş Balkabağı 3 Çorba Kaşığı Pirinç 1/2 Kg Kuzu Kıyması 1 Tutam İnce Kıyılmış Taze Nane 4 Çay Kaşığı Kırmızıbiber 1 Çorba Kaşığı Salça 2 Çorba Kaşığı Tereyağı 1 Tutam İnce Kıyılmış Maydanoz Tuz HAZIRLANIŞI Balkabağını dilim dilim kesin. Çekirdeklerini temizleyin. Ortadan ikiye ayırın. Üzerindeki etli kısmın yarısını zarar vermeden kabaktan sıyırın. Dilimin içini...
  5. Ayva Dolması (6 Kişilik)

    Ayva Dolması (6 Kişilik)

    MALZEMELER 3 Orta Boy Ayva 500 gr Kuzu Kuşbaşı 2 Soğan 2 Sivri Biber 2 Çorba Kaşığı Kuşüzümü 1 Tatlı Kaşığı Köri 2 Çorba Kaşığı Un 1 Çorba Kaşığı Tozşeker 1.5 Tatlı Kaşığı Zeytinyağı 1 Limon Tuz HAZIRLANIŞI Ayvaları soyup ikiye bölün ve çekirdekli kısımlarını çıkarın. Kararmamaları için limon suyu ile ovun. Soğanları küçük küpler halinde doğrayıp zeytinyağında pembeleştirin. Eti ekleyip...

Sayfayı Paylaş