gebe
  1. _BaLıM_

    _BaLıM_ Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    21 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    2.980
    Beğenilen Mesajlar:
    4
    Ödül Puanları:
    0

    Pratik sebzeli bonfile

    Konu, 'Et Yemekleri' kısmında _BaLıM_ tarafından paylaşıldı.

    Melişlerim hem pratik hemde lezzetli bir yemek tarifi buyurun :) [​IMG]


    Malzemeler

    200 gr bonfile
    1 adet havuç
    yarım adet kabak
    yarım adet kırmızı biber
    1 adet soğan
    50 gr krema(yarım su bardağı)
    50 gr süt(yarım su bardağı)
    yarım su bardağı sıvıyağ
    1 çorba kaşığı kimyon
    1 çorba kaşığı karabiber
    1 çorba kaşığı tuz
    Yapılışı

    Bonfile bir miktar yağ ile yaklaşık 10 dk tavada sotelenir.Bonfile pişince ayrı bir kap içine alınır ve aynı tava içinde sebzeler sotelenir.Kabak,havuç,kırmızıbiber,soğan biraz kavrulduktan sonra bonfile tekrar tavaya alınır.Üzerine krema ve süt eklenip 15 dk kadar çevirerek pişirilir.En son baharat eklenerek servise alınır.


     
Pratik sebzeli bonfile konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Beyaz Soslu Bonfile

    Beyaz Soslu Bonfile

    Bonfileleri Una Bulayip,margarinde Alt üst Yaparak Pembeleşinceye Kadar Kizartin . Tuz,karabiber Serpin.çok Az Su Ilave Edip Kisik Ateşte Pişirin.yanina Patates Püresi Veya Patates Kizartmasi Ile Servis Yapin.afiyet Olsun.( Mutlaka Margarinde Kizaracak) Yoksa Sert Olur Aceleniz Varsa Düdüklüdede Pişirebilirsiniz.
  2. Pırasalı Bonfile

    Pırasalı Bonfile

    Malzemeler 500 gr Küp Şeklinde Keilmiş Yağsız Bonfile 1 Çorba Kaşığı Soya Sosu 1 ÇorbaKaşığı Susam Yağı 1 Çorba Kaşığı Üzüm Likörü 2 Çay Kaşığı Mısır Nişastası 500 gr Pırasa 3 Adet Küçük Taze Soğan 2 Çay Kaşığı Sıvıyağ 2 Çay Kaşığı Şeker 1/2 Su bardağı Et Suyu 2 Çorba Kaşığı ince Dilimlenmiş Maydanoz Tuz , Karabiber Yapilis Tarifi Bir kabın içinde et parçalarını, et suyunu, mısır...
  3. Kremalı Patatesli Bonfile

    Kremalı Patatesli Bonfile

    bonfile pişirme teknikleri bonfile et yemekleri Malzemeler 4 Adet (160 gr.) Bonfile 1 kg. Taze Patates 1 dl. Çiğ Krema 4 Diş Sarmısak 1 kg. Tatlı Kırmızı Biber 1 dl. Beyaz Şarap Zeytinyağı Tuz, Taze Çekilmiş Karabi Yapilis Tarifi Kırmızı biberleri közleyip soyun ve blender'da püre haline getirin. Ufak bir tencerede biber püresini ve beyaz şarabı kısık ateşte, yavaşça çektirin. Sos...
  4. Bonfile Kebabı (4 Kişilik)

    Bonfile Kebabı (4 Kişilik)

    Malzemeler 1/2 Kg Bonfile 10-11 Çarliston Biber 3 Adet Domates 2 Adet Soğan 100 gr Tereyağı Tuz, Karabiber 8 İri Mantar(Arzuya Göre) 8 Küçük Sosis(Arzuya Göre) 8 Kiraz Domates(Arzuya Göre) 1/2 Limonun Suyu 1/2 Çay Bardağı Zeytinyağı Birkaç Taze Biberiye Yemeğin Tarifi Bonfileleri tokmakla döverek parçalamadan inceltelim.Çarliston biberlerin çekirdek yataklarını çıkarıp ince uzun...
  5. İç pilavlı bonfile dolması

    İç pilavlı bonfile dolması

    Melişlerim mutlaka deneyin çok lezzetli bir tarif buyurun:) Malzemeler 1 bütün bonfile 2 havuç 1 soğan 3 defne yaprağı tuz karabiber PİLAVI İÇİN 2 ,5 su b. pirinç 1 soğan 1 çorba k. dolmalık fıstık 1 çorba k. kuş üzümü 1 tutam dereotu tuz karabiber yenibahar Hazırlanışı 1 bonfileyi fırın tepsisine alın.üzerine tuz ve tane karabiber sarpin üzerine toz karabiberde serpin.Havuçları...

Sayfayı Paylaş