Resimli Soğan Doğrama Şekilleri

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Resimli Soğan Doğrama Şekilleri
bu konu soğan doğrama şekillerine yer vermektedir.

Mutfakların vazgeçilmezi soğan, yemeklerden salatalara kadar kullandığımız ve doğal antibiyotik olarak uzmanların tavsiye ettiği bir bitkidir. Her güzelliğin bir ceremesi olduğunu hepimiz biliriz. Soğan da özellikle doğrama aşamasında birçoğumuzu gözyaşları içerisin de bırakır. Bazen soğanı doğrarken dağılır ve doğraması zor bir hale gelir. Sizlere bu yazımız da yemeklik ve piyazlık olarak soğanı nasıl doğramanız gerektiği konusun da işinize yarayacak bilgileri sunuyoruz.

sogan-200.jpg


Yemeklik soğan doğrama:
Soğanın kabuklarını soyup ikiye bölün. Kesme tahtasına tüz kısmı alta gelecek şekilde yerleştirin. Daha sonra uç kısımlardan kök kısmına doğru, kısa aralıklarla ve enine 3-4 kesik atın. Bu işlem sırasında dağılmaması için soğanın kökünü tamamen kesmeyin. Ardından aynı şekilde dikey olarak kesin. Buraya kadar tamamsa artık yemeklik soğanlarımıza son halini verelim. Uç kısmından kök kısmına doğru kesip küçük küpler elde edin.

sogan dograma-2cf.jpg


Piyazlık soğan doğrama:
Soğanın kabuklarını soyup ikiye bölün. Kesme tahtasının üzerine yerleştirin. Soğanın uç kısmından kök kısmına doğru paralel olarak ince dilimler kesin. Piyazlık kesim, adındnd anlaşıldığı gibi piyaz, salata, garnitürlerde kullanılır.



Halka soğan doğrama:
Soğanın kabuğunu soyun. daha sonra uç kısmından küçük bir parça kesip düzleştirin. soğanı kesme tahtasının üzerine yerleştirin. Uç kısmından kök kısmına doğru çok kalın olmayan yuvarlak dilimler kesin.
 
Geri
Üst