Sakızlı Güllaç
Sakızlı Güllaç
Malzemeler:
Sakızlı Güllaç
Malzemeler:
- 1 paket güllaç yufkası (10-14 adet arası)
- 2 litre süt
- 3 - 3,5 su bardağı toz şeker
- sonradan ilave etmek üzere 2-3 yemek kaşığı gül suyu
- arasına
- 1 paket sakızlı muhallebi
- yarım litre süt
- üzerine
- nar
- ceviz
- Sütü ve toz şekeri iyice ısınana kadar pişirin. Sakızlı muhallebiyi yarım litre süt ile hazırlayın.
- Bir güllaç yufkasını kırarak büyük boy dikdörtgen borcama yerleştirin. İkinci yufkaya da aynı işlemi uygulayın. Üzerine kepçeyle sütten gezdirin. Yufkaların yarısını bitirince üzerlerine muhalebiyi yayın.
- Geri kalan katları da tamamlayın. En üst kata gelince artan sütün içine gül suyu ilave edip güllacınızın üzerine gezdirin. (yufkalar bütün sütü çekiyor, merak etmeyin.)
- Eğer ertesi gün için hazırlıyorsanız üzerini streçleyip dolaba kaldırın. Ertesi gün nar ve cevizle süsleyip servis yapın.