gebe
  1. ASİMELEK

    ASİMELEK Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    13 Aralık 2010
    Mesajlar:
    4.487
    Beğenilen Mesajlar:
    2.192
    Ödül Puanları:
    113
    Şehir:
    yüreğimin yüreği

    SAlçanın Faydaları

    Konu, 'Faydalı Bilgiler' kısmında ASİMELEK tarafından paylaşıldı.

    salça salçanın faydaları salça nasıl yapılır domate salçası nasıl yapılır salça hakkımda bilgi için yazımıza buyrun melekler Evlerde yemeklerimiz için kullandığımız salçanın ne gibi faydaları var acaba diye hiç düşündünüz mü melekler :) meraklı ben gene bunun yararlarını merak ettim ve benim gibi bilmeyenlerin için araştırdım buldum. domates salçası yada biber salçasının bizler için ne gibi yararları varmış buyrun beraber öğrenelim :)
    [​IMG]

    Salça sosu salça hazır olarak yada elde yapilabilen ve domatesten yapilir ve özellikle Türk mutfagında çok popülerdir. İşte salçasız yemekler pek sevilmez. Bu anlamda salça yararlarıda bulunmakta. İşte salçanın yararları : Mide ve bağırsakların düzenli şekilde çalışmasını sağlar. A-B-C vitaminleri bakımından zengindir, damar sertliğini giderir.

     
SAlçanın Faydaları konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Muşambaya salça damlarsa

    Muşambaya salça damlarsa

    Mutfağınızda yerde veya masanızın üzerine serili muşambaların üzerine salça damladıysa, çok kolay yöntemle bu lekeden kurtulabilirsiniz. Bir miktar asetonu bir bezin üzerine döküp, muşambalarınızı bununla silin, lekenin yok olduğunu göreceksiniz.
  2. Beyaz Salça

    Beyaz Salça

    salçanın tarihçesi Malzemeler: Tereyağı, un, margarin, limon, yumurta HAZIRLANIŞI : Sebze yemeklerinde kullanılan beyaz salça yemeklere bir özellik, ayrı bir lezzet verir. Beyaz salça şöyle yapılır: Erimiş tereyağına, ya da margarine bir miktar un katılır. Sonra süt, etsuyu ya da sebze suyu konur, iyice karıştırılır. Koyukuk kıvamı, zevke göre, un katılarak ayarlanır. 15-20 dakika...
  3. salça deyil salsa :)))

    salça deyil salsa :)))

    lsa, İspanyolca'da kelime anlamı olarak sos ya da salça'dır. Malzemesi nerede yapıldığına bağlı olarak değişen bir salça. Fakat buradaki tek gerçek içinde çok fazla baharat olduğudur!!! Birçok popüler müzikte olduğu gibi, salsa da Afrika'nın, yeni dünya'nın kozmopolit kültürüyle buluşmasıyla ortaya çıkmıştır. Salsa'nın 1930'larda ya da 1940'larda Küba'da başladığı söyleniyor. Aslında tartışma...
  4. Eski domates salçasını tatlandırma

    Eski domates salçasını tatlandırma

    Domates salcaniz cok eksi ise icerisine bir havuc rendeleyin. Havuc, salcanizi (sosunuzu) tatlandiracaktir.
  5. Kahvaltılık salça

    Kahvaltılık salça

    kahvaltılık biber salçası kahvaltılık salca salçalı cevizli salça salça Malzemeler: 4 kırmızı biber 1 yemek kaşığı biber salçası 1 çay bardağı ceviz içi 1 diş sarımsak 1 dilim bayat ekmek içi Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 tutam karabiber 1 tutam tuz Hazırlanışı: *Kırmızı biberleri yıkayın ve fırın ızgarasında közleyin. Kabuklarını soyup çekirdeklerini...

Sayfayı Paylaş