gebe
  1. LiKarBa

    LiKarBa Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    20 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    200
    Beğenilen Mesajlar:
    14
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    istanbul

    Sandal Sefası

    Konu, 'Kebaplar' kısmında LiKarBa tarafından paylaşıldı.

    [​IMG] Malzemeler:
    • 7 adet bostan patlıcanı
    • kızartmak için sıvıyağ
    • 1kg antrikot et
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 4-5 adet domates
    • 3-4 adet sivribiber
    • tuz
    • üzerlerine kaşar peyniri rendesi
    Hazırlanması
    1. Bol sıvıyağı kızartma tenceresinde iyice kızdırın. Patlıcanları birer birer uzunlamasına ikiye kesip kabuklarını soymadan yüksek ateşte önlü arkalı kızartın. Kağıt havlunun üzerine alıp fazla yağını süzdürün. Kalan patlıcanlara da aynı işlemi uygulayın.
    2. 2 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın. Antrikotu ilave edip bıraktığı suyu iyice azalana kadar pişirin. Biberleri ve domatesi doğrayıp tuzla birlikte ete ekleyip pişirin.
    3. Patlıcanların ortasını çatalla bir miktar ezin. İçlerine etten bir kaşık koyup fırın kabına dizin. (Eğer yemeği akşam için hazırlıyorsanız servise yarım saat kalana kadar üzerini folyoyla örtüp fırında bekletin.) Etin suyu kaldıysa bu suyu kalmadıysa bir miktar salçalı suyu kabın altına dökün. 200C fırında pişirin. Fırından çıkartırken üzerlerine peynir rendesi serpin.


     
Sandal Sefası konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Sibel Can - Akşam Sefası

    Sibel Can - Akşam Sefası

    Bİr Ara TeŞrİfet Buyur Gel Gel Aci Kahvem Muhabbet Bulsun Yenİ SulanmiŞ KÜÇÜk BahÇemde İzİn Kalsin Toprak Koksun Hayranim Geceden Fİrarİ GÖzlerİne NakiŞ Gİbİ GÖnlÜme İŞlenen SÖzÜne Hayranim Geceden Fİrarİ GÖzlerİne GÖnlÜm KuŞ Olur UÇar Ayak Sesİnle Pembe Boyali Bİr Ev Mİs Kokan SÜmbÜl Bİrde Sen Varsin AkŞam Sefasi SÖz-mÜzİk :ersay Ünel
  2. Sandal Sefası Mis oldu miss

    Sandal Sefası Mis oldu miss

    patlıcan sandal sefası sandal sefası yemeği patlıcan patlıcanlı patlıcanlı Malzemeler 7 adet bostan patlıcanı kızartmak için sıvıyağ 1kg antrikot et 2 yemek kaşığı zeytinyağı 4-5 adet domates 3-4 adet sivribiber tuz üzerlerine kaşar peyniri rendesi Yapılışı Bol sıvıyağı kızartma tenceresinde iyice kızdırın. Patlıcanları birer birer uzunlamasına ikiye kesip kabuklarını...
  3. Bahçıvan Sandalı

    Bahçıvan Sandalı

    Malzemeler: 1kg patlıcan 1 tane havuç 1 tane kabak 1 tane patates 2 sivri biber 1 kase bezelye 200gr sotelik tavuk eti yarım demet maydanoz yarım demet dere otu tuz kekik pul biber karabiber 1 kase sarımsaklı yoğurt Kızartmak için: sıvı yağ 2 çorba kaşığı margarin 1 çorba kaşığı domates salçası Yapılışı:patlıcanları soyup 20 dakika tuzlu suda bekletin.Bol su ile yıkayın. sıvıyağda arkalı önlü...
  4. akşam sefası

    akşam sefası

    Akşam Sefası (6 Kişilik) Malzemeler 400 gr Patates 500 gr Erişte 5 Arpacık Soğanı 1.5 Kahve Fincanı Margarin 300 ml Kırmızı Şarap 2 ÇorbaKaşığı Sirke, tuz 2 Et Suyu Tableti, karabiber 1/2 Demet Maydanoz 400 gr Lahana 3 Yumurta 6 Somon Fileto 1 Limon 150 gr Süt Kreması 2 Çorba Kaşığı Margarin Yemeğin Tarifi Patatesleri kabuklarını soymadan haşlayın. Suyunu süzüp kabuklarını soyun....
  5. Hürrem Sultanın Hamam Sefası!

    Hürrem Sultanın Hamam Sefası!

    hürrem sultan, hamam sefası, ayşe arman röportajın bir bölümünü, resimler, bilgiler, ile ilgili bilgileri burada bulabilirsiniz Sevgili melekler, Muhteşem Yüzyılın Hürrem Sultanı geçtiğimiz günlerde hamam sefası yaptı.Gazeteci Ayşe Arman'la yapılan röportajı ,hamam sefasında çektikleri resimler eşliğinde sizlere sunuyoruz... İçimde bir his var Türk sevgilim olacak Pırıl...

Sayfayı Paylaş