gebe
  1. kaprisli

    kaprisli Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    13 Kasım 2008
    Mesajlar:
    4.648
    Beğenilen Mesajlar:
    19
    Ödül Puanları:
    0

    Siyah çikolata hipertansiyona şifa

    Konu, 'Tüm Sağlık Konuları' kısmında kaprisli tarafından paylaşıldı.

    gebelikte çikolata tüketimi hamilelikte çikolata tüketimi Siyah çikolata hipertansiyona şifa Siyah çikolatanın kan basıncını düşürdüğünü belirten araştırmacılar ancak bu yararı sağlaması için büyük miktarlarda yenmesi gerektiğini ifade ettiler.
    Araştırmacılar çok miktarda çikolata yemenin kalori birikimine yol açacağını söyleyerek başka bir önerileri olduğunu açıkladılar: "Çikolatanın uzun süreli yarar sağlaması için her gün küçük parçalar halinde tüketebilirsiniz."
    Siyah çikolatanın sihri nereden geliyor? Siyah çikolatadaki kakao polyphenol (zerdeçal) gibi bitki kimyasalları içeriyor. Bu polyphenoller kan damarlarını gevşetiyor.
    Geçen yıl Almanya'da yayınlanan bir araştırmada 45 ay boyunca yüksek tansiyon hastası ve yüksek tansiyon başlangıcı görülen 44 kişide siyah çikolata tüketiminin kan basıncı üzerindeki etkisini incelediler. Katılımcılar her akşam yemekten sonra yaklaşık 63 gr (yaklaşık 30 kalori) siyah çikolata ya da aynı ölçüde polyphenol içermeyen beyaz çikolata yediler.
    Araştırmacılar sadece kan basıncının yanında güçlü bir kan damarı gevşeticisi olan kandaki nitrik oksit denilen maddeyi de ölçtüler. Çalışmanın sonunda siyah çikolata yiyenlerin kan basıncında küçük fakat sürekli bir düşüş gördüler. Araştırmacılar bu kişilerin kanında yüksek miktarda nitrik asit olduğunu buldular ve bunun da kan basıncını düşürdüğüne inanıyorlar.
    Araştırmacılar ayrıca DASH diyetinin de kan basıncını düşürdüğünü buldular. Bu diyette her gün 8-10 porsiyon meyve-sebze tüketimi ile az yağlı protein içeren yemekler ve tuz alımının azaltılması öneriliyor.

     
Siyah çikolata hipertansiyona şifa konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Hipertansiyon ve böbrek

    Hipertansiyon ve böbrek

    Hipertansiyon ve böbrek Yüksek kan basıncı toplumda önemli bir sağlık sorunudur. Vücutta oluşturduğu tahribat nedeniyle kişi ve toplum için önemli sorunlar oluşturmaktadır. Günümüzde kalp hastalıklarının en önemli risk faktörlerinden birisidir. Ayrıca kalp yetmezliği, böbrek yetmezliği ve beyin kanamalarının nedenlerinin başında gelir. Bu duruma rağmen hastalar yüksek tansiyona pek önem...
  2. çikolata:)...

    çikolata:)...

    Merhabalar degerli misafirimiz, sitemizde toplu bir temizlik yapmak zorunda kaldik. Su anda gormek istediginiz konuyu maalesef sizlere sunamiyoruz. ilgili sayfamizin google siralamalarindan dusmesi icin gerekli algoritmik degerleri sitemize verdik. Verdigimiz rahatsizlik icin sizlerden ozur dileriz. Dilerseniz yukaridan sitemizin logosuna tiklayarak anasayfamiza gidebilir, Ya da ust sag...
  3. Hipertansiyonun ilacı siyah çikolata

    Hipertansiyonun ilacı siyah çikolata

    Araştırmalar, siyah çikolatanın fazla tüketilmemesi şartıyla hipertansiyona iyi geldiğini ortaya koydu. Anadolu Sağlık Merkezi'nden Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ertan Ökmen, siyah çikolatanın hipertansiyona etkilerini anlattı: "Kakaonun içinde damarların genişlemesini sağlayan 'flavanoid' adında bir madde bulunuyor. Damarlar genişleyince, tansiyon düşüyor. Bu nedenle içerdiği kakao...
  4. Hamilelikte Hipertansiyon

    Hamilelikte Hipertansiyon

    GEBELİKTE HİPERTANSİYON - PREEKLAMPSİ - EKLAMPSİ Halk arasında gebelik zehirlenmesi olarak bilinen çok ciddi boyutlara ulaşabilen hastalık grubudur. Preeklampsi insan gebeliğine özgü bir hastalıktır. Gebelikte ortaya çıkan yüksek tansiyonla seyreden durumlar, anne ve bebek hayatını olumsuz etkileyebilecek hastalıklardır. Yüksek tansiyonun yanı sıra meydana gelen metabolik ve damarsal...
  5. Siyah çikolata kalp dostu

    Siyah çikolata kalp dostu

    KALP VE BEYİN SAĞLIĞI İÇİN HERGÜNBİRAZ YENMELİ İtalya’da yapılan bir araştırma haftada 2-3 kez siyah çikolata yiyenlerin kalp krizi ve beyin kanamalarına daha az yakalandığını ortaya koyuyor. Katılımcıların kanındaki CRP seviyesini ölçen uzmanlar siyah çikolata yiyenlerde oranın yüzde 17 kadar düştüğünü belirledi. CRP yani C-Reaktif Protein, kalp ve damar hastalıklarına neden olan bir...

Sayfayı Paylaş