gebe
  1. Lamazi

    Lamazi Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    22 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1.338
    Beğenilen Mesajlar:
    27
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    BURSA

    Tavuklu ve mantarlı pilav

    Konu, 'Pilavlar' kısmında Lamazi tarafından paylaşıldı.

    Arkadaşlarım ben daha önce denemedim bu pilavı ama sizlerle paylaşmak istedim en yakın zamanda denicem:))

    [​IMG]




    Malzemeler:


    2 su bardağı pirinç

    4 su bardağı su

    200 gr tavuk göğüs eti

    Yarım demet dereotu

    3 çorba kaşığı zeytinyağı

    200 gr mantar

    Tuz

    Hazırlanışı:

    * Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin. Süzüp bol suyla yıkayın. Dereotunu temizleyip kıyın. Mantarları nemli bir bezle silip dilimleyin. Kararmaması için limonlu suda bekletin. Tavuk etini 4 bardak suyla yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp suyunu ayırın. Eti küçük küçük doğrayın.

    * Ayrı bir tavada mantarları 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile kavurun. Ocaktan alın.

    * Pirinç ve kalan zeytinyağını tavuk suyuna ilave edin. Tuz ekleyip pirinçler suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. Tavuk eti ve mantarları ekleyip harmanlayın. Ocaktan alıp üzerini kâğıt havlu ile örtün ve 10 dakika dinlendirin. Üzerine dereotu serpip sıcak olarak servis yapın.


     
    Son düzenleme: 11 Kasım 2009
  2. SadmiN

    SadmiN ♥ Ölürüm Sana Mavimm ♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    29 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    15.367
    Beğenilen Mesajlar:
    960
    Ödül Puanları:
    113
    Vallahi güzele benziyor denemek lazım da senin yorumun yok mu lamazi :D Sen güzel olur dersen yapalım :)
     
  3. ilkimsu

    ilkimsu Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    26 Ekim 2009
    Mesajlar:
    5.184
    Beğenilen Mesajlar:
    120
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    San Juan
    ben dere otu hic sevmem o yuzden yaparsam katmıcam :D
     
Tavuklu ve mantarlı pilav konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Mantarlı Bezelyeli Pilav

    Mantarlı Bezelyeli Pilav

    gelik pilavı gelik pilav pilav tarifi pilavı tarifi mantarlı MALZEMELER 500 gr. taze bezelye 500 gr. mantar 1 demet dereotu 2 bardak jasmin pirinç 1,5 bardak sıcak su tereyağ tuz karabiber HAZIRLANIŞI Bezelyeler ayıklanıp yıkanır, haşlanır.Yıkanıp doğranmış mantarlar yağsız tavada 10 dakika sote edilir. Pilav tenceresine haşlanan bezelyeler ve sote edilmis mantarlar, ayıklanıp yıkanmış...
  2. fırında mantarlı tavuklu püre

    fırında mantarlı tavuklu püre

    fırında mantarlı tavuk fırında mantarlı tavuk sarma patatesli mantar patates Şimdi efenim, öncelikle 5-6 orta boy patatesi yassı doğrayıp haşlayın ve biraz da süt ekleyip püre halinde ezin. Bir taraftan da dilediğiniz kadar mantarı (ben hazır paket mantarlardan kullandım, cevizden küçüktü mantarlarım)yıkayıp dilerseniz ikiye bölün, 3-4 çarliston biberi doğrayın ve kuşbaşı tavuk ekleyerek...
  3. mantarlı pilav

    mantarlı pilav

    gelik pilavı mantarlı gelik pilavı mantarlı pilav pilav tarifi karadeniz bölgesinde bunun değişik versiyonunuda yapıyolar ben bayılıyorum mantar turşusundan yapılıyor MALZEMELER: * 2 su bardağı pirinç * 3 su bardağı su * 500 gram mantar * 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık * 1 orta boy soğan (incecik doğrayın) * bir tutam şeker * tuz, karabiber, zeytinyağı * 1...
  4. Tavuklu Pilav

    Tavuklu Pilav

    ben pilavın icinde artı olarak nohut ve şehriye olunca cok seviyorum ve sizlere de öneriyorum :) ayrıca acı biber yada damak tadına göre pul biber kara biber :) ve birde ayraan of şahane gece gece olsada yesek :) Malzemeler : 2 bardak pirinç 3 bardak tavuk suyu 2 çorba kaşığı margarin 1/2 tavuk Tuz Hazırlanışı : Bir tencereye 3 bardak su ile tavuğu haşlayın....
  5. Mantarlı Tavuklu Güveç Tarifi Bayılacaksınız

    Mantarlı Tavuklu Güveç Tarifi Bayılacaksınız

    mantarlı tavuklu güveç mantarlı tavuklu güveç tarifi Güveç, Osmanlı'dan bu yana mutfaklarımızdan çıkmayan, yemeklerin tadına tat katan bir mutfak kültürü melekler :) Toprak kaplarda pişen yemeklerin lezzetini hepimiz biliyoruz. Kuru fasülyei sebze güveç, deniz ürünleri, kırmızı et hatta mis gibi sütlaç gibi muhteşem lezzetler güveçte daha leziz oluyorlar:) Bu yazımızda da muhteşem bir...

Sayfayı Paylaş