Truffle Tarifi (Resimli)

$ul€

Yeni Üye
Üye
Truffle Tarifi (Resimli)
Truffle tarifi yapılışı nedir nasıl yapılır çeşitleri hakkındaki merak ettiğiniz herşey burada

truffle-2df.jpg


Son zamanlarda tatlı deyince aklıma gelen ilk şey Truffle. Oldukça lezzetli fakat bi o kadar da kalori yüklü bu küçük tatlı toplarını yapmak aslında çok kolay. Bu minik tatlıların yanıne ekler ya da profiterolde gayet şık olur.İşte tarifimiz;

truffle1-15c.jpg



Malzemeler
200 ml. krema
400 gr bitter çikolata
40 gr kadar tereyağı
Bulamak için; hindistan cevizi, kakao, pudra şekeri, petibör kırıkları, ceviz kırıkları, antep fıstığı kırıkları..

truffle2.JPG-1bc.jpg



Hazırlanışı Önce çikolatayı ufak ufak kırıyoruz bir kabın içerisine, tereyağını da yine başka bir kapta ufak ufak bölün.. Kremayı bir tavada ısıtıyoruz ve kaynamaya başlayınca çikolatalarımızın üzerine döküyoruz. Sonra kaşık yardımıyla pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpıyoruz. ve en son tereyağımızı da ilave edip biraz daha karıştırıyoruz. Sonra bu karışımın üzerini bir kapakla kapatıp 1 gün dolapta bekletiyoruz.
Ertesi gün bir kaşık yardımıyla karışımdan biraz alın ve top şekli verin ve dilediğiniz arzu ettiğiniz malzemeye bulayın/batırın.


truffle3-199.jpg


truffle4-1e9.jpg

 
Geri
Üst