Tümm çikolata severleri bekliyorum..bakın ne faydalıymış
ritter sport türkiye bitter çikolata
:eco::ecoEVGİLİ MELİŞLER ben tam anlamıyla bir çikolata manyağıyım...Okadar çok çikolata tüketiyorumki şimdiye kadar kendim gibi birine henüz raslamadım.ama her bayan az yada çok çikolatayı sever diye düşünüyorum.Çikolatanın zararlı olduğnada inanmıyorum.Tabi çikolata diye kalitesiz şekerlemeler yersen o başka.onlar tabikide zararlıdır.TÜM ÇİKOLATA SEVERLERİ BURAYA BEKLİYORUM YAZ GELDİĞİ İÇİN DONDURMALARIDA ES GEÇMEYELİM TABİİİ..Kim hangi çikolatadan hoşlanıyor..yorumlarınızı bekliyorum.
Guardian gazetesi çikolataya ilişkin bilinmeyenleri açıkladı...
** Kolesterolü artırmıyor: *
çikolatada yer alan yağ, doymuş yağ yani 'iyi yağ' olarak biliniyor. Bu yağ
vücuda girdiğinde kötü kolesterol artışına sebep olmuyor hatta düşmesine
yardımcı oluyor. Ancak bu günde bir gofret yiyerek kolesterolünüzü
düşürebilirsiniz anlamına gelmiyor. Çünkü bu tür çikolatahttp://www.nuveforum.net/1015-photo...e-cikolata-yapimi-making-chocolate-photoshop/ barları sadece
yüzde 20 oranında kakao yağı içeriyor. çikolata ne kadar siyah olursa
içerdiği kakao yağı miktarı da yüksek oluyor. Bu da kolesterolü düşürmesi
anlamına geliyor.
** Kalbi koruyor: *
kırmızı şarap ve yeşil çayda bulunan ve kalbi koruduğu tespit
edilen Flavonoid maddesini içeriyor. Bu maddenin antioksidan etkisinin de
kalbi koruduğu Amerikan Kalp Vakfı tarafından kanıtlanan bir gerçek. Ancak
çikolatada yer alan antioksidan miktarı sebze ve meyvelerde bulunanlara göre çok daha az.
** Vitamin deposu: *
E ve B vitaminleri, demir, magnezyum, potasyum yönünden zengin bir
gıda. Bu nedenle vücudun ihtiyaçlarının karşılanması açısından da zengin bir
kaynak. ** Aşk etkisi yaratıyor:*
Çikolatanın afrodizyak etkisi de bilinen bir gerçek. Ayrıca
içerdiği phenylethyamine maddesiyle 'aşk etkisi' yaratıyor. Yani yiyen insan
daha kolay aşık oluyor. Çikolata yemenin, beynin matematik işlemlerini yapabilme kabiliyetini geliştirdiği bildirildi.
:eco::ecoEVGİLİ MELİŞLER ben tam anlamıyla bir çikolata manyağıyım...Okadar çok çikolata tüketiyorumki şimdiye kadar kendim gibi birine henüz raslamadım.ama her bayan az yada çok çikolatayı sever diye düşünüyorum.Çikolatanın zararlı olduğnada inanmıyorum.Tabi çikolata diye kalitesiz şekerlemeler yersen o başka.onlar tabikide zararlıdır.TÜM ÇİKOLATA SEVERLERİ BURAYA BEKLİYORUM YAZ GELDİĞİ İÇİN DONDURMALARIDA ES GEÇMEYELİM TABİİİ..Kim hangi çikolatadan hoşlanıyor..yorumlarınızı bekliyorum.
** Kolesterolü artırmıyor: *
çikolatada yer alan yağ, doymuş yağ yani 'iyi yağ' olarak biliniyor. Bu yağ
vücuda girdiğinde kötü kolesterol artışına sebep olmuyor hatta düşmesine
yardımcı oluyor. Ancak bu günde bir gofret yiyerek kolesterolünüzü
düşürebilirsiniz anlamına gelmiyor. Çünkü bu tür çikolatahttp://www.nuveforum.net/1015-photo...e-cikolata-yapimi-making-chocolate-photoshop/ barları sadece
yüzde 20 oranında kakao yağı içeriyor. çikolata ne kadar siyah olursa
içerdiği kakao yağı miktarı da yüksek oluyor. Bu da kolesterolü düşürmesi
anlamına geliyor.
** Kalbi koruyor: *
kırmızı şarap ve yeşil çayda bulunan ve kalbi koruduğu tespit
edilen Flavonoid maddesini içeriyor. Bu maddenin antioksidan etkisinin de
kalbi koruduğu Amerikan Kalp Vakfı tarafından kanıtlanan bir gerçek. Ancak
çikolatada yer alan antioksidan miktarı sebze ve meyvelerde bulunanlara göre çok daha az.
** Vitamin deposu: *
E ve B vitaminleri, demir, magnezyum, potasyum yönünden zengin bir
gıda. Bu nedenle vücudun ihtiyaçlarının karşılanması açısından da zengin bir
kaynak. ** Aşk etkisi yaratıyor:*
Çikolatanın afrodizyak etkisi de bilinen bir gerçek. Ayrıca
içerdiği phenylethyamine maddesiyle 'aşk etkisi' yaratıyor. Yani yiyen insan
daha kolay aşık oluyor. Çikolata yemenin, beynin matematik işlemlerini yapabilme kabiliyetini geliştirdiği bildirildi.
İngiltere’deki bir araştırmada açıklanan araştırma sonucuna göre, bol miktarda çikolata ve mamüllerini tüketenlerin; zihin hesaplarını daha kolay yaptıklarıbelirlendi. Ayrıca tüketenlerin bu işlemleri yaptıktan sonra kafa olarak kendilerini daha az yorgun hissettikleri ortaya çıktı.
Ek olarak da konferansta, çikolata içinde bulunan bir kimyasal maddenin beyindeki kan dolaşımını hızlandırdığını kaydetti.