gebe
  1. TİTAN

    TİTAN Forum Okuru

    Zeytinyağlı Taze Fasülye (Düdüklüde)

    Konu, 'Zeytinyağlı Yemek Tarifleri' kısmında TİTAN tarafından paylaşıldı.

    taze fasulye düdüklüde kaç dakika yeşil fasulye düdüklüde kaç dakikada pişer düdüklü tencerede taze fasülye düdüklü tencerede dakikada pişer zeytinyağlı taze fasülye, düdüklüde nasıl pişirilir, malzemeleri nelerdir, resimleri, ile ilgili bilgileri burada bulabilirsiniz
    [​IMG]

    Sevgili melekler,
    Ben ,gerek etli gerek zeytinyağlı olsun , pek çok yemekte de olduğu gibi,fasülyeyi her zaman düdüklü tencerede pişiririm.Bu hem zaman kaybı hem yakıt israfı olmaması,hem de pişen sebzenin vitamin değerlerini kaybetmemesi açısından çok önemlidir.Bu yöntemle sebzeleri hazırlaması da dahil olmak üzere yaklaşık 30 dk da yemeğime kavuşurum..:tik:

    Malzemelerimiz,

    1 kg taze fasülye
    2 büyük kuru soğan
    Zeytinyağı
    1 büyük tahta kaşık salça
    1-2 domates
    Az Su
    Tuz
    Şeker
    5-6 diş sarımsak

    Fasülyelerimizi ayıklayıp yıkayıp süzdürdükten sonra düdüklünün dibine yayalım.
    Üstüne küp doğranmış soğan,sarımsak,küp doğranmış domates,zeytinyağı,tuz ,şeker ,salça ve suyunu ekleyip ,şöyle bir karıştırdıktan sonra düdüklünün kapağını kapatalım.
    Herkes düdüklü tencere ayarını kendi bilir,ben düdüğünden duhar çıkınca kapatırım.Düdük ötmeye başlayınca da düdüğü kapatıp 5 dk pişiririm.5dk sonra altını kapatıp,düdüğünde ki buhar kesilene kadar beklerim.Açtığımda yemeğim pişmiş olur.

    Afiyet olsun...:tik:


     
Zeytinyağlı Taze Fasülye (Düdüklüde) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Taze Fasülye Turşusu

    Taze Fasülye Turşusu

    taze fasulye turşusu taze fasulye turşusu nasıl yapılır nasıl yapılır kurulur fasülye yapılışı Malzemeler Taze fasulye, tuz, sarımsak Yemeğin Tarifi Fasulyelerin baş ve uç kısımları bıçakla kesilip, varsa kılçıkları ayıklanır. Kaynamakta olan suya atılıp 2-3 dakika haşlanır. Soğuk su içinde soğutulur. Turşu kabına konulurken sarımsak, limon ve soğan dilimleri ve isteğe göre çeşitli baharat...
  2. Zeytinyağlı taze yaprak sarması (resimli)

    Zeytinyağlı taze yaprak sarması (resimli)

    zeytinyağlı taze yaprak sarması taze yaprak sarması sarma resimli sarma resimleri Yaprak sarması benim davetlerimin vazgeçilmezidir...Sevmeyen de yok gibidir.Tam mevsimi kızlar.Alın taze yaprakları sarın,afiyetle yiyin... MALZEMELER 500 gram taze yaprak 3 su bardağı pirinç 1 su bardağı zeytinyağı 2 yemek kaşığı salça 2 orta boy kuru soğan 1 orta boy domates 1demet maydonoz 1demet...
  3. Zeytinyağlı Bakla (Düdüklü tencerede)

    Zeytinyağlı Bakla (Düdüklü tencerede)

    zeytinyağlı bakla, nasıl pişirilir, düdüklüde nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir, resimleri, ile ilgili bilgileri burada bulabilirsiniz Sevgili melekler, Bakla pek çok kişi tarafından burun kıvrılarak tüketilmesine rağmen çok çok faydalı bir sebzedir. Bedenin kötü kolesterol düzeyini düşürür. Bakla içerdiği insülinle kan şekerini düzene sokar. İçerdiği yüksek orandaki lifle...
  4. REsimli Zeytinyağlı Taze Bakla yapımı

    REsimli Zeytinyağlı Taze Bakla yapımı

    Zeytinyağlı Taze Bakla nasıl yapılır Zeytinyağlı Taze Bakla yapımı Merhaba Sevgili Melek'ler... Bu sayfamızda lezzetli ve sağlıklı bir yemek tarifi veriyoruz sizlere. Bir çoğunuz belki biliyor olabilir ama böylesi lezzetli olanını biliyor mu işte onuda biz bilmiyoruz :) Neyse Melek'ler, buyrun size zeytinyağlı bakla yemeği tarifi :) Zeytinyağlı Taze Bakla malzemeleri 600 gr. taze...
  5. Taze Fasülyenin Yararlarını Biliyor musunuz ?

    Taze Fasülyenin Yararlarını Biliyor musunuz ?

    Bu konu; taze fasülyenin faydaları hakkında bilgiler vermektedir. Sevgili melekler, yaz aylarının en sev,len sebzelerinin başında hiç şüphesiz taze fasülye geliyor. Öyle ki yazdan tazecik fasülyeleri şoklayıp derin dondurucularda kış için saklıyor, konservelerini yapıyoruz. Sırf bu nefis lezzetten mahrum kalmamak için. Tabi taze fasülyenin faydalarını da unutmamak gerek... Tam bir...

Sayfayı Paylaş