Adamotu Nedir? Adamotu Hakkında

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Adamotu Nedir? Adamotu Hakkında
adamotunun zararları adamotunun diğer adı adamotu diğer adı adam otu mandrake otu
adamot2.jpg


adamot1.jpg


Adamotu, Alraune, Mandrgora officinarium

Ademotu
İnsanotu
Köpekotu

Familyası: Patlıcangillerden, Nachtschattengewaechse, Solanaceae
Drugları: Ademotkökü; Mandragorae radix
Adamotkökü çok zehirli olduğundan çayı içilmez. Adamotkökü tentür ve natürel ilaç yapımında kulanılır.

Giriş: Adamotunu bilinen iki önemli türü vardır ve bulardan en önemlileri Şifalı Adamotu; Mandragora officinarum ve Güz Adamotu:;Mandragora autumnalis?i sayabiliriz. Adamotunun varanı doğu Akdenizülkeleri olup buradan ılıman ve subtropik iklimli ülkelere yayılmıştır. Adamot kökünden eldeedilen tentürle Rademacher 1850?de klinik araştırmaları yapılmış ve etkilerini tesbitetmişlerdir.

Botanik: Adamotu 20-40 cm boyunda ve çok yıllıktır. Yaprakları Mart- Nisan aylarında çıkmaya başalayınca çiçekleride açmaya başalar. Yaprakları 20-40 cm uzunluğunda 10-20 cm eninde, kenarları dalgalı, üzeri pörtüklü, koyu yeşil renkli ve direkt kökten çıkar vede oldukca sık bir demet şeklindedir. Taç yaprakları eflatun renali uclara doğru beyazdır ve ortada krem renkli dölenme tozlukları bulunur.

Meyveleri küçük bir elma büyüklüğünde önce koyu yeşil renkli ve olğunlaşınca turunç renklidir. Meyveleri olğunlaşınca güzel bir koku yayar, fakat bu süre oldukca kısa sürer ve hemen pis kokmaya başlar. Kökleri 50-100 cm olup, 3-6 cm çapında beyaz renklidir.

Yetiştirilmesi: Tohumları nemli ve gölgelik bir yere ekilirse orada kök salar.

Hasat zamanı: Adamotunun kökleri sonbaharda sökülür, yıkanır, kurutulur, şayet tentürü yapılacaksa taze olarak kulanılır.




Kulanılması: a-) Üniversite kliniklerinde tedavi denemeleri ve araştırmalar yapılmamıştır. Bu nedenle bugünkü bilgilere göre 2. sınıf bir şifalı bitkidir. Adamotukökü yerine göre daha etkili olan başka bitkiler kulanılmalıdır.
b-) Halkararasında eskiden cinsel güçüa rtırdığı idea edilmiş ve bu maksatla kulanılmıştır, fakat böyle bir etkisi yoktur. Adamotkökü genelikle homeopatide tentür yapımında kulanılır. Çok zehirli olması nedeniyle çayı içilmez.

Bağırsak florası ve kılcal kan dolaşımı sağlıklı yaşayabilmek için çok önemlidir. Çünkü vitamin, mineral, aminoasit, enzim, glikoz, vb, besleyici maddenin hazırlanması, hücrelere ulaşması ve de mikroplarla mücadele eden makrofaj, T ve B- Hücreleri gibi savunma mekanizmalarının hücre aralarında dolaşması buna bağlıdır.Gökçek İksir'i ile tedavi olmak mümkündür. Tabii doğru beslenirseniz tedavi sürecide o oranda kısalır.Gökçek İksiri vücudu cüruflardan arıtır, iltihaplı hastalıkları iyileştirir ve bağışıklık sistemini güçlendirir.Gökçek Tonik mide-bağırsak rahatsızlıkları, deri hastalıkları ve her türlü alerjiye karşı etkilidir.

Asla peynir yememeli, çünkü asidoza ve iltihaplanmaya sebep olur.Siyah çay, kahve ve kola içilmemeli, çünkü bağırsakları kurutur ve vitamin, mineral ve aminoasitlerin alımını (absorbesini) önler.Alkol ve sigaranın zararları belli kanser, damarların yağlanması vb, artı uzun süre bira içilirse cinsel ikdidarsızlık ve hatta kısırlığa sebep olmaktadır.Sucuk salam sosis gibi et mamullerine 5-6 ay ara vermek gerekir (sade temiz et az yenilebilir) çünkü asidoza sebep olmaktadır.Bu da birçok hastalığın ana kaynağıdır.Akşam yemeği yerine yoğurt, meyve veya salata yenilebilir veya sebze çorbası içilebilir.Hayvansal besinler, patates, tahıl (beyaz pirinç), bakliyat ve hamurlu yiyecekler, özelikle de tatlılar akşam yenirse tam sindirilmez ve zamanla problemlere sebep olur.Ne kadar beyaz pirinç, patates, hamurlu yiyecekler, tatlı yiyecek ve içecekler, o kadar yağ oluşturur.Çünkü nişasta glikoza (şekere) dönüşür, şekerde yağa dönüşerek vücutta depolanır.Şeker ve antibiyotikler bağırsak mantarları çoğaltır, mantarlar ise her türlü hastalığı tetikler.Tatlı deyince akıla baklava, çikolata, dondurma vs gelir, kavun, karpuz ve üzümde tatlıdır ve bunlarda mantarı tetikler, çünkü aşırı şeker içeriler.
 
Geri
Üst