Amh değeri yükselirmi ? Amh değerinin yükselmesi için ne yapmalıyım ?

Uzman SühaN

Administrator
Amh değeri yükselirmi ? Amh değerinin yükselmesi için ne yapmalıyım ?
Amh değeri yükselir mi, amh düşüklüğü tedavisi, amh kürü kullananlar,amh düşüklüğü ile hamile kalanlar bu etiketlerle sitemize sayısız ziyaretçi geliyor. Bu etiketlerden en çok merak edileni amh değerinin yükselme olasılığı var mı ? Bizde bu konu hakkında araştırma yaparak bu makaleyi hazırlama gereği duyduk. Merak edilen tüm detayları makalemizin devamın da bulabilirsiniz. AMH, yumurtalıklarda folikül hücreleri tarafından salgılanan bir hormondur. AMH kan seviyeleri ölçümü, bir kadının yumurta rezervini ve kalitesini yansıtmaktadır. Diğer bir deyişle, düşük AMH seviyeleri düşük yumurta rezervinin bir göstergesidir.Dolayısıyla menopoza giren kadınlar düşük AMH seviyelerine sahiptir. AMH seviyeleri yaşlandıkça doğal olarak azalırken, düşük bir seviye, düşük bir yumurta sayımınız olduğu anlamına gelebilir. Neyse ki, doğurganlığınızı geliştirmek için yapabileceğiniz şeyler vardır.



Amh değeri yükselirmi.jpg







Yumurtalık rezervi, üreme potansiyeli ile yakından ilişkili olan şu andaki yumurta tedarikini ifade eder. Tüm kadınlar aynı sayıda foliküllere sahip değildir ve sayıları kadın yaşlandıkça değişen seviyelerde azalır. Düşük AMH seviyeleri genellikle düşük yumurtalık rezervinin bir göstergesi olarak kabul edilir . Bir kadının AMH düzeylerinin yaşlandıkça azalması normaldir ve genç kadınlarda bu erken doğurganlık kaybı anlamına gelebilir. Düşük AMH doğurganlık tedavisi , hormon tedavisi ile birlikte IVF'den oluşabilir. Alternatif olarak, bazı hastalara yumurta bağışının dikkate değer bir seçenek olduğu söylenebilir. Kadınların yaşı ilerledikçe yumurtalık folikülleri azalmaya başlar, AMH seviyeleri doğal olarak düşmeye başlar. Bununla birlikte, AMH seviyeleri de azalan doğurganlığın bir göstergesi olabilir.Bir bireyin AMH düzeyi basit bir kan testi ile doğrulanabilir .AMH'nin size söylemediği şey yumurtaların kalitesidir. Sağlıklı bir hamileliğe sahip olmanız için gerçekten sadece bir sağlıklı yumurtaya ihtiyacınız var. Dolayısıyla AMH düzeyiniz düşük olsa bile, hamile kalmayacağınız anlamına gelmez





Düşük AMH düzeylerinin belirtileri nelerdir?



Düşük AMH seviyeleri size herhangi bir semptom göstermez. Düzensiz periyotlar endikasyonlardan biridir. Sadece kan testi size doğru resmi verecektir.





Neden düşük AMH seviyelerine sahibim?



İnfertilite ya da diğer kronik hastalıklarla ilgili birden fazla sebep olabilir.


Düşük AMH seviyeleri vücudunuzdaki hormonal dengesizliğin bir sonucudur.


Kötü beslenme ve yaşam tarzları nedeniyle AMH seviyeleri düşebilir



Sahip olabilirsiniz;

PKOS

Endometriozis

Hidrosalpinx (Fallop tüpleri problemi)

Bağışıklık sorunları





Düşük AMH doğurganlığı nasıl etkiler?



Düşük AMH, kısırlığın bir nedeni değildir, ancak azalmış yumurta rezervi nin bir göstergesidir. Yumurtalıklarda daha az gelişmekte olan yumurta olduğunda, olgun ve sağlıklı bir yumurtanın ortaya çıkması ve döllenme şansı azalır. Yaşa bağlı düşük AMH'de, yumurtalar zamanla etkilene bildiğinden, yumurtaların kalitesi de etkilenebilir.



AMH testi nedir?




Bir anti-mullerian hormon testi (AMH), adet döngüsünüzdeki herhangi bir zamanda yapılabilir, çünkü amh seviyeleriniz döngü boyunca stabildir. Yumurtalık (yumurta) rezervi için bir belirteçtir ve bir AMH kan testi ile değerlendirilir.

AMH normal değeri kaç olmalı?

AMH değerinin kadınlarda kaç olması gerektiği hakkında görüş birliğine varılamamıştır. Fakat genel olarak 1-3 ng/dl arasında kabul edilmektedir.




Yumurtalarımın kalitesini nasıl belirleyebilirim ?





Yaş, yumurta kalitesinin en iyi göstergesidir. Aşırı kilolu olmak, sigara içmek ve çevresel toksinlere maruz kalmak gibi diğer yaşam tarzı faktörleri kadının yumurta kalitesini etkileyebilir.

Eğer 40 yaşın üstündeki bir kadınsanız ve AMH düşükse, menopoza veya erken menopoza doğru ilerliyorsunuz demektir. AMH seviyeleri, yumurtalıklarınızdaki gelişmekte olan foliküllerin sayısı ile belirlenir.Yumurtalık rezervinin zamanla azalması nedeniyle folikül sayısındaki en önemli belirleyici faktör yaştır.Yumurtalık rezervi 30'lu yaşların ortasına kadar azalmaya başlar ve AMH seviyeleri 40'lı yaşlarda kadınlarda düşüktür.Düşük AMH'de yaş her zaman bir faktör değildir. Yaşınız ilerledikçe, yumurtalarınızın sağlığı kötü beslenme tercihleri, zayıf kan dolaşımı, bozulmuş hormonal denge, otoimmün bozukluklar ve diğer sağlık sorunlarından etkilenir.Ancak, hücrelerinizi, organlarınızı ve sistemlerinizi uygun diyet ve yaşam tarzı seçenekleriyle destekleyebilirsiniz.



Egzersizle birleştirilmiş kalorileri azaltmak, vücudunuza daha fazla hayat katmak için bilimsel olarak kanıtlanmış bir stratejidir. Kalori kısıtlı diyetler ve düzenli egzersiz, hücre metabolizmanızı geliştirir, gençleştirir ve yumurtalarınıza canlılık katar. Doğurganlığınızı iyileştirmek için dengeli bir diyet yapın. Antioksidanlar, sağlıklı yağlar (omega-3 ler gibi), yağsız protein ve vitaminlerle dolu yiyecekleri seçin. Sağlıklı bir diyet yemek, yumurtalıklarınızın sağlığını iyileştirebilir. Bazı sağlıklı gıdalar şunlardır:




Deniz ürünleri (trança balığı , somon)


Tohumlar (kabakçekirdeği , susam)


Baharatlar (zerdeçal, zencefil)


Yapraklı yeşillikler


Fasulyeler


Brokoli


Çilek , yaban mersini





Her gün bir D vitamini takviyesi alın. D vitamininin AMH seviyelerini doğrudan arttırdığı gösterilmiştir. D vitaminini , bir kaç hafta boyunca aldığınız zaman yumurtalıklarınız etkinleşecektir. D vitamini kalsiyum emilimini etkileyebilir, bu yüzden D vitamini almadan önce mutlaka doktora danışın.. Her gün balık yağı ve buğday tohumu takviyeleri alın. Araştırmalar, sağlıklı yağların kombinasyonunun AMH seviyelerini artırabildiğini ve yumurtalıklarınızı sağlıklı tutabildiğini göstermiştir. Şekerli ve işlenmiş gıdaların alımını azaltın. Şeker, kalori ve doymuş yağ oranı yüksek yiyecekler tüketmek yerine, besin açısından yoğun yiyecekler seçin. Bu şekilde, üreme sisteminiz aşırı işlenmiş gıdaları sindirmek için kullanmak yerine vitaminler ve mineraller alır. Sağlıklı kiloya ulaşmak için egzersiz yapın. Aşırı kilolu veya düşük kilolu kadınlar düzensiz döngüleri ve hormon dengesizliklerine sahip olmaktadır.Araştırmalar, diyet, egzersiz ve kilo kaybının aşırı kilolu kadınlarda AMH düzeylerini artırdığını göstermiştir.



Stres seviyenizi azaltan aktiviteler yapın. Araştırmalar, yüksek stres düzeylerinin, doğurganlık sorunları olan kadınlarda düşük AMH seviyeleri ile ilişkili olduğunu göstermiştir. AMH seviyenizi arttırmak için stresinizi azaltmaya çalışın. Bazı popüler stres azaltıcı aktiviteler şunlardır: Yoga, nefes egzersizi,gibi.. Akupunkturun AMH seviyelerini artırdığı söylenmektedir.Kan akışını artırmak için doğurganlık masajını deneyin.Araştırmacılar, sigara içmenin AMH seviyenizi doğrudan etkileyip etkilemediği konusunda çelişkilidir. Sigaradaki kimyasalların üreme sisteminize zarar verebileceği kabul edilir. Doğurganlık masajı ile ilgili detaylı bilgiler için linki ziyaret edin. ---> Doğurganlık masajı nedir nasıl yapılır ? AMH seviyeleri, fertil kadınlar arasında bile geniş ölçüde değişebilir. AMH düzeyinin yorumlanması kadının bütünsel durumu ve gelecekteki doğurganlık planları bağlamında düşünülmelidir. Düşük bir AMH, bir endişe olarak kabul edilmemelidir. Bununla birlikte, eğer bir kadın infertilitesini etkileyen birçok faktöre sahipse, düşük bir AMH bebek sahibi olma şansını azaltabilir. Yumurtalıktaki yumurta sayısını artırabilecek bilinen bir tedavi yoktur. Yapılacak ilk şey bebek sahibi olmayı düşünüyorsanız harekete geçin.
 
amh değerini yükseltmek için
yaşa göre amh değerleri
amh hormonu değişir mi
amh yi yükseltmek için ne yapılmalı
amh 0.01 ile hamile kalanlar
amh kürü kullananlar
amh testi yanlış çıkanlar
amh testi sonucu yorumlama

Merhaba arkadaşlar ben 38 yaşındayım çocuğum yok. Kısırlıkla ilgili bütün tedavileri oldum diyebilirim. En son tüp bebek yaptık olmadı bir gün tedavisiz günüm geçti pree seed kullanmıştım test yaptım poztif çıktı sonra adet oldum kimyasal gebelik geçirmişim. Neyse kısacası çocuğum hala yok acıda olsa duruma alıştım. Geçen yıldan beridir ani terleme ateş basması sıkıntı vajinal kuruluk yaşıyordum . Daha sonra adet gecikmelerim olmaya başladı . test yaptım negatif çıktı doktora gittim hormon testleri yapıldı ve erken menopoza gireceğim söylendi amh sonucum çok düşüktü. Amh değeri nasıl yükseltilir diye araştırma yaparken bu konuyu gördüm umudum yeniden yeşerdi diyebilirm. Burada yazılanları aynen yapacağım dua edin ne olur benimde bebeğim olsun yaşım geçiyor ama Allahtan ümidimi kesmedim.
 
Geri
Üst