asmalı pilav

BrAtZ

Yeni Üye
Üye
asmalı pilav
1 bardak bulgur,
* 300 gr. taze asma yaprağı,
* 1 bardak su,
* 5 diş sarımsak,
* 3 ortaboy soğan,
* Tuz, karabiber,
* Kırmızıbiber, * 1 yemek kaşığı biber salçası, * 1/2 bardak zeytinyağı, * 1 su bardağı su.
Soyulmuş sarımsaklar, soğanlar ve taze asma yaprakları mümkün olduğunca ince kıyılır ve bulgurla karıştırılır. Biber salçası, tuz, karabiber, kırmızıbiber ve zeytinyağı ilave edilir. Bu karışım tencereye konur 1 bardak da su eklenir, hafif ateşte bulgur suyunu tamamen çekinceye kadar pişirilir. (Bulgurun cinsine göre pişme süresi farklıdır). Yemek servise hazırdır.
 
Geri
Üst