Biberondan Bardağa Geçiş

mislinay

Yeni Üye
Üye
Biberondan Bardağa Geçiş
biberondan bardağa geçiş biberonu ne zaman bırakmalı biberon bıraktırma yöntemleri
Biberonu bırakma zamanı bebeğinizin emme ihtiyacına ve bardaktan içebilme kabiliyetine bağlıdır. Genellikle 9-18 ay arası biberonu bırakmak için uygun bir dönemdir.Bebek altı aylık olduğunda bardakla tanıştırabilirsiniz, ancak biberonu tamamen bıraktırmak için en az 9 ayın dolmasını beklemelisiniz.

Bardakla hangi içeceği vermelisiniz?
Pompa ile sağdığınız anne sütünü bardağa koyabilirsiniz. Ayrıca formül mamayı da bardakla verebilirsiniz. Demir eksikliği anemisini önlemek için en az 1 yaşına kadar demir katkılı formül mama kullanmaya özen göstermelisiniz. 1 yaşından sonra tam yağlı inek sütüne de geçebilirsiniz.
Biberonu nasıl bıraktırmalısınız?
Acele etmeyin
Bebeğinize bardak fikrine alışması için zaman verin.
6 ay civarında, içeceklerin başka kaplarla da gelebileceği fikrini anlaması için, arada sırada anne sütü, formül mama ya da meyve suyunu bardakla sunmaya başlayabilirsiniz.
Bebeğin öğrenmesi için en rahat ve uygun bardak iki kulplu alıştırma bardağı olacaktır.
Bardağa geçişi uzun zaman önceden planlayın ve bebeğinize bol bol zaman tanıyın.
Aşamalı bir geçiş bebeğin uyum sağlaması için ihtiyacı olan zamanı verecektir.
Sütü az miktarlarla başlayın ve yavaş yavaş miktarı artırın
Biberonu bırakmaya hazır olduğunuzda her öğünde bebeğinize alıştırma bardağı ile 15-20 cc. Süt veya formül mama vermeye başlayın (meyve suyu normal öğünlerdeki sütün yerini almamalıdır) ve öğünü bir biberon süt ya da mama ile bitirin.
Yavaş yavaş bardaktaki süt ya da mama miktarını artırın.
Biberonu bırakmaya karar verdikten sonra her öğün önce bardakla başlamayı ihmal etmemelisiniz.
Bebeğiniz en az 120 cc süt ya da mamayı bardaktan almaya başlayınca biberon vermeyi bırakın.
Biberonu ilk olarak, en az tercih ettiği öğünde bırakın. Genellikle akşam beslenmeleri bebeklerin en sevdiği öğündür ve biberonu bırakma isteğinin en az olduğu öğün de bu olacaktır.
Bebeğiniz 3 öğün katı gıdaya ilave olarak günlük toplam 450-600 cc. süt alıyorsa ve biberonu özlemiş gibi gözükmüyorsa, başarıyla biberonu bırakmış sayılır.
Biberonu bırakmada sorunlar yaşarsanız
Biberonu bırakmada geri dönüşler stres, yemek veya uyku saatlerinde belirgin değişiklikler veya hastalık gibi birçok nedenden kaynaklanabilir.
Bu gibi geri dönüşlerin olması halinde, durum iyileşene kadar veya hastalık geçene kadar bekleyin ve biberonu bırakma sürecini tamamlayın.
Herhangi bir soru ya da endişeniz olursa, doktorunuza danışın.
Bebeğinize yatarken biberon vermeyin. Bu sadece diş çürümeleri ve kulak ağrılarına yol açmakla kalmaz, aynı zamanda bebeğinizin biberonu güven ve rahatlıkla özdeşleştirmesine ve dolayısıyla da bırakmakta zorlanmasına neden olabilir.
 
Ce: Biberondan Bardağa Geçiş

bebegim hic biberon almadi istemedii yani simdi bardakla iciyor ufakkende kasikla veriridim sutu yada bardakla,,zor oldu ama,ne yapim cok ictahsiz hic istemezdi emzik biberonn

emegine saglik mislicim
 
Ce: Biberondan Bardağa Geçiş

emeğine sağlık canım
 
Geri
Üst