Buğday Aşı Çorbası

melegim

melegim

Yeni Üye
Üye
Buğday Aşı Çorbası
BuğdayAşıÇorbası (6 Kişilik)


Malzemeler
4 su bardağı su
1 adet haşlanmış kuzu gerdanı ve suyu
200 gram aşurelik buğday
1 kase yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızıbiber Tuz


Yemeğin Tarifi


Tencerede 4 su bardağı suyla kuzu gerdanını 60-70 dakika pişirin. Suyu bir tencereye süzün. Akşamdan ıslanmış ve yıkanmış aşurelik buğdayı ilave edin. 30-35 dakika pişirin. Önceden pişirdiğiniz kuzu gerdanının etini ayıklayıp, incecik didin. Kaynamakta olan karışıma ekleyin.
Yoğurt ve yumurtayı çırpın. Hafifçe sulandırarak karışıma ekleyin. Haşlayıp, kibrit şeklinde doğradığınız havuçları da tencereye alın. Ayrı bir tavada tereyağını eritin. Kıyılmış domatesleri ekleyin. 3-4 dakika kavurup, kırmızıbiberi ekleyin. Bu karışımı da çorbaya ekleyin. Tuzunu ayarlayarak servis yapın
 

Benzer İçerikler

Gül Hanım
Cevaplar
3
Görüntüleme
3K
PeLiNiM
PeLiNiM
E
Cevaplar
0
Görüntüleme
1K
EspanOL
E
gölge_çiçeği
Cevaplar
1
Görüntüleme
780
ilkimefsa
I
MEÇHUL
Cevaplar
0
Görüntüleme
1K
MEÇHUL
MEÇHUL
Üst