Keçi Gribi Belirtileri Ve Tedavi Yolları

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Keçi Gribi Belirtileri Ve Tedavi Yolları
keçi resimleri keci keçiler keçi gribi belirtileri gribi tedavisi
Evet arkadaşlar bir keçi gribimiz eksikti ve oda tamamlandı vatana millete hayırlı olsun:D:D
Her sene farklı bir hastalık öne çıkıyor bu senede geçen sene domuz gribini bize unutturan keçiler bastı ortalığı.Grip salgınının olduğu şu günlerde sizlere keçi gribi hakkında merak ettiğiniz tüm bilgileri paylaşıyorum.Keçi gribi nedir?Nasıl bulaşır belirtileri ve tedavi yolları ve daha fazlası:
keci-4401.jpg

Hollanda’da bu sene 2 binden fazla insanı hasta eden ve bunların 6′sının da ölümüne yol açan keçi gribinin domuz gribi gibi dünya çapında bir salgına dönüşmesinden endişe ediliyor.
Hollanda’da, Tarım ve Sağlık Bakanlıklarının aldıkları kararla hastalığa yakalanan keçilerin itlafına başlandı. Brabant bölgesinde hastalığın tespit edildiği üç çiftlikte bulunan yüzlerce keçi iğneyle öldürüldü. İtlaf işleminin ülkenin diğer bölgelerinde bulunan çiftliklerde de devam ettiği ve kısa zaman içinde yaklaşık 40 bin keçinin aşılanarak öldürülmesinin planlandığı belirtildi.
Keçi gribi Hollanda ile sınırlı değil. Komşu ülke Almanya’da da hastalığın şimdiden 200′e yakın insana bulaştığı ve bunların 2′sinin de öldüğü bildiriliyor. Belçika’da da 2 çiftlikte keçi gribine rastlandı.
Peki Nedir Keçi Gribi,Nasıl Bulaşır,Hastalık Belirtileri Nelerdir?
Halk arasında daha çok keçi gribi olarak tanınan hastalık tıp literatüründe Q ateşi veya Quensland ateşi adıyla bilinir. Hastalığın sebebi başta keçiler olmak üzere koyun ve sığır gibi geviş getiren hayvanlarda bulunan Coxiella burnetti ismindeki bir bakteridir. Bakteri keneler aracılığıyla da hayvandan hayvana taşınabilir. Hastalık ilk kez 60 sene kadar önce Avustralya’da Quensland’da tanınmıştır.
Coxiella burnetti bakterisi biyolojik bir silah olarak da tanımlanmıştır. Bakteri bulaştığı yüzeylerde iki aya yakın süre canlı kalabildiği belirlenmiştir.
Bakteriler en çok hayvanın süt, idrar, dışkı, plasentasında bulunur ve insanlara solunum yoluyla veya çiğ sütün içilmesiyle bulaşır. Bulaşma için tek bir bakterinin alınmasının bile yeterli olduğu kabul edilir. İnsandan insana, kan ve deri yoluyla bulaşma mümkündür, ancak çok ender olarak rastlanır. Hastalığın kuluçka süresi 10-40 gün arasında değişir.
Veteriner, tabakhane, süthane, mezbaha çalışanları gibi hayvancılıkla yakın ilişkisi olan mesleklerde daha fazla görülür.
Q ateşine, kırsal alanda, özellikle ilkbahar mevsiminde evcil hayvanların doğum zamanlarında daha çok rastlanır.
Belirtiler gribe benziyor.
Hastalık ani olarak, yüksek ateş, titreme, baş ve kas ağrıları, halsizlik gibi grip benzeri bir tablo ile başlar ve birçok hastada zatürre gelişir. Çoğu zaman kuru bir öksürük vardır. İltihaplı veya kanlı balgam ve göğüs ağrısı da olabilir.
Hastaların bir kısmında hepatit gelişebilir. Karaciğer ağrılı ve büyüktür, sarılık da görülebilir. Enfeksiyondan aylar sonra, özellikle aort kapaklarını tutan, antibiyotiklere dirençli ve ölüm oranı yüksek olan bir iltihap da gelişebilir.
Hastalık genellikle selim seyreder, ama nadiren ölüme de yol açabilir. Tedavi edilmeyen hastalar kendiliklerinden iyi de olabilirler. Karaciğer tutulumu ve kalp zarı iltihabı olan hastaların prognozları kötüdür.
Akciğer röntgeninde zatürre bulguları vardır. Karaciğer enzimleri yükselmiş olabilir.
Hastalığın teşhisi kanda bakteriye karşı oluşan antikorların ölçülmesiyle konur.
Tedavide etkili olan ilaçlar tetrasiklin, kloramfenikol ve kinolon sınıfı antibiyotiklerdir.
 
Geri
Üst