püf noktaları<< Reçel ve komposto yaprken
Reçelleriniz için
- Meyvaları iyice yıkayıp kurulamadan reçel yapmaya başlamayın. Üzerindeki toz ve tarım ilaçları reçellerinizin tadını bozabilir. Pişirdiğiniz reçeli karıştırırken mutlaka tahta kaşık kullanın.
- Şekerlenmelere karşı limon tozu yerine limon suyu sıkın. Pişirdikten sonra kuru ve temiz kavanozlara koyun. İyice soğumadan üzerinde oluşan hava kabarcıklarını kağıt havlu yardımı ile almadan kavanozun ağzını kapatmayın.
- Kış için hazırladığınız reçelleri serin ve karanlık bir yerde saklayın.
- Elma ve ayva gibi sert meyvalardan yapacağınız kompostolarda, meyvaları önce su ile yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Daha sonra şekeri katın ve kısık ateşte kaynatmayı deneyin. Meyvaların istenen yumuşaklıkta olduğunu göreceksiniz