Yumurtlamış Muhabbet Kuşuna Bakım Nasıl Yapılmalı ?

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Yumurtlamış Muhabbet Kuşuna Bakım Nasıl Yapılmalı ?
Bu konu;yumurtlamış muhabbet kuşuna bakım nasıl yapılır hakkında bilgiler vermektedir.




Sevgili melekler, siz de bir kuşseverseniz ve evinizde muhabbet kuşu besliyorsanız bu sayfamızda ki konumuz sizi ilgilendiriyor demektir. Aldığınız muhabbet kuşu dişiyse ya da erkek muhabbet kuşunuza bir dişi almayı düşünüyorsanız, ilerde yumurtlayacak olan dişli muhabbet kuşunun bakımının nasıl olması gerektiği ile ilgili bilgileri bu sayfamızdan sizlerle paylaşıyoruz...



muhabbet_kusu_yavrusu-13f.jpg


Muhabbet kuşları 12 aylıkken en iyi yaşlarındadırlar ( erişkin ). Dişiler 4 yaşından sonra, erkekler 6 yaşından sonra yaşlanmaya başlar.

Cinsiyet ayrımında ; gaga üzerindeki burun bölgesinde bulunan etli dokunun rengine bakılır. Bu bölge mavi olanlar erkek, soluk veya et renginde olanlar dişidir.

Muhabbet kuşları eş kabullenmede oldukça seçicidir. Çiftler birbirlerini benimsediklerinde çiftleşmek için uygun zamanı beklerler. Kuşlarda seksüel istek güneş ışığıyla uyarıldığından doğru zaman baharın gelmesiyle başlar. Yuva kurma hazırlıklarına başlayan çiftler için gerekli malzemeleri kafes içine yerleştirmelisiniz.

Dişi birer ve ikişer gün arayla 3 ile 10 yumurta arası yumurtlar. ( ortalama 6 )
18. gününde yavrular yumurtadan çıkar. Yumurtadan çıkan yavrular tüysüz, çıplak ve kördür. Gözler 6. gün açılır.

İnanılmaz bir hızda büyüyen yavrular 28. günlerinde yuvayı terkedecek duruma gelirler. 5-6 haftalıkken kanat ve kuyruk tüyleri gelişimlerini tamamlar, uçmaya ve kendi başlarına beslenmeye başlarlar. Bu dönemde yavru yemi kullanmanızda fayda vardır.

Yumurtlama dönemindeki ve yavru besleme dönemindeki anneler için katı yumurtayla hazırlanan mama iyi bir protein kaynağıdır. İçine ufalanmış yumurta kabuğu konarak ihtiyacı olan Ca ( Kalsiyum ) takviyesi yapılır.
 
bilgileriniz için çok teşekkür ederim kuşum dün yumurtladı bi sorun var kafesin içini nasıl temizleyebilirim
 
Geri
Üst