gebe
  1. Misafir

    Misafir Forum Okuru

    (Barbekü) Mangal keyfi için en lezzetli tarifler

    Konu, 'Et Yemekleri' kısmında Misafir tarafından paylaşıldı.

    mangal tarifleri mangal tavuk sosu tarifi keyfi mangalda tavuk sosu Bahar'ın o mis kokulu günlerine ramak kaldığı şu günlerde, biz Türk'lerin yaz ve bahar mevsimi keyiflerinden olan mangal (barbekü) keyfi, şüphesiz ki vazgeçilemez bir lezzettir Melek'lerim :)
    Şimdi mangal keyfinizi daha da lezzetlendirecek, en lezzetli tarifleri ve mangal püf noktalarını sunuyoruz Melek'ler.

    [​IMG]

    Kırmızı et pişirme yöntemi!

    Elinde kalın bir et varsa altını yuvarlak, üstünüde ortasında göz gibi kemik olacak şekilde kesersen yağları elemiş olursun. Üst bölgeden kontrfile çıkartabilirsin. Yan bölgelerde yer alan etlerde iyi tercihler arasındadır. Izgaraya koymadan önce etleri 12 saat önceden marineye yatırmak işini kolaylaştırır. İyi bir marine, biraz asidik malzemeler biraz da tatlandırıcı sıvılardan (soya sosu, meyve suyu, biraz veya şarap artı hardal ve baharatlar) oluşur. Et harlı ateşte pişmeli ve kan damlacıkları akmaya başladığı anda diğer yüze çevirmelisin ve böylece eti mükemmel bir şekilde pişirmiş olursun. Etleri pişirirken üstüne kesinlikle bastırmamalısın. Termometre kullanmak herzaman en sağlıklı sonucu verir. Kıyma için en güvenilir ısı 70, orta, az pişmiş bir et için de 63 derecedir.

    Yoğurtla marine edilmiş sığır filetosu

    125 gr az yağlı sade yoğurt
    60 gr maydanoz
    1 yemek kaşığı limon suyu
    1/2 yemek kaşığı paprika
    1 diş sarımsak, kıyılmış
    Tuz
    2 fileto et(12-150 gr)
    30 gr az yağlı mayonez

    1. Et ve mayonez haricindeki bütün malzemeleri bir kasede iyice karıştır. Sonra bunu ikiye böl.

    2. Plastik bir torbanın içine karışımı döküp eti içine at. Her yerini iyice kapladıktan sonra bir gece buzdolabında beklet. İkinci karışıma mayonez ekleyip onu da dolaba kaldır.

    3. Harlı ateşte bir kez çevirerek etleri pişir. Sosu üzerine dök ve servis yap.

    Beyaz et pişirme yöntemi!

    Genelde çekilmiş tavuk veya hindi, derisiyle de karıştırılır dolayısıyla yğ ve kalori miktarı artar. Izgaraya koymadan önce tavuğu 2 saat, hindiyi ise bir gece sosta beklet. Lezzeti artırmak için pekmez veya bal da ilave edebilirsin. Eğer kemiksiz et pişiriyorsan yüksek ateşte üç ile altı dakika arası tutmalısın. Kemikli parçaları ise arta ateşte 12-15 dakika arası tutabilirsin. Barbekü sos tatlı olduğundan çok fazla sürmek hata olur. Şeker uuzn süre ateşte kaldığında, etten daha önce kömürleşmeye başlaması hoş olmayabilir. Pişirme konusunda, çekilmiş tavuk 73 derecede, göğüs gibi etleri de 76 derecede pişir.

    Ballı ve Zencefilli Tavuk
    3 yemek kaşığı limon suyu
    Yarım yemek kaşığı susam yağı
    Yarım yemek kaşığı az sodyumlu soya sosu (varsa)
    Yarım yemek kaşığı bal
    2 yemek kaşığı zencefil, doğranmış
    1 diş sarımsak, doğranmış
    2 adet tavuk göğsü, kemiksiz ve derisiz

    1. Tavuk haricindeki bütün malzemeleri kasade karıştır. Karışımı bir yemek poşetine boşalt.

    2. Tavuğu bunun içine atıp etrafını kapla. İki saat boyunca buzdolabında marine et.

    3. Orta ateşte, hafif yağlı bir ızgarasa tavuğun her bir yanını dört, beş dakika pişir.

    Balık pişirme yöntemi

    Somon, ton ve kılıç balığı etleri hazırlanması en kolay olanlardır çünkü kalın ve yoğun olduğundan ufalanmaz. Izagaraya koymadan önce Biraz tuz, karabiber ve limon suyu ihtiyacın olan lezzeti sağlamakta yeterli olur. Hangi balığı seçersen seç, saydamlığını yarı yarıya kaybettiğinde pişmiş olduğunu anlayacaksın. Eğer balığı kuru bir ızgaranın üzerinden yapmaya kalkarsan misafirlerine sadece bir felaket sunmuş olursun. Balığın piştiğini anlamak oldukça kolaydır. Ancak sen yine de ikinci kez kontrol etmek istiyorsan 63 derecede olup olmadığına bakabilirsin.

    Izagara Somon

    80 gr düşük sodyumlu soya sosu
    60 gr portakal suyu konsantresi
    2 yemek kaşığı zeytinyağı
    2 yemek kaşığı domates suyu
    1 tatlı kaşığı limon suyu
    yarım tatlı kaşığı Dijon hardal
    1 yemek kaşığı yeşil soğan, doğranmış
    1 diş sarımsak, doğranmış
    yarım zencefil, doğranmış
    2 somon

    1. Ufak bir kasede somon hariç tüm malzemeleri karıştır ve bir yemek poşetinin içine koy. Sonra somonu ekle.

    2. Buzdolabında iki saat beklet.

    3. Her bir yüzünü harlı ateşte dört, altı dakika pişir.

    Sebze pişirme yöntemi:

    Patlıcan , soğan, kabak, tatlı biber ve mısır gibi içeriğinde bol su bulunan sebzeler ızgara için uygundur. Izgaraya koymadan önce en sevdiğin et ve tavuk soslarını sebzelerde de kullanabilirsin; hem de daha az bir çabayla. Mantar, kabak, tofu ve soğan gibi hassas sebzeler için 30-40 dakika yeterli olur. Sebezelerin yanmaması için orta ateşte sık sık çevirerek pişirmelisin. Patlıcan, soğan, patates, havuç ve kabak gibi diri sebzeleri ateşe yakın bir ızgaranın üzerinde pişirebilirsin. Mantar ve biberlerin mahvolmamasını istiyorsan direkt ateşin üzerine koymamalısın.

    Körili Mantarlı Burger
    1 paket mantar(250 gr)
    120 gr az yağlı sade yoğurt
    60 gr lime suyu
    1 tatlı kaşığı limon çeşnisi
    1 diş sarımsak, doğranmış
    1 tatlı kaşığı kişniş otu
    1 tatlı kaşığı acı kırmızıbiber
    1 tatlı kaşığı köri tozu
    2 adet hamburger ekmeği

    1. Mantarları ikiye böl.

    2. Ekmekler hariç tüm malzemeleri karıştır. Bu karışımı en az bir saat buzdolabında beklet.

    3. Ateşi orta ısıya getir. Kaışımdan burger şeklinde ayırdığın parçayı ızgara koy ve her bir yanını üç, dört dakika pişir.

    4. Ekmeklerle birlikte servis yap.

     
(Barbekü) Mangal keyfi için en lezzetli tarifler konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. barbekü keyfi

    barbekü keyfi

    Bahçede barbekü keyfi Havaların ısınmasıyla birlikte barbekü partileri de hafta sonlarının değişmez keyifleri arasında yerini almaya başladı. Campingaz'ın 'Expert 2 Advantage' adlı modern barbeküleri ise bu partilerin vazgeçilmezi olmaya aday. Ürün, dumansız ve alevsiz ızgara yapmanızı sağlıyor.
  2. Bahçede barbekü keyfi

    Bahçede barbekü keyfi

    Havaların ısınmasıyla birlikte barbekü partileri de hafta sonlarının değişmez keyifleri arasında yerini almaya başladı. Campingaz'ın 'Expert 2 Advantage' adlı modern barbeküleri ise bu partilerin vazgeçilmezi olmaya aday. Ürün, dumansız ve alevsiz ızgara yapmanızı sağlıyor
  3. Mangal Keyfi..

    Mangal Keyfi..

    mangal için gerekli malzemeler hamilelikte mangal malzemeleri malzemesi Mangal : Bu aktivite esnasında, bir erkeğin gerçek mutfak hünerine tanıklık ederiz. Bir erkek, mangal başına geçmek için gönüllü olduğunda, aşağıda detaylandırılan bir seri olay yaşanır: ERKEK 1. Erkek mangalı ve mangal kömürünü çıkartır. KADIN 2. Kadın ızgarayı temizler. 3. Kadın bakkala gider. 4. Kadın kasaba...
  4. Mangal keyfinin püf noktaları

    Mangal keyfinin püf noktaları

    mangalda pirzola mangal pirzola Malum mangal mevsimi açıldı ve bizim Türk kültürümüzün en önemli parçalarından biride şüphesiz ki mangal keyfidir=) Sizlere mangal keyfinizi doyasıya yaşamanız adına gerekli olan tüm püf noktaları veriyorum 1-Etlerin pişmesine bir-iki dakika kala mangal kömürlerinin üzerine biraz limon veya portakal kabuğu atarsanız, bunların yanmasıyla ortaya çıkacak olan...
  5. Evde Kumpir Keyfi İçin Buyrun Kumpir Tarifimize !

    Evde Kumpir Keyfi İçin Buyrun Kumpir Tarifimize !

    evde kumpir nasıl yapılır evde kumpir yapılışı evde kumpir tarifi Dışardan satın aldığımız ve yemeye doyamadığımız kompiri evde de yapabiliriz melekler :) Patatesin her hali benim gibi, sizin de hoşunuza gidiyorsa ve evde kumpir nasıl yapılır diyorsanız işte evde kumpir tarifi siz meleklerimiz için geliyor... (Ama yok kumpir bana göre değil uğraşamam diyorsanız evde cips te yapabilirsiniz...

Sayfayı Paylaş