Bulgurlu, Cevizli Börek

Lamazi

Yeni Üye
Üye
Bulgurlu, Cevizli Börek
borek-4693.jpg





Malzemeler
  • 3 yufka
  • 250 gr kıyma
  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • 2 orta boy soğan
  • 3/4 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
  • Galeta unu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yufkaları ıslatmak için 5-6 kaşık eritilmiş margarin ve
  • 5-6 kaşık yoğurt
Hazırlanışı
Soğanı ince ince doğrayın. Kıymayla çok az yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Ayrı bir kapta bulgura 1 kahve fincanı su katın. Ateşi kapatıp bulgurun şişmesini bekleyin. Bulgura tuz, biber ve cevizleri ekleyin. Yufkaları 4 eşit şerit şeklinde kesin. Yoğurt - margarin karışımı ile ıslatın. Uzun şeritlerin ucunu 10 cm kadar kendi üzerinde katlayıp iki kat yapın. Kalın olan bu kısma bulgurlu içi yerleştirin. Dökülmemesi için iki ucunu sıkı bir şekilde içeriye katlayın ve rulo şeklinde sarın. Üzerini tekrar yoğurt sosuyla ıslatacağınız rulo börekleri galeta ununa bulayıp fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika kızartın.
 
Geri
Üst