gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.162
    Beğenilen Mesajlar:
    2.213
    Ödül Puanları:
    113

    çeşnili pilav

    Konu, 'Pilavlar' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler 1.5 Su Bardağı Pirinç 2 Su Bardağı Su
    1 Salçalık Kırmızı Biber
    1 Çarliston Biber
    100 gr Mantar
    1 Soğan
    1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
    2 Çorba Kaşığı Margarin
    2 Domates
    6 Siyah Zeytin
    Bir Tutam Safran
    Tuz, Karabiber


    Yemeğin Tarifi
    Soğan, biber ve mantarları temizleyip doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup dörde bölün. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın.
    Pirinç, su, margarin, safran, ruz ve karabiberi derin bir tencerede kaynatın. Ateşi kısıp suyunu çekinceye kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Tahta kaşıkla yavaşça karıştırın.
    Sıvıyağı tavada ısıtıp soğan, biber ve mantarları ilave ederek 5-6 dakika kavurun. Domates ve zeytinleri ekleyip birkaç kez karıştırın. Ateşten alıp pilava ilave edin. Yavaşça harmanlayıp demlenmeye bırakın. Sıcak olarak servis yapın.

     
çeşnili pilav konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Perde Pİlavi

    Perde Pİlavi

    PERDE PİLAVI (KOLAY) Malzemeler : (4 kişi için) 1 kase pirinç 1,5 kase Tavuksuyu yada Tavuk Bulyon 1 kase didiklenmiş Tavuk Eti 1 tane Yufka 2 yemek kaşığı Tereyağ 1 fincan Dolmalık Üzüm Tuz, Karabiber Hazırlanışı : Bir kase pirinci bol tuzlu sıcak suda ıslatarak en az bir saat bekletin. Tencereye iki kaşık tereyağını koyarak eritin. 1.5 kase tavuk suyunu ya...
  2. Divriği Pilavı

    Divriği Pilavı

    Malzemeler Yarım kilo kuşbaşı et, 4 su bardağı pirinç, 4 su bardağı su, 3 adet kuru soğan (ince doğranmış), 1 su bardağı nohut (haşlanmış), yarım su bardağı kuru üzüm, tuz, karabiber, yenibahar, 100 gram tereyağı, arzuya göre kavrulmuş çam fıstığı veya badem katılabilir. Yapılışı Pirinç önceden tuzlu sıcak suda bekletilir. Etler haşlanır. Tencerede yağ eritilir, soğanlar ilave...
  3. Kafesli Pilav

    Kafesli Pilav

    bademli pilav 6 kişilik 1 su bardağı pirinç 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı zeytinyağı Dörder adet kuru kayısı ve kuru incir 1 yemek kaşığı çorbalık fıstık 1 çay kaşığı tarçın 1,5 su bardağı sıcak su 3 yaprak milföy hamuru Tuz, karabiber Hazırlanması: Tereyağı ve zeytinyağını bir tencereye alın ve yıkayıp süzdüğünüz pirinci üzerine ekleyin. Sürekli karıştırarak 10 dakika...
  4. Bademli Pilav

    Bademli Pilav

    bademli pilav En sevdiğim pilavlardan biri bademli pilav...zevke göre badem yerine cevizde gayet lezzetli olacaktır... MALZEMELER 2 su bardağı baldo pirinç 3 su bardağı sıcak su (pirincin cinsine göre su miktarı değişebilir) 1 çay bardağı kabuksuz badem bir tutam maydanoz tereyağı,zeytinyağı,tuz bir tatlı kaşığı toz şeker Bademli pilavın yapılışı Önce pirinçleri nişastası gidene...
  5. Tavuklu Pilav

    Tavuklu Pilav

    ben pilavın icinde artı olarak nohut ve şehriye olunca cok seviyorum ve sizlere de öneriyorum :) ayrıca acı biber yada damak tadına göre pul biber kara biber :) ve birde ayraan of şahane gece gece olsada yesek :) Malzemeler : 2 bardak pirinç 3 bardak tavuk suyu 2 çorba kaşığı margarin 1/2 tavuk Tuz Hazırlanışı : Bir tencereye 3 bardak su ile tavuğu haşlayın....

Sayfayı Paylaş