Çiğ Mi? Buharda Mı? Haşlama Mı?

dedektif

Yeni Üye
Üye
Çiğ Mi? Buharda Mı? Haşlama Mı?
[h=3]Çiğ Mi? Buharda Mı? Haşlama Mı?[/h]Sebze, meyve ve kaliteli protein çeşitlerini tüketmek sağlıklı beslenmede olmazsa olmazlardandır. Bu sağlıklı besinleri nasıl pişirdiğimiz fark ediyor mu? Elbette. İşte size bir sonraki öğününüzü hazırlarken fikir verecek birkaç seçenek:
Çiğ: Bazı faydalı enzimler ve suda çözülebilen vitaminler (C ve B vitaminleri) pişme işlemi sırasında zarar görüyor. Bazı sebzeleri çiğ tüketmek size daha çok fayda sağlıyor. Süt, et ve yumurtayı ise çiğ tüketmekten kaçınmalısınız.
Buharda: İrritabıl bağırsak sendromu gibi bir hastalığınız varsa sebzeleri buharda pişirmek sindiriminizi kolaylaştıracaktır. Besinleri buharda pişirmek aynı zamanda kırmızıbiber, yeşil fasulye, brokoli ve ıspanaktaki antioksidan aktivitesini yükseltiyor. Havuçtaki betakarotenin de absorbe edilmesini kolaylaştırıyor.
Kaynamış: Sebzeleri kaynatmak özellikle böbrek taşı şikayeti olan kişiler için en ideal pişirme yöntemi olarak gösteriliyor.
Fırında: Et ve sebzeleri fırında pişirmek ızgara yönteminden daha güvenilir bir seçim. Heterosiklik Aminler; kömür ızgarasında pişirmelerde, tekrar tekrar kaynatılan yemeklerde daha fazla ortaya çıkıyor. Yemekleri fırında pişirerek kanserojik maddelerin önüne geçebilirsiniz.


kaynak: bitkiblog
 
Geri
Üst