gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.178
    Beğenilen Mesajlar:
    2.224
    Ödül Puanları:
    113

    Çin mutfağı / Cu En Corbasi

    Konu, 'Uzakdoğu Mutfağı' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler: 15-20 adet mantar
    7-8 adet yeşil taze soğan
    2 adet orta boy havuç
    Yarım paket çubuk makarna
    1 çay kaşığı toz zencefil
    2 diş dövülmüş sarmısak
    7-8 bardak sebze suyu
    4 yemek kaşığı soya sosu
    1 tatlı kaşığı acı biber salçası
    4 yemek kaşığı sıvıyağı
    1 çay kaşığı tuz


    Yapilisi:

    Taze soğan ayıklanıp, ince ince doğranır.
    Havuçlar soyulup kibrit çöpü halinde kesilir.
    Mantarlar boylamasına saplarından dörde bölünür.
    Bu arada makarna 5 bardak tuzlu suda 9-10 dakika haşlanır. Suyu süzülür.
    Bir tavada toz zencefil ve dövülmüş sarmısak sıvıyağ ile hafifçe 1-2 dakika kavrulur. Üzerine mantar, soğan ve havuç katılır, karıştırılarak kavrulmaya devam edilir. Yaklaşık 7-8 dakika sonra sebze suyu ilave edilip; soya sosu, acı biber salçası ve tuz eklenir. Pişmeye bırakılır.
    Çorba kaynamaya başlayınca kapağı acilip, 3 dakika daha kaynatılır. Eğer varsa üzerindeki köpük delikli kepçe ile alınır. Sonra da içine haşlanmış makarnalar eklenip, ocaktan alınır. Sıcak olarak servis yapılır.


     
  2. toi avec moi

    toi avec moi Üye Üye

    Kayıt:
    9 Kasım 2010
    Mesajlar:
    303
    Beğenilen Mesajlar:
    8
    Ödül Puanları:
    18
    bu corbalari lezzetli deneyin begeneceksiniz ben begendim
     
  3. ayça aydın

    ayça aydın Üye Üye

    Kayıt:
    11 Ağustos 2014
    Mesajlar:
    66
    Beğenilen Mesajlar:
    8
    Ödül Puanları:
    8
    teşekkürler tarif için.
     
  4. aysu_kasikci

    aysu_kasikci Forum Okuru

    mutlaka deneyeceğimmmmmm!!!! :)
     
Çin mutfağı / Cu En Corbasi konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Çin mutfağı!

    Çin mutfağı!

    Çiğ Balık / Sashimi ( 4 kişilik ) Malzemeler 250 gr. ton balığı fletosu Acı hardal Soya sosu Rendelenmiş turp İnce kıyılmış zencefil kökü Maydanoz Hazırlanışı Balığın çok taze ve soğuk ama donmamış olması gerekir. Balık filetosunu incecik şeritler halinde kesin, bir tabağa yerleştirin üstünü maydanoz ve turpla süsleyin. Sonra ayrı ayrı kaplara konmuş soya sosu, hardal,...
  2. Çin mutfağı / Karides Kavurma

    Çin mutfağı / Karides Kavurma

    Malzemeler: 1/2 kg karides (cimcime-çiğ) 4 diş sarımsak 3 adet taze soğan 1 adet domates (irice) 1 çorba kaşığı domates püresi (veya salçası) 1 kahve fincanı sıvı yağ 1 adet kök zencefil (kibrit kutusu büyüklüğünde ve taze) 1 çay kaşığı tane karabiber 1/2 çay kaşığı Tabasco (Acı sos) 1 çorba kaşığı beyaz şarap 1 çorba kaşığı soya sosu Tuz,karabiber Yapilisi: Sıvı yağı derin bir kapta (wok...
  3. Çin mutfağı / Kağıtta balık

    Çin mutfağı / Kağıtta balık

    Malzemeler: 150 gr havuç (kazınıp, ince çubuklar halinde doğranmış) 3 taze soğan (dış yaprakları ayıklanıp, ince çubuklar halinde doğranmış) 2 tatlı kaşığı kıyılmış maydanoz 300 gr beyaz etli balık filetosu 1 tutam karabiber 1 limon (ince dilimlenmiş) Su Yagli kagit Yapılışı: Bir tencereye 8 su bardağı su koyup, tencereyi ateşe oturtarak, suyu kaynamaya bırakın. Yağlı kağıttan, bir kenarı...
  4. Çin mutfağı / Pirinc Mücveri

    Çin mutfağı / Pirinc Mücveri

    Mücveri severmisiniz meleklerim ? Şimdide sizlere pirinç mücverinin tarifini veriyoruz. Vallahi resime bakılırsa gerçekten harika gözüküyor. E biriniz yapında bari davet edin bizde yiyelim Malzemeler: 300 gr. Uzun Taneli Pirinc 250 gr. Taze Sogan 200 gr. Kirmizi Tatli Biber 125 gr. Margarin 2 Yemek Kasigi Soya Sosu 1 Dis Ezilmis Sarmisak 4 Adet Yumurta Aci Kirmizi Biber Tuz Yapilisi:...
  5. Çin mutfağı / Pirincli Yumurta

    Çin mutfağı / Pirincli Yumurta

    Malzemeler: 1 Adet Yumurta 100 gr. Soguk Et 100 gr. Sucuk 1 adet Havuc 1 adet Kabak 2 adet Taze Sogan 2 dis Sarmisak 1 kase Haslanmis Pirinc Soya Sosu 1 corba Kasigi Tereyagi Yapilisi: Yumurtayi catalla cirpip derin bir tavada kizdirilan tereyagi ile hizla karistirarak ve kücük parcalara ayirarak pisirin ve bir tabaga alin. Kücük kücük dogranmis sucuk ve haslanmis dogranmis soguk eti...

Sayfayı Paylaş