gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.164
    Beğenilen Mesajlar:
    2.213
    Ödül Puanları:
    113

    Japon mutfağı / Tempura

    Konu, 'Uzakdoğu Mutfağı' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    tempura sos Yine sizlere japon mutfağındn bir yemek tanıtmak istiyoruz arkadaşlarım. Adı Tempura buyrun buda resmi [​IMG]


    Hazırlama Süresi : 10 dk
    Pişirme Süresi : 5-6 dk
    1 kişilik

    Gerekli Malzemeler :

    1 yumurta
    1 su bardağı un
    1 su bardağı buzlu su
    3 temizlenmiş karides
    1 uzun dilim havuç
    2-3 dilim mantar
    2-3 dilim kabak
    1 temizlenmiş taze soğan
    Soya sosu
    Kızartma için sıvıyağ

    Hazırlanışı :

    * Yumurta, un ve buzlu suyu bir kapta iyice çırpın. Karides, havuç, mantar, kabak ve taze soğanı unlu karışıma bulayın. Sıvıyağı derin bir tavada kızdırın. Önce havuç, mantar, kabak ve taze soğanı ardından karidesleri kızgın yağda kızartın.

    * Kâğıt havlu üzerine alıp yağını süzdürün. Yanında soya sosuyla birlikte servis yapın.
    Afiyet olsun.


     
Japon mutfağı / Tempura konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Japon mutfağı!

    Japon mutfağı!

    gyoza tarifi japonyada yenen bebekler ramen yapılışı ramen tarifi japon yemek tarifleri Pirinç Pilavı (Gohan) Pirinç pilavı Japonya’da öğlen ve akşam yemeklerinde yan yemek, sabah kahvaltısında ise çiğ yumurta ve soyu sosu (tamago-kake-gohan), natto veya diğer soslar ile karıştırılarak ana yemek olarak yenir. Japon pilavı yağ, tuz veya diğer tatlandırıcılar konulmadan sadece haşlanarak yapılır...
  2. Miele'den Japon mutfağı

    Miele'den Japon mutfağı

    Miele'den Japon mutfağı Aile ve arkadaşlarınızla çanak çömlek zahmetine girmeden ızgara yapabilmeniz için Miele sizlere Japon mutfağından Te-panyaki, Tepan, bahçe partileri için Tc-panmobile olmak üzere 3 yenilik sunuyor. Japonca sıcak ızgara anlamına gelen Tepan, paslanmaz çelik ızgara modelleriyle yemeklerin sıcakla direkt temas etmesini sağlıyor. Yemeğin özelliğine göre...
  3. Japon mutfağından onigiri

    Japon mutfağından onigiri

    2 bardak pirinc 2.5 bardak su ic olarak: 1 adet kucuk boy ton baligi konservesi 2 corba kasigi mayonez Pirinci 2.5 bardak suda kisik ateste haslayin.atesi sondurup pirincimizi 10 dk kadar dinlendirelim.Ton baligi ve mayonez karistirip icli kofte gibi bir avuc pismis pirincin icine yarim kasik koyup kapatalim. Istenirse onigiri(pirinc koftesi)bittikten sonra cok az tuz atilip...
  4. Tempura

    Tempura

    Malzemeler 1 su bardağı un Kızartma için sıvıyağ 1 su bardağı buzlu su 3 temizlenmiş karides 1 uzun dilim havuç 2-3 dilim mantar 2-3 dilim kabak 1 temizlenmiş taze soğan Soya sosu Yapılışı Yumurta, un ve buzlu suyu bir kapta iyice çırpın. Karides, havuç, mantar, kabak ve taze soğanı unlu karışıma bulayın. Sıvıyağı derin bir tavada kızdırın. Önce havuç, mantar, kabak ve taze soğanı ardından...
  5. Japon mutfağı / Nabeyaki udon

    Japon mutfağı / Nabeyaki udon

    udon tarifi udon nasıl yapılır Sebzeli bir yemek arkadaşlarım yine japon mutfağından. Adı Nabeyaki Udo bakın bakalım bize uyuyor mu :) Hazırlama Süresi : 15 dk Pişirme Süresi : 15 dk 1 kişilik Gerekli Malzemeler : 3-4 ıspanak yaprağı Yarım pırasa Yarım havuç 2-3 shitake mantarı 1 yaprak Çin lahanası 2 çorba kaşığı soya yağı 190 gr udon (noodle veya erişte) 2 su bardağı balık suyu 1...

Sayfayı Paylaş