gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.164
    Beğenilen Mesajlar:
    2.213
    Ödül Puanları:
    113

    Japon mutfağı / Özel soslu bonfile tava

    Konu, 'Uzakdoğu Mutfağı' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    bonfile tava bonfile soslu tavada uluslararası özel çorbalar Şimdi arkadaşlarım hep birlikte sizlerle beraber bonfile tava yapıyoruz, birde sizler için resim atıyorum bakın ne kadar hoş gözüküyor. Etçilim etçilsin etçil :D:D [​IMG]


    Hazırlama Süresi : 10 dk
    Pişirme Süresi : 10 dk
    1 kişilik

    Gerekli Malzemeler :

    200 gr bonfile
    2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
    Yarım su bardağı mirin (Japon şarabı)
    2 çorba kaşığı soya sosu
    2 dilim salatalık
    2 dilim domates
    2 halka kesilmiş dolmalık yeşilbiber
    1 yaprak beyaz lahana

    Hazırlanışı :

    * Ayçiçek yağını tavada kızdırın. Bonfileyi ekleyip iki taraflı pişirin. Mirin ve soya sosunu ekleyip et yumuşayıncaya ve sos koyulaşana kadar kısık ateşte pişirin.

    * Beyaz lahana yaprağını kıyın. Et piştikten sonra dilimleyip servis tabağına alın. Eti, lahana, salatalık, domates ve dolmalık yeşilbiberle servis yapın.


     
Japon mutfağı / Özel soslu bonfile tava konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Japon mutfağı!

    Japon mutfağı!

    gyoza tarifi japonyada yenen bebekler ramen yapılışı ramen tarifi japon yemek tarifleri Pirinç Pilavı (Gohan) Pirinç pilavı Japonya’da öğlen ve akşam yemeklerinde yan yemek, sabah kahvaltısında ise çiğ yumurta ve soyu sosu (tamago-kake-gohan), natto veya diğer soslar ile karıştırılarak ana yemek olarak yenir. Japon pilavı yağ, tuz veya diğer tatlandırıcılar konulmadan sadece haşlanarak yapılır...
  2. Beyaz Soslu Bonfile

    Beyaz Soslu Bonfile

    Bonfileleri Una Bulayip,margarinde Alt üst Yaparak Pembeleşinceye Kadar Kizartin . Tuz,karabiber Serpin.çok Az Su Ilave Edip Kisik Ateşte Pişirin.yanina Patates Püresi Veya Patates Kizartmasi Ile Servis Yapin.afiyet Olsun.( Mutlaka Margarinde Kizaracak) Yoksa Sert Olur Aceleniz Varsa Düdüklüdede Pişirebilirsiniz.
  3. Bonfile Soslu Lingunie

    Bonfile Soslu Lingunie

    Malzemeler: 80 gr bonfile 3 adet kestane mantarı 1 çay bardagı demiglas sos 1/4 soğan 1 diş sarımsak 1 yemek kaşığı krema 110 gr lingunie makarna 1 yemek kaşığı zeyitinyağı 1/6 bağ taze nane 6 tane çekirdeksiz yeşil zeytin 4 adet çeri domates HAZIRLANIŞI : Soğan ve sarımsağı tavada çevirin. Jüyen doğranmış bonfile ilave edin. Mantar ve zeytinyağını ekleyerek soteleyin. Demiglas sos...
  4. Acı soslu sığır bonfile...

    Acı soslu sığır bonfile...

    Malzemeler Her Biri Yaklaşık 150 gr.lık 4 Dilim Sığır Filetosu 2 Diş Sarmısak 100 gr Yeşil Zeytin 1/2 Acı Kırmızı Biber 100 gr Çok Küçük Doğranmış Domates 1/2 Su Bardağı Kırmızı Şarap Zeytinyağı Tuz Yemeğin Tarifi 4 çorba kaşığı zeytinyağında sarmısağı öldürün,eti ekleyip,harlı ateş üstünde iki tarafları da altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın.Sonra etleri çıkarın.Aynı yağa irice...
  5. Japon mutfağı / Tempura

    Japon mutfağı / Tempura

    tempura sos Yine sizlere japon mutfağındn bir yemek tanıtmak istiyoruz arkadaşlarım. Adı Tempura buyrun buda resmi Hazırlama Süresi : 10 dk Pişirme Süresi : 5-6 dk 1 kişilik Gerekli Malzemeler : 1 yumurta 1 su bardağı un 1 su bardağı buzlu su 3 temizlenmiş karides 1 uzun dilim havuç 2-3 dilim mantar 2-3 dilim kabak 1 temizlenmiş taze soğan Soya sosu Kızartma için sıvıyağ Hazırlanışı : *...

Sayfayı Paylaş