gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.162
    Beğenilen Mesajlar:
    2.213
    Ödül Puanları:
    113

    çin Usulü Sazan Baliği

    Konu, 'Dünya Mutfakları' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler : 1,5 kg.'lık temizlenmiş bir sazan balığı 3/4 su bardağı su
    Yarım su bardağı et suyu
    1 su bardağı sek beyaz şarap
    1/2 çorba kaşığı rafine yağ

    Harcı :
    4 çorba kaşığı pirinç (yıkanıp 20 dakika ılık suda
    bekletilmiş ve süzülmüş)
    4 adet ince kıyılmış taze soğan
    1 dilim kıyılmış jambon
    1 tablet dövülmüş tavuk suyu konsantresi
    1 tatlı kaşığı karabiber
    1 tatlı kaşığı tuz



    --------------------------------------------------------------------------------
    Hazırlanışı :
    Harcı hazırlamak için orta boy bir kasede pirinç, jambon, taze soğan, dövülmüş tavuk suyu konsantresi, tuz ve karabiberi karıştırın. Hazırladığınız bu harcı sazan balığının karnına doldurup balığın karnını iple dikin.


    Balığı büyükçe bir tencereye yerleştirip, üstüne suyu dökün.

    Daha büyük bir tencerenin dibine bir tel ızgara yerleştirip, tencereyi yarıya kadar kaynar suyla doldurun.

    Balığın bulunduğu tencereyi, büyük tenceredeki ızgaranın üstüne yerleştirip büyük tencerenin kapağını kapatın.

    Büyük tencereyi orta ateşe oturtup, balığı 45 dakika buharda pişirin. Büyük tencerenin kapağını açıp, balığın bulunduğu tencereye et suyu ve şarabı ekleyin. Büyük tencerenin kapağını yeniden kapatarak, balığı 45 dakika daha, eti yumuşayana kadar pişirin.

    Büyük tencereyi ateşten alıp, içindeki daha küçük tencereyi çıkartın. Balığı bir delikli kepçeyle ısıtılmış bir servis tabağına aktarıp, üzerine rafine yağ dökerek servis yapın

     
çin Usulü Sazan Baliği konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. çin Usulü Pirinç Mücveri

    çin Usulü Pirinç Mücveri

    Malzemeler : 300 gr. uzun taneli pirinç 250 gr. taze soğan 200 gr. kırmızı tatlı biber 125 gr. margarin 2 yemek kaşığı soya sosu 1 diş ezilmiş sarmısak 4 adet yumurta Acı kırnızı biber Tuz Hazırlanışı : Pirinçleri 1 litre tuzlu suda 15 dakika haşladıktan sonra süzüp soğumaya bırakın. Taze soğanı ince şeritler halinde doğrayın. Kırmızı dolmalık biberleri ayıklayıp...
  2. Çin

    Çin

    Çin Coğrafi Verileri Konum: Doğu Asya, Doğu Çin Denizi, Kore Körfezi, Sarı Deniz ve Güney Çin Denizi kıyısında, Kuzey Kore ve Vietnam arasında yer almaktadır. Coğrafi konumu: 35 00 Kuzey enlemi, 105 00 Doğu boylamı Haritadaki konumu: Asya Yüzölçümü: toplam: 9,596,960 km² kara: 9,326,410 km² su: 270,550 km² Sınırları: toplam: 22,147.24 km sınır komşuları: Afganistan 76 km, Butan 470 km,...
  3. Çin Usulü Sebzeli Tavuk

    Çin Usulü Sebzeli Tavuk

    çin usulü sebzeli tavuk çin usulü sebzeli tavuk sote soya soslu sote noodle MALZEMELER 2 adet kabak 1 adet havuç 2-3 adet biber 2 adet kırmızı biber 250 gr kuşbaşı doğranmış tavuk soya sosu 1 diş sarımsak çeşitli baharatlar. HAZIRLANIŞI Kabak, havuç ve biberleri iri iri doğradıktan sonra yağda iyice kavurun. Daha sonra sarımsağı ve tavuğu katarak biraz da onlarla kavurun. Daha sonra soya...
  4. Çin mutfağı / Szechuan Usulü Tavuk

    Çin mutfağı / Szechuan Usulü Tavuk

    wok tavuk szechuan tavuk wokta Malzemeler: - 350 gr tavuk göğsü - 1 adet yumurta beyazı (çırpılmış) - 1 yemek kaşığı mısır nişastası - 2 adet taze soğan - 1 tatlı kaşığı zencefil - 1 tatlı kaşığı hoisin sos - 1 tatlı kaşığı chili püresi( acı kırmızı pul biberi az bir zeytinyağ içinde püre yapın) - 1 yemek kaşığı dry sherry - 115 gr cashew fıstığı - 1 çay kaşığı susam yağı - 1 adet yeşil...
  5. Çin usulü sazan balığı

    Çin usulü sazan balığı

    sazan balığı nasıl pişirilir sazan nasıl pişirilir balığı pişer video dünyanın en büyük videosu Balık seviyor musunuz ? Peki çin usulü yapılmışına ne dersiniz. Şimdi ki tarifimiz balık seven arkadaşlarımız için arkadaşlarım. Malzemeler: 1,5 kg.'lık temizlenmiş bir sazan balığı 3/4 su bardağı su Yarım su bardağı et suyu 1 su bardağı sek beyaz şarap 1/2 çorba kaşığı rafine yağ Harcı : 4...

Sayfayı Paylaş