Değişik Bir İrmik Helvası Hem de Üzümlü !

T

TİTAN

Forum Okuru
Değişik Bir İrmik Helvası Hem de Üzümlü !
üzümlü irmik helvası
üzümlü irmik helvası tarifi



Sevgili melekler, toplumumuzda önemli bir yeri olan ve ağlarken de gülerken de yaptığımız, ikram ettiğimiz helvalardan biri irmik helvasıdır. İstanbul Fatih Kadın Pazarı semtinde yediğim dondurmalı irmik helvasından beri irmik helvasını seviyorum ama sadece dondurmalısını :) Bu yazımızda daha değişik bir irmik helvası tarifi vereceğim sizlere, üzümlü irmik helvası. Bakalım bu tarif nasıl yapılıyormuş :tik:

uzumlu_irmik_helvasi-3d8.jpg


Malzemeler

3 su bardağı irmik
2 su bardağı şeker
300 gr margarin
2 su bardağı süt
2,5 su bardağı su
2 yemek kaşığı fıstık(isteğe bağlı)
2 yemek kaşığı kuru üzüm

Tarif

Bir kapta yağı eritelim.
Yağımız kızardıktan sonra fıstık kullancaksanız onları atarak kavurun yoksa irmiği ekleyerek orta ateşte kavurmaya devam edelim(yaklaşık 15 dakika.)
irmikler pembeleşmeye yakın kuru üzümleri de atın.
Diğer taraftan başka bir kapta su ile şekeri kaynatalım.
Sütü de ısıtalım.
Kavurduğumuz irmiğe şerbeti ardından da sıcak sütü yavaş bir şekilde ilave edelim.
Bu aşamada eklediğiniz şerbet sıçrayabilir dikkatli olmanızı öneririm.
Tencerenin kapağı yakınınızda olsun ilk sıçramalar geçene kadar kısa bir süre kapağı kapatın.
Daha sonra kısık ateşte suyunu iyice çekene kadar karıştıralım.
İstediğimiz kıvama gelince karıştırmayı bırakarak ateşten alıp, kapağını kapatıp demlenmeye bırakalım.
Afiyet olsun.
 
Geri
Üst