gebe
  1. suskun_gız

    suskun_gız Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Eylül 2007
    Mesajlar:
    1.704
    Beğenilen Mesajlar:
    14
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    izmir

    Domatesli Barbunya Balığı (4 Kişilik)

    Konu, 'Deniz Ürünleri' kısmında suskun_gız tarafından paylaşıldı.

    MALZEMELER 8 Orta boy Barbunya 1 Çorba Kaşığı Tereyağı
    1 Küçük Soğan
    2 Orta Boy Dolmalık Biber
    4 Orta Boy Domates
    1 Defne Yaprağı
    1/2 Tatlı Kaşığı Tuz
    1/3 Tatlı Kaşığı Karabiber
    1 Çorba Kaşığı Kıyılmış Dereotu
    1/2 Tatlı Kaşığı Biberiye
    1 Küçük Limon
    16 Adet Yeşil Zeytin


    HAZIRLANIŞI
    Önce fırınınızı orta hararette ısıtın. Ön hazırlık olarak soğanı piyaz doğrayın. Dolmalık biberi, sap ve çekirdekli kısmını çıkarıp attıktan sonra, ince şeritler halinde kesin. Domatesleri, kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarttıktan sonra, iri zar biçimi doğrayın. Barbunyaların pullarını kazıyıp karnını yarın. İç organlarını ve galsamelerini çıkarıp atın. Bol akar suyla yıkayın. Limonu ince dilimleyin.
    Küçük bir tencerede, tereyağı orta ateşte eritin. Yağ erir erimez soğanı katıp 2 dakika, sık sık karıştırarak sote edin. Biberi ilave edip birkaç kere karıştırdıktan sonra domates, defne yaprağı, tuz ve karabiberini koyup 5 dakika pişirin. Tencereyi ateşten alın. Dereotunu ilave edip karıştırın.
    Barbunyaları, cam kaba yerleştirin. Üzerlerine biberiyeyi serpin. Domates sosunu balıkların üstüne döküp en üste de limon ve zeytinleri koyun. Kabı ısıtılmış fırına sürüp 20-25 dakika pişirin. Kabı fırından alıp, balıkları sıcak olarak servis edin.


     
Domatesli Barbunya Balığı (4 Kişilik) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Domates Soslu Balık (4 Kişilik)

    Domates Soslu Balık (4 Kişilik)

    Malzemeler 2 Çay Bardağı Pirinç 450 gr Soyulmuş Domates 50 gr Siyah Zeytin 1 Soğan 1 Diş Sarmısak 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 1 Tatlı Kaşığı Kekik 1/2 Su Bardağı Et Suyu Karabiber 4 Balık Filetosu 1 Çorba Kaşığı Un 1-2 Tatlı Kaşığı Kapari Yemeğin Tarifi Pirinci geleneksel yöntemlere göre pişirip pilav yapın. Domatesleri dörde bölün. Suyunu bir kasede biriktirmeye çalışın. Zeytinlerin...
  2. Barbunya balığı nisuaz

    Barbunya balığı nisuaz

    MALZEMELER 4 kişi için 8 adet orta boy barbunya ve 4 adet iri barbunya 1 kahve fincanı rafine yağı 4 adet iri kabukları soyulup ince kıyılmış domates 1 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı ince kıyılmış soğan 4 yaprak defne az tuz bir tutam karabiber 1 limonun suyu 8 adet ançuez filetosu 16 adet çekirdeksiz yeşil zeytin 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 bağ kıyılmış maydanoz HAZIRLANIŞI Barbunyaları...
  3. Garnitürlü Barbunya Balığı

    Garnitürlü Barbunya Balığı

    Garnitürlü Barbunya Balığı Malzemeler 1 Kilo barbunya balığı 2 Adet kabak 2 Adet havuç 3 Adet domates 2 Adet soğan 1 Su bardağı su 5 Çorba kaşığı zeytinyağı 1 Tutam kırmızı safran 1 Diş sarımsak 5 Çorba kaşığı mayonez 4-5 Dal maydanoz 3-4 Adet taze soğan sapı Tuz, karabiber, kekik Hazırlanışı Balıkları temizleyip yıkayın. Süzgece alıp suyunun süzülmesi için bekletin. Havuç...
  4. Domatesli Barbun Balığı

    Domatesli Barbun Balığı

    barbun balığı barbun balığı fiyatı fiyatları Domatesli Barbunya Balığı MALZEMELER 8 Orta boy Barbunya 1 Çorba Kasigi Tereyagi 1 Küçük Sogan 2 Orta Boy Dolmalik Biber 4 Orta Boy Domates 1 Defne Yapragi 1/2 Tatli Kasigi Tuz 1/3 Tatli Kasigi Karabiber 1 Çorba Kasigi Kiyilmis Dereotu 1/2 Tatli Kasigi Biberiye 1 Küçük Limon YAPILIŞ TARİFİ Önce firininizi orta hararette...
  5. Meleklere Garnitürlü Barbunya Balığı tarifi

    Meleklere Garnitürlü Barbunya Balığı tarifi

    Garnitürlü Barbunya Balığı Malzemeler 1 Kilo barbunya balığı 2 Adet kabak 2 Adet havuç 3 Adet domates 2 Adet soğan 1 Su bardağı su 5 Çorba kaşığı zeytinyağı 1 Tutam kırmızı safran 1 Diş sarımsak 5 Çorba kaşığı mayonez 4-5 Dal maydanoz 3-4 Adet taze soğan sapı Tuz, karabiber, kekik Hazırlanışı Balıkları temizleyip yıkayın. Süzgece alıp suyunun süzülmesi için bekletin. Havuç ve...

Sayfayı Paylaş