Fırında Garnitürlü Pilav | Melekler Mekanı FORUM - 28 Ağustos 2016

Fırında Garnitürlü Pilav

Konu, 'Pilavlar' kısmında PaSikA tarafından paylaşıldı.

  1. PaSikA

    PaSikA Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Kasım 2007
    Mesajlar:
    21.256
    Beğenilen Mesajlar:
    596
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanbul
    garnitürlü pilav garnitürlü pilav ceşitleri fırında tavuklu tavuklu MALZEMELER
    250 gr. Bezelye
    2 tane Havuç

    2 orta boy Patates 1 orta boy Domates
    2 tane limon
    500 gr. Kuşbaşı Et
    3 su bardağı Pirinç
    Tereyağı
    Tuz
    Karabiber
    Sarımsak tozu
    Soya sosu
    Kekik
    Kırmızı pul biber
    Salça

    HAZIRLANIŞI
    Havuç ve patatesi küçük küpler halinde doğradıktan sonra, tüm sebzeleri bir tencereye koyup üzerine 1 su bardağı su koyarak haşlayın. Haşlama suyunun içine 1 çay kaşığı tuz koyunuz. Sebzeler yumuşadıktan sonra ocaktan alın ve suyunu süzün. Bir yemek kaşığı tereyağını tencerede eriterek, içine kuşbaşı eti, 1 çay kaşığı sarımsak tozu, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kekik, 1 çorba kaşığı soya sosu ve tercihe göre kırmızı pul biber koyarak kavurun. Etler kavrulduktan sonra tercihe göre kabuğu soyulmuş ve küçük parçalara ayrılmış yarım veya tam limonu ekleyin ve 1 çay bardağı su koyarak suyunu cekene kadar pişirin. Yarım saat tuzlu sıcak suda bekletilen pirinci iyice yıkayın.
    1 çorba kaşığı tereyağını tencerede eriterek, içine pirinci koyarak kavurun. Salçalı su hazırlayın ve tenceredeki pirinci örtene kadar ekleyin. Kontrol ederek tuzunu koyun. Suyunu tam çekmeden ocaktan alın (Biraz lapa olmalı). Yuvarlak bir borcamın orta kısmına sebzeleri ve sebzelerin etrafına eti yerleştirin.
    Suyunu tam çekmemiş salçalı pilavı en dışa düzgünce koyun.Üzerine halkalar halinde kesilmiş domates ve limon koyarak fırına verin. 15 dakika 150 derecede pişirin ve sıcak servis yapın.


     
Fırında Garnitürlü Pilav konusuna benzer içeriklerimiz
  1. Garnitürlü Pilav

    garnitürlü pilav hazır garnitürlü pilav ceşitleri konserve bulgur pilavı Malzemeler 1 su bardağı pirinç 1 su bardağı sıcak su 1 adet patates 2 çorba kaşığı tereyağ 1 adet havuç 1 çay kaşığı nane, tuz 3 çorba kaşığı bezelye BRÜKSEL LAHANA: 200 gr. Brüksel lahanası, 2 diş sarımsak, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz Yarım demet maydonoz 1 adet soğan 1 çorba kaşığı zeytinyağ 1 su...
  2. Fırında tavuklu pilav

    fırında tavuklu pilav firinda tavuklu pilav fırında tarifi tavuk Fırında tavuklu pilav malzemeler.. 2 subardağı pirinç(10 dk sıcak suyla ve tuzla ıslatılmış sonra yıkanmış) 3 kaşık arpa şehriye 4 adet tavuk butu (küçük parçalara ayrılmış) 1adet sogan(incecik doğramış) 1 adet domates(kabuğu soyulmuş küp doğranmış) 2 kaşık tereyağı 4 kaşık sıvı yağ tuz karabiber kimyon 1.5bardak tavuk suyu 1...
  3. Garnitürlü Pilav Tarifi Resimli

    Arkadaşalr Garnitürlü Pilav Tarifi Resimli tarif istiyorum şimdiden tşk ederim
  4. garnitürlü pilav nasıl yapılır resimli

    Garnitürlü Pilav Tarifi Resimli garnitürlü pilav nasıl yapılır Benim en sevdiğim pilav çeşitlerinden biridir garnitürlü pilav :) Yeme de yanında yat demiyorum, yemesen lezzetini bilemezsin de ondan :) Bu yemelik tam yemelik diyor ve size garnitürlü pilav tarifini sunuyorum Melek'ler:) Garnitürlü Pilav Tarifi Resimli Garnitürlü Pilav Malzemeleri 2 Su Bardağı Pilavlık Pirinç 1...
  5. Tavuklu garnitürlü şehriye pilavı tarifi

    Bu konu; tavuklu garnitürlü şehriye pilavı ile ilgili bilgi vermektedir. Meleklerim son dönemlerde pirinç pilavını nerdeyse hiç pişirmiyorum desem yeridir. Pirinç pilavının saltanatına şehriye pilavıyla son verdik. Biz evde severek yiyoruz ve içine birkaç malzeme katarak daha da zenginleştirince misafirlerim için de soframda ağır bir yemek hazır bulunmuş oluyor. Siz de farklı bir pilav...

Sayfayı Paylaş