gebe
  1. nevbaharr

    nevbaharr Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Ocak 2008
    Mesajlar:
    69
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0

    Güveçte Pastırmalı Kurufasulye

    Konu, 'Yemek Tarifleri' kısmında nevbaharr tarafından paylaşıldı.

    güveç tenceresinin ilk kullanımı güveç tenceresi ilk kullanım [​IMG] Malzemeler:
    • 2 su bardağı kurufasulye
    • 2 soğan
    • 2 diş sarımsak
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 5 sivribiber
    • 2 yemek kaşığı domates salçası
    • 4-5 domates
    • kaynar su
    • tuz
    • 5-10 dilim pastırma
    Hazırlanması:
    1. Kuru fasulyeleri akşamdan veya ertesi gün sabah erken saatlerden tencereye koyup yıkayın. Üzerini 4-5 parmak geçecek kadar soğuk su koyun. tencereyi ocağa koyup 1 taşım kaynatın. altını kapatıp 6-7 saat bekletin. Bu süreden sonra tencereyi tekrar ocağa alıp kısık ateşte kendi suyunda fasulyeler yumuşayana kadar pişirin. (suyu az gelirse kaynamış su ekleyin.)
    2. Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayıp zeytinyağı ile soğanlar pembeleşene kadar güveç tenceresinde kavurun. İrice doğranmış biberleri katın. Salçayı ekleyip bir süre daha kavurun. Domatesleri küp küp doğrayıp tencereye ilave edin.
    3. Tencereye biraz kaynar su ekleyip (yoğun bir çorba kıvamında olacak kadar) fasulyeleri ilave edin. (Fasulyeleri ekledikten sonra isterseniz biraz daha su ekleyebilirsiniz.)
    4. Su kaynayınca minik minik doğranmış pastırmaları ve tuzu ekleyin. Tencerenin ağzını 2 kat folyo ile kaplayın. Önceden ısınmış 250 derece fırında 5 dakika pişirin, daha sonra ısıyı 200′e düşürüp pişirmeye 15 dakika daha devam edin.


     
Güveçte Pastırmalı Kurufasulye konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Etlİ GÜveÇ

    Etlİ GÜveÇ

    güveç nasıl kullanılır güveç ilk nasıl kullanılır kabının ilk kullanımı güvecin kullanımı ETLİ GÜVEÇMalzemeler ; 4 kişi içinOrta büyüklükte bir toprak güveç kullanılır. Güvecin en altına kuşbaşı etler sıralanır. aralarına 10 tane kuru soğan serpiştirilir. Domatesler halka halka doğranıp üzerlerine yerleştirilir. Aralarına ortalarından yarılmış taze yeşil biberler konur. Tuz ilave edilir ve...
  2. güveç kaplara

    güveç kaplara

    güveç kullanmadan önce güveci kullanmadan önce güveç kapları küçük yemekleri küçük kaplarında yemek  Toprak çömlek ve tencereler yeni alındıklarında küçük çatlaklar sebebiyle kırılma tehlikesiyle karşı karşıyadırlar. Bunun için kullanmadan önce 3/4'ünü sirkeli sıcak suyla doldurun 24 saat bekletin ve soğuk suyla yıkayın.
  3. Güveçte karides

    Güveçte karides

    MALZEMELER 500 gr. karides 250 gr. mantar limon suyu 3-4 adet domates bir miktar tereyağı kaşar peyniri rendesi tuz HAZIRLANIŞI Karidesleri haşlandıktan sonra ayıklayın. Başka bir kapta limonlu suda mantarlar haşlayın ve ortadan ikiye ayırın.
  4. Güveç kebabı

    Güveç kebabı

    Güveçte yapılan yemekler gerçekten çok lezzetli oluyor bende arada güveç kullanırım hatta sizlere tavsiye bile ediyorum çarşı pazarda kolaylıkla bulabilirsiniz evde yada fırına göndererek pişirimlerinizi yapabilirsiniz. Sizlere güveç kullanarak yapacağınız güveç kebabı tarifini ve gerekli olan malzemeleri veriyorum şimdiden afiyet olsun=) 5 kişilik Malzemesi: -1 kg.yağlı koyun eti (küçük...
  5. Pratik Güveç

    Pratik Güveç

    güveç kullanmadan önce güveci kullanmadan önce çömlekte güveç tarifi pratik çömlekte Malzemeler: 1kg kuzu eti (kuşbaşıdan küçük soteden büyük doğranmış) 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı 2 paket (750gr kadar) mantar 4-5 sivribiber 3 domates 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar tuz tane karabiber Hazırlanması: Önce zeytinyağı ile etleri tencereye alıp bıraktığı suyu çekene kadar önce yüksek...

Sayfayı Paylaş