gebe
  1. $ul€

    $ul€ Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    27 Ocak 2009
    Mesajlar:
    7.205
    Beğenilen Mesajlar:
    424
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    iڪے†∂ηßﺙℓ

    Haşhaşlı Revani

    Konu, 'Tatlılar' kısmında $ul€ tarafından paylaşıldı.

    haşhaşlı revani nasıl yapılır malzemeler yapılışı hazırlanışı reçetesi hakkında herşey burada. Bilmiyorum daha önce hiç haşhaş yedinizmi ama haşhaş için söyleyeceğim tek şey tüm Anadolu mutfaklarında severek ve yaygın olarak kullanılan birşey olmasıdır. Şimdi sizlere daha önce duyduğunuz bildiğiniz ve yediğiniz bütün revani tariflerini unutturacak bir tarif vericem. Dikkatlice uygulayınız.
    [​IMG]
    Malzemeler:

    Revani için;

    1 su bardağı toz şeker
    5 adet yumurta
    6 yemek kaşığı un
    5 yemek kaşığı irmik
    5 yemek kaşığı haşhaş tohumu
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    Ayçiçek yağı

    Şerbeti için;

    4 su bardağı şeker
    5 bardak su

    Yapılışı: Şerbeti için 4 su bardağı şeker ve 5 bardak su ocakta kaynatılır. Kaynamaya başladıktan 20 dakika sonra altı kapatılır ve birkaç damla limon suyu eklenip, soğumaya bırakılır. Tatlımız için revaninin sıcak şerbetin ılık olması gerekmektedir. Revanisi için bir su bardağı şeker ve beş yumurta, rengi beyazlayıncaya dek iyice çırpılır. Üzerine un ve irmik de eklenerek çırpılmaya devam edilir. Boza kıvamındaki harcın içine 5 yemek kaşığı haşhaş tohumu da ilave edilerek çırpılır. Son olarak bir paket vanilya ve kabartma tozu eklenip çırpıldıktan sonra ayçiçek yağı ile yağlanan kare şeklindeki cam tepsiye dökülür. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30-35 dakika pişirilir. Fırından çıktıktan hemen sonra azar azar dökülerek şerbeti üzerine eklenir ve iyice çekmesi için soğumaya bırakılır. İyice soğuyup şerbetini çektikten sonra kare şeklinde kesilerek üzeri kaymak ve dövülmüş Antep fıstığı ile süslenerek servis edilir.


     
Haşhaşlı Revani konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Haşhaşlı makarna

    Haşhaşlı makarna

    Haşhaşlı makarna Mayonez, hardal, krema, sirke, tarhun, limon suyu ve haşhaşın yarısını iyice çırpın. Tuz, karabiber katın. Bir tencere kaynar tuzlu suda makarnayı hafif diri olacak şekilde pişirin. Makarnanın pişirme suyundan 50 ml. su ayırıp, süzün. Makarnayı bir kaba alıp, taze soğan ve balık ile harmanlayın. Mayonezli karışıma ayırdığınız makarna haşlama suyunu katıp, karıştırın...
  2. Revani

    Revani

    Kısmet, zenginlik, mutluluktur.
  3. Haşhaşlı simit

    Haşhaşlı simit

    HAŞHAŞLI SİMİT 4 su b.un 1 p.kuru maya 2 çorba k.toz şeker 1 çorba k.tuz 2 çorba k.tereyağı 1 çay b.süt alabildiği kadar su 1 yumurta iç harcı için: 1 kase haşhaş 1 çay b.sıvıyağ üzeri için: toz haşhaş HAZIRLANIŞI: Karıştırma kabına önce unu alıp ortasını açalım. ortasına mayayı alalım. kenarına tuz ve şekeri serpelim. mayanın üzerine süt,erimiş tereyağı ,yumurtanın akı ve su ekleyerek...
  4. Karıncalı Tatlı / Haşhaşlı Revani

    Karıncalı Tatlı / Haşhaşlı Revani

    haşhaşlı revani haşhaşlı tatlı hashasli tatli tatlı tarifi karınca tatlısı Malzemeler 3 tane yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı irmik 1 su bardağı haşhaş 1,5 su bardağı un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu ŞERBET iÇİN: 2 su bardağı toz şeker 2 su bardağı su Birkaç damla limon suyu Yapılışı Önce şerbet malzemelerini...
  5. Haşhaşlı revani tarifi

    Haşhaşlı revani tarifi

    bu konu;haşhaşlı revani,revani hakkında bilgiler vermektedir Titanın isteği üzerine ,tarifini internetten aldığım ve tadına doyamadığım haş haşlı çıtır revanimin görüntüsünü ve tarifini sizlerle paylaşıyorum :) Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı haşhaş tohumu 1 su bardağı irmik 1,5 su bardağı un 1 paket...

Sayfayı Paylaş